Szakmapolitika Cikkek: 61 - 80

Új helyen a Magyar Űrkutatási Iroda

Új helyen a Magyar Űrkutatási IrodaA MŰI ettől az évtől a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal osztályaként folytatja működését. Az iroda a lágymányosi Infoparkba költözött.

Magyarország az EUMETSAT tagja - lehetőségek

Magyarország az EUMETSAT tagja - lehetőségekHazánk a kétoldali ratifikációs folyamatok végeztével, immár az EUMETSAT műholdas meteorológiai szervezet teljes jogú tagja. A magyarországi cégek, kutatóhelyek a kutatási részvételen kívül akár a műholdak tervezésébe, építésébe is bekapcsolódhatnak.

A magyar űripar és az ESA-csatlakozás

A magyar űripar és az ESA-csatlakozásAz ország legnagyobb űripari cégének egyik vezetőjével közölt ma érdekes interjút az [origo].

Új helyen az Űrkutatási Iroda

Új helyen az Űrkutatási IrodaTegnap elköltözött eddig használt irodáiból a Magyar Űrkutatási Iroda.

A PECS-keret véges! - űrnapi összefoglaló

A PECS-keret véges! - űrnapi összefoglaló2006. november 9-én, a MŰI és a MANT közös rendezvényének történetében első alkalommal, a Jövő Házában került sor a legnagyobb hazai űrkutatási eseményre, az idei Űrnapra. A rendezvényt Kovács Kálmán környezetvédelmi államtitkár nyitotta meg.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrnap 2006

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrnap 2006Az idei Űrnap november 9-én lesz. A budapesti rendezvény helyszíne ezúttal a Jövő Háza.

Új minisztériumban a MŰI

Új minisztériumban a MŰIAz űrkutatással és űrtevékenységgel kapcsolatos kormányzati feladatokat a jövőben a környezetvédelmi és vízügyi miniszter látja el.

Új helyen a Magyar Űrkutatási Iroda

Új helyen a Magyar Űrkutatási IrodaA központi közigazgatás átszervezésével, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium megszűnésével a hazai űrkutatással kapcsolatos feladatok átkerülnek a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumba.

Almár Iván Bay Zoltán-díjat kapott

Almár Iván Bay Zoltán-díjat kapottA díjazott a kitüntetést az Űrkutatási Tudományos Tanács (ŰTT) 2006. február 13-i ülésén vehette át.

Hazánk 2009-ben az ESA tagja lehet?

Hazánk 2009-ben az ESA tagja lehet?2005. december 9-én a Határozatok Tára közzétette, s ezzel hatályba lépett a 22/2005. (XII. 9.) Miniszterelnöki Határozat. Ennek értelmében megkezdődhetnek a csatlakozási tárgyalások Magyarország és az ESA között.

Holnap Űrnap!

Holnap Űrnap! November 20-án 9 órára a Műegyetem dísztermébe várják az űrkutatás iránt érdeklődőket.

Társulási egyezményünk meghosszabbítva

Társulási egyezményünk meghosszabbítva Magyarország és az Európai Űrügynökség újabb öt évre aláírta a PECS megállapodást. Így továbbra is lehetséges, hogy a hazai kutatóhelyek és űripari cégek alvállalkozóként részt vegyenek az ESA különböző programjaiban.

Magyarország és az ESA

Magyarország és az ESAÚjabb mérföldkőhöz érkezett hazánk csatlakozási folyamata az Európai Űrügynökséghez: megkezdődtek a hivatalos tárgyalások.

Újabb magyar sugárzásmérő berendezés készül a világűrbe

Újabb magyar sugárzásmérő berendezés készül a világűrbeA SURE programban elért óriási sikernek köszönhetően az MTA KFKI AEKI-ben fejlesztés alatt álló űrdozimetriai célú műszer pár éven belül már az ISS Columbus nevű moduljában végezhet méréseket.

Űrnapi program

Űrnapi programVégegessé vált a november 9-i Űrnap előadásainak listája. A központi téma idén az űrkutatás alkalmazása a környezetvédelemben.

A magyar űrkutatás jövője

A magyar űrkutatás jövőjeA MŰI honlapján olvasható a hazai űrkutatásnak a 2010-ig tartó időszakra szóló stratégiai céljait összefoglaló dokumentum.

Űrkutatás Magyarországon

Űrkutatás MagyarországonHosszú interjút készített az [origo] Both Előddel, a Magyar Űrkutatási Iroda (MŰI) igazgatójával.

Both Előd kitüntetése

Both Előd kitüntetéseA nemzeti ünnepen magas állami elismerésben részesült a Magyar Űrkutatási Iroda igazgatója.

Az ŰTT 100. ülése

Az ŰTT 100. üléseA rendszerváltás után létrehozott Űrkutatási Tudományos Tanács (ŰTT) 100. ülését megelőzően Kovács Kálmán – a hazai űrtevékenységet felügyelő – informatikai és hírközlési miniszter, február 13-án sajtótájékoztatón ismertette a magyar űrkutatás aktuális kérdéseit.

FELHÍVÁS: Fiatal magyar űrkutatók fóruma

FELHÍVÁS: Fiatal magyar űrkutatók fórumaA Magyar Űrkutatási Iroda (MŰI) az idén is megrendezi Ifjúsági Fórumát. Az időpont: november 21.
Oldalak: 1 2 3 4 5
Összesen 100 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019