Üzlet és munkahely Cikkek: 101 - 120

Négy földrész hét műholdja egy rakétával

Négy földrész hét műholdja egy rakétávalA Dnyepr hordozórakéta szerdán állította Föld körüli pályára a főleg távérzékelési céllal készült kis űreszközöket.

Konténerkövetés műholdakkal

Konténerkövetés műholdakkalTengeri hajón, vasúton, kamionon vagy konténerterminálon raktározva – mindenütt, minden időben lehetséges a szállítmányok helyzetének követése egy új, műholdas távközlésen alapuló rendszerrel.

Lengyelország is megelőz minket

Lengyelország is megelőz minketA térségből Csehország és Románia után harmadikként Lengyelország lehet az Európai Űrügynökség (ESA) teljes jogú tagja. Pedig a csatlakozási tárgyalásokat elsőként még mi kezdtük meg, 2007-ben...

A magyar űripar sikere

A magyar űripar sikereMost fordul először elő, hogy egy magyar űripari vállalkozás egy közel húsz műholdból álló flotta fedélzeti szolgálati rendszeréhez készülő kulcsfontosságú berendezésekre kapott megrendelést.

Románia lesz az ESA 19. tagállama

Románia lesz az ESA 19. tagállamaTérségünkből Csehország után egy másik állam is megelőz bennünket az Európai Űrügynökséghez (ESA) való csatlakozásban.

Elektronikai technológiai központ nyílt Budapesten

Elektronikai technológiai központ nyílt BudapestenAz újpesti Észak-pesti Ipari Parkban létrehozott centrumban az űripari-űrtechnológiai fejlesztések is méltó helyet kapnak.

Űrtávközlés a bányászat szolgálatában

Űrtávközlés a bányászat szolgálatábanEgy holland cég az ESA támogatásával az űrbeli távközlés céljaira kifejlesztett módszereket alkalmaz a Föld elhagyott vidékein folyó külszíni fejtések termelékenységének és biztonságának növelésére.

Dollármilliárdok földmegfigyelésre

Dollármilliárdok földmegfigyelésreAz amerikai kormány 7,35 milliárd értékben szerződött két, nagyfelbontású távérzékelő műholdakat üzemeltető magáncéggel.

Ha egy üzlet beindul...

Ha egy üzlet beindul...A Falcon-9 rakétával nemrég sikeresen bemutatkozott SpaceX indíthatja majd az Iridium műholdas mobiltelefonos rendszer új mesterséges holdjait, közel félmilliárd dollárért.

Dupla műholdindítások Proton rakétákkal is

Dupla műholdindítások Proton rakétákkal isAz orosz hordozórakéta még komolyabb versenytársává válhat az európai Ariane-5-nek.

Kínai-brit űrüzlet

Kínai-brit űrüzletA kínai miniszterelnök angliai látogatásának idején érdekes egyezség született: három épülő brit földmegfigyelő műhold minden nagyfelbontású felvételét 2014-től kezdve hét éven át a kínai félnek értékesítik.

Kellenek az időjárási műholdak!

Kellenek az időjárási műholdak!Amerikai gazdasági, környezetvédelmi és tudományos szakemberek hangsúlyozták az alacsony poláris pályákon repülő meteorológiai holdak fontosságát, még ezekben a szűkösebb költségvetésű években is.

1600 műhold a következő 15 évben

1600 műhold a következő 15 évbenEzt jósolja egy friss elemzés, amely szerint a következő másfél évtizedben 250 milliárd dollár értékben készülnek új mesterséges holdak.

Megrendelést kapott a SpaceX

Megrendelést kapott a SpaceXA geostacionárius távközlési műholdakat üzemeltető nagy cégek közül az első kötött hétfőn megállapodást a Falcon rakétákat fejlesztő vállalattal.

Műholdat vegyenek!

Műholdat vegyenek!Egy érdekes kezdeményezés révén lehet, hogy sikerül átvenni egy távközlési műholdat csődbe ment üzemeltetőjétől. A nemes cél: internetet-hozzáféréshez segíteni a fejlődő országok lakosságát.

Megnyílt a Világűrkongresszus

Megnyílt a VilágűrkongresszusMa Prágában megkezdődött az öt napon át tartó 61. Nemzetközi Világűrkongresszus.

Eurómilliók űralkalmazások fejlesztésére

Eurómilliók űralkalmazások fejlesztéséreAz ESA megbízásából egy kockázatitőke-alap segíti az üzletileg ígéretes európai gyakorlati alkalmazások fejlesztőit.

Műholdas navigációs verseny

Műholdas navigációs versenyImmár hetedik alkalommal hirdették meg a korábban Galileo Masters néven is ismert európai műholdas navigációs alkalmazási versenyt.

Fellendülőben a világ űrkutatása

Fellendülőben a világ űrkutatásaA világban egyre több helyen és egyre többet költenek űrprogramokra. De mi a helyzet nálunk?

Űrtechnológia segíti a szélerőművek hatékonyságának növelését

Űrtechnológia segíti a szélerőművek hatékonyságának növelésétŰreszközök által is használt távérzékelési módszerrel mérhető a szélsebesség profilja.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Összesen 180 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus