Szakmapolitika Cikkek: 41 - 60

GYORSHÍR: Kormányhatározat az ESA-csatlakozásunkról

GYORSHÍR: Kormányhatározat az ESA-csatlakozásunkrólA Kormány határozata megnyitja az utat hazánknak az Európai Űrügynökséghez való csatlakozása előtt.

Magyarország egy lépésre van az ESA-tagságtól

Magyarország egy lépésre van az ESA-tagságtólA csatlakozási tárgyalások befejeződtek, a kormány kedvező döntése van még hátra.

Nemzetközi űripari tanácskozás lesz Budapesten

Nemzetközi űripari tanácskozás lesz BudapestenA magyar űripar növekedése a technológiai innováció egyik kulcsterülete. Ez a témája a Magyar Űripari Klaszter 2013. október 9-i nemzetközi tanácskozásának.

Egy lépéssel közelebb az ESA-csatlakozásunkhoz

Egy lépéssel közelebb az ESA-csatlakozásunkhozEgy tegnapi kormányhatározat szerint megkezdődhetnek Magyarországnak az Európai Űrügynökséghez (ESA) való csatlakozását előkészítő tárgyalások.

1962: fél évszázados emlékeim (1. rész)

1962: fél évszázados emlékeim (1. rész)Kétrészes írásában Almár Iván idézi vissza az űrkorszak ötödik évét.

Lengyelország is megelőz minket

Lengyelország is megelőz minketA térségből Csehország és Románia után harmadikként Lengyelország lehet az Európai Űrügynökség (ESA) teljes jogú tagja. Pedig a csatlakozási tárgyalásokat elsőként még mi kezdtük meg, 2007-ben...

MANT: megérkeztek az adófelajánlások

MANT: megérkeztek az adófelajánlásokAz önhibáján kívül nehéz helyzetbe került Magyar Asztronautikai Társaságnak különösen fontos, hogy a 2009. évi 1%-os adófelajánlásokból nemrég több mint 640 ezer forintot utalt át az adóhivatal.

Lekörözve, avagy mások meddig jutottak?

Lekörözve, avagy mások meddig jutottak?A múlt héten Prágában tartott 61. Világűrkongresszus pénteki zárónapján a kelet- és közép-európai országok űrtevékenységéről, űriparáról rendeztek fórumot.

Elismerés a magyar űrkutatóknak

Elismerés a magyar űrkutatóknakA nemzetközi űrkutatásban való magyar részvétel, s külön megnevezve tizenegy kiváló űrkutató Magyar Örökség-díjat kapott.

Űrkutatási témájú ösztöndíjak a CNES-nél

Űrkutatási témájú ösztöndíjak a CNES-nélDoktoranduszok és posztdoktorok álláslehetősége a Francia Űrügynökségnél. A pályázaton magyar jelentkezők is indulhatnak, akár három éves kutatásra is lehetőség nyílhat.

Torontóban a magyar ESA-csatlakozásról

Torontóban a magyar ESA-csatlakozásrólTorontóból jelentkezünk, a 65. Nemzetközi Világűrkongresszusról, ahol az egyik plenáris ülésen jelentették be Magyarország közelgő ESA-tagságát.

Meghosszabbított PECS-megállapodás

Meghosszabbított PECS-megállapodásMagyarország és az ESA meghosszabbították az Európai Együttműködő Államok Terve (PECS) programban való részvételt. Az aláírásra október 17-én, Párizsban került sor.

Még egy lépés az ESA-csatlakozásunk felé

Még egy lépés az ESA-csatlakozásunk feléEgy tegnapi miniszterelnöki határozat értelmében lehetőség nyílik rá, hogy amíg Magyarország nem lép be teljes jogú tagként az Európai Űrügynökségbe (ESA), addig meghosszabbíthassuk a jelenleg még érvényben levő előcsatlakozási megállapodásunkat.

1962: fél évszázados emlékeim (2. rész)

1962: fél évszázados emlékeim (2. rész)Folytatjuk Almár Iván visszaemlékezését űrkorszak ötödik évére.

Magyar berendezés egy luxemburgi műholdon (2. rész)

Magyar berendezés egy luxemburgi műholdon (2. rész)A tengeri hajók követésére készült, a múlt héten pályára állított VesselSat-1 műhold egyik fontos berendezése, egy digitális modulátor Magyarországon, a BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft-nél készült. És ez még csak a kezdet.

LAPSZEMLE: Eurómilliókat bukhat Magyarország

LAPSZEMLE: Eurómilliókat bukhat MagyarországKét mai cikkében is foglalkozik a hazai űripar és űrkutatás áldatlan helyzetével a Napi Gazdaság.

Közvélemény-kutatás a Puliról, az űrkutatásról

Közvélemény-kutatás a Puliról, az űrkutatásrólFontosnak tartják-e a magyarok, hogy a fiatalok lehetőséget kapjanak világűrrel kapcsolatos felfedezésekbe való bekapcsolódásba?

Siralomház

SiralomházMiért épp ez a szó jutott eszembe, amikor belekezdtem a magyarországi űrtevékenység jelenlegi helyzetéről szóló cikkbe?

Fellendülőben a világ űrkutatása

Fellendülőben a világ űrkutatásaA világban egyre több helyen és egyre többet költenek űrprogramokra. De mi a helyzet nálunk?

Új miniszter az űrkutatás élén

Új miniszter az űrkutatás élénRövid idő után ismét megváltozott az űrkutatás helye a központi közigazgatás hierarchiájában.
Oldalak: 1 2 3 4 5
Összesen 100 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019