Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Űrtábor – itthon és külföldön
(Rovat: Álmuk a világűr, Korszerű oktatás - 2006.03.31 07:23.)

Igaz, hogy alig köszöntött be a valódi tavasz, de máris érdemes tervezgetni a nyári programot. Két különböző űrtábort is ajánlunk diákoknak.

Az Európai Űrtábort Norvégiában rendezik 2006. július 28. és augusztus 5. között, az északi Andøya rakétakísérleti bázison, az ESA és a NAROM szervezésében. A célcsoport a 17-20 éves korosztály. A különböző országokból érkező, angolul jól beszélő 25 diákot pályázat útján választják ki (a szempontok közt szerepel a fizika, elektronika, rakétatechnika iránti érdeklődés, az iskolai jegyek, iskolán kívüli aktivitás, ajánlólevelek, stb.). A tábori részvétel díjtalan ugyan, de az odautazást a pályázónak kell megszervezni és kifizetni. A résztvevők kis csoportokban rakétaindítási programot dolgoznak ki, de lesznek előadások is. Aki kedvet érez hozzá, részletes információkat találhat a www.spacecamp.no honlapon. A jelentkezés határideje május 1.

Egy sokkal közelebbi, mindenki számára könnyebben elérhető, kevesebbe kerülő, magyarul zajló, mégis hasonlóan maradandó élményeket kínáló tábor itthon is lesz! Az immár 13. alkalommal, 2006. július 17-26. között megszervezett Magyar Ifjúsági Űrtábor helyszíne idén nyáron Miskolc-Szentlélek. A MANT hagyományos űrtáborába elsősorban 13-18 év közötti – határainkon inneni és túli – fiatalokat várnak. A részletes programról, a részvételi díjakról és kedvezményekről, a feltételekről a www.urtabor.fw.hu honlapon lehet tájékozódni, ahol a jelentkezési lap is megtalálható. A jelentkezési határidő június 1.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2020