Üzlet és munkahely Cikkek: 41 - 60

Copernicus Market Report

Copernicus Market ReportAz Európai Bizottság által decemberben közzétett piaci jelentés szerint a Copernicus program gazdasági haszna bőven meghaladja a befektetett összegeket.

Űrgazdaság

ŰrgazdaságAz ESA a Miniszteri Tanács december 1–2-án tartott ülésére adta ki az űrtevékenység gazdasági hatásait röviden bemutató és példákkal illusztráló kiadványát.

Pályán a WorldView-4

Pályán a WorldView-4Jókora késéssel, sikeresen pályára állt a DigitalGlobe legújabb, 30 cm felbontású földmegfigyelő holdja.

Közel 9000 műhold a következő tíz évben!

Közel 9000 műhold a következő tíz évben!Az Euroconsult immár 19. alkalommal adta ki a következő évtized várható műholdas trendjeit bemutató elemzését.

Luxemburg az élre törne

Luxemburg az élre törneLuxemburg kormánya május elején háromoldalú megállapodást kötött, hogy az ország kezdeményező szerepet vállaljon az űrbányászatban. Aranyra, platinára és vízre fáj a foguk.

A DigitalGlobe a Közel-Kelet felé nyit

A DigitalGlobe a Közel-Kelet felé nyitAz amerikai cég műholdjainak nagyfelbontású képeit kiegészíthetik a szaúdi műholdak csak valamivel gyengébb felbontású felvételei, mert a flottában működő eszközök sokkal jobb időbeli lefedettséget biztosítanak.

Interplanetáris kapzsiság

Interplanetáris kapzsiságMostantól szabadon kitermelhetők és értékesíthetők a Hold és a kisbolygók ásványi kincsei. Legalábbis az amerikai cégek számára, amelyek már ugrásra készen várták a lehetőséget.

Autómegosztó alkalmazás

Autómegosztó alkalmazásEgyes francia városokban már működik az az okostelefonos alkalmazás, amellyel az autók üres helyeire utasokat lehet szervezni, csökkentve a forgalmat és a környezetszennyezést.

Új európai nehézrakéta és más…

Új európai nehézrakéta és más…Az Ariane-6 megvalósítása még decemberben kapott zöld utat az űrügyekért felelős miniszterektől az ESA Tanács ülésén. Miközben a mérnökök a terveken dolgoznak, a pénzügyérek újraosztják az Arianespace részvényeit.

Változó megközelítések az űrkutatásban

Változó megközelítések az űrkutatásbanAz űrtevékenység finanszírozása változik, és ehhez alkalmazkodniuk kell az űrkutatással foglalkozó szakembereknek – értettek egyet egy nemzetközi konferencia résztvevői.

Indul a SuperView

Indul a SuperViewKét nagyfelbontású kereskedelmi távérzékelő műholdat és velük együtt egy kis CubeSatot állítottak pályára Kínából.

Az Ariane–6 építői

Az Ariane–6 építőiTizenkét ország ipara kapcsolódik be az új európai hordozórakéta gyártásába.

Újraéledhet a Sea Launch?

Újraéledhet a Sea Launch?A tengeri műholdindításairól ismert vállalat többségi részvényeire egy orosz magáncég tett ajánlatot.

Öt kis földmegfigyelő hold Vega rakétával

Öt kis földmegfigyelő hold Vega rakétávalEgy a perui kormány, négy a Google leányvállalatának megrendelésére – öt űreszközt juttatott pályára a legfiatalabb európai hordozórakéta.

Katonai műhold Egyiptomnak

Katonai műhold EgyiptomnakA két államfő által aláírt kereskedelmi megállapodások egyike az egyiptomi hadsereg számára szállítandó francia távközlési műholdról szól.

Lehet 20 százalékkal olcsóbban?

Lehet 20 százalékkal olcsóbban?Az Eutelsat versenyképessége növelése érdekében 20%-kal akarja csökkenteni műholdjai költségét. Első lépésként ionhajtóművekkel szerelik fel a műholdjaikat.

Négy Csilin

Négy CsilinEgy nagy projekt kezdete. A Kínából indított földmegfigyelő műholdak a megépítésüket kezdeményező tartományról kapták a nevüket.

Öt brit műhold egy indiai rakétával

Öt brit műhold egy indiai rakétávalFöldmegfigyelés, űrszemét-eltakarítás – ilyen feladatokkal készültek a kis műholdak, amelyeket egy PSLV hordozórakéta állított pályára.

Háromszázan az inkubátorban

Háromszázan az inkubátorbanNo nem a szülészeti osztályon találhatóban, hanem az ESA üzleti inkubátor programjában! Júniusban ugyanis az ötlet újabb mérföldkőhöz érkezett. Ekkor regisztrálták a program háromszázadik tagját.

Innováció és űrkutatás

Innováció és űrkutatásJúnius 23-25. között űrkutatással foglalkozó szakemberek találkoznak Münchenben, hogy a Global Space Innovation Conference keretében az űrkutatás és innováció kapcsolatáról tanácskozzanak.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Összesen 180 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus