Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Vissza a pekingi reptérre
(Rovat: A hét képe - 2019.10.04 06:15.)

A napokban mutattuk be műholdképeken az újonnan megnyitott pekingi repülőteret. A téma ismét ugyanaz, csak sokkal jobb felbontással!

Az Airbus Defence and Space tette közzé honlapján azt a két Pléiades műholdfelvételt, amelyeken a tengeri csillagra emlékeztető alakú terminálépülettel rendelkező Tahszing (Daxing) repülőtér helyszíne látszik – 2015-ben, illetve most, 2019-ben, a megnyitása évében. A képek ott egy csúszka segítségével közvetlenül összehasonlíthatók. A kereskedelmi földmegfigyelő műhold képeinek felbontása lényegesen finomabb, mint az előző cikkünkben bemutatott Sentinel-2 képeké. (Cserébe viszont az utóbbiak mindenki számára szabadon hozzáférhetők.)


Pléiades műholdkép az új pekingi nemzetközi repülőtérről, még a szeptember végi hivatalos megnyitása előtt, 2019. július 23-án. (Forrás: CNES / Airbus DS. Mindenképp érdemes megnézni a teljes felbontású, nagyítható képet!)


A fenti képnek a terminál épületét mutató részlete.

Az építkezés számokban: a munka közel 5 éven át tartott, 1,6 millió köbméter betont és 52 ezer tonna acélt építettek be. A repülőtér teljes területe 47 km2.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2020