Orion, Ares, SLS Cikkek: 1 - 20

Hurrikánra készülve Floridában

Hurrikánra készülve FloridábanKözeledik a Dorian, a Kennedy Űrközpontban óvintézkedéseket tesznek.

Orion, SLS nélkül?

Orion, SLS nélkül?A NASA fontolóra veszi, hogy a rakétafejlesztés további késlekedése miatt az új Orion űrhajó első Hold körüli tesztrepüléséhez más hordozóeszközt vessen be.

Újabb logók

Újabb logókA start időpontja még bizonytalan, de a logó már elkészült az SLS amerikai nehézrakéta első repülésére.

MEGFEJTÉS: Segítség a barátoktól

MEGFEJTÉS: Segítség a barátoktólHárom hete indult a Mars kutatásához kapcsolódó rejtvénysorozatunk. Ma megtudhatják a helyes választ az utolsó kérdésre, és az is kiderül, ki nyerte a Mars Mission Game ajándékát.

Kisbolygóbefogás: törölve

Kisbolygóbefogás: törölveA NASA törölte a földközeli kisbolygót vagy annak egy darabját befogó és Hold körüli pályára vontató szonda tervét.

SLS: 2019-re csúszik

SLS: 2019-re csúszikBejelentették, hogy a NASA újonnan fejlesztett nehézrakétájával nem tudják tartani a 2018 novemberére tervezett bemutatkozást.

Űrhajósokat verbuvál a NASA

Űrhajósokat verbuvál a NASADecember közepétől lehet jelentkezni űrhajós-kiválasztásra Amerikában.

Elkészültek az Orion első európai alkatrészei

Elkészültek az Orion első európai alkatrészeiMint arról már többször beszámoltunk, a kisbolygókhoz, a Holdhoz és a Marshoz készülő amerikai Orion űrhajó műszaki-hajtómű egysége Európában készül.

Két keringés – két hónapja

Két keringés – két hónapja Pontosan két hónappal ezelőtt került sor az Orion első űrrepülésére, amely két Föld körüli keringésből állt.

Orion: először az űrben!

Orion: először az űrben!Az eredetileg tervezett napon semmi, a rákövetkezőn viszont minden összejött a NASA és a Lockheed Martin csapatának.

Felgyorsított Hold-terv

Felgyorsított Hold-tervNagy nyilvánosságot kapott, hogy az amerikai alelnök szerint 5 éven belül újból embereket küldenek a Holdra.

Magyarok a Hold körül

Magyarok a Hold körülNo nem emberek, hanem mérőműszerek, de így is szenzációs a hír, hogy az MTA EK munkatársai bekapcsolódhatnak a NASA Orion űrhajója EM-1 jelzésű Hold körüli repülésének programjába.

A 60 éves NASA logója

A 60 éves NASA logójaAz októberi 60. születésnapjára készülő űrügynökség az alkalomra készített új logója bemutatásával indította az évet.

SLS: 2020-ra csúszik

SLS: 2020-ra csúszikA NASA fejlesztés alatt álló nehézrakétája bemutatkozó startjával kapcsolatban idén már a második éves késést jelentették be.

SLS: mégsem emberekkel próbálják ki

SLS: mégsem emberekkel próbálják kiBár felmerült, hogy a NASA készülő új nehézrakétája első repülésén, 2019-ben mindjárt űrhajósokat is indíthatna, az ötletet elvetették.

Sürgősen szükség van egy Orion lakómodulra?

Sürgősen szükség van egy Orion lakómodulra?A NASA közelmúltban bemutatott költségvetése tartalmaz érdekes altételeket is. Egy ilyen titokzatos (?) nevű sor a „habitation augmentation module”... (Induljon egy ilyen pozitív hírrel 2016!)

Narancssárga lesz az SLS

Narancssárga lesz az SLSAmi ennél fontosabb, sikeresen befejeződött a NASA új nagyteljesítményű hordozórakétájának tervezési fázisa.

Két évet késhet az Orion

Két évet késhet az OrionA NASA készülő új űrhajója az eddig tervezett 2021 helyett valószínűleg csak 2023-ban szállíthat először embereket a világűrbe.

Az Orion első űrrepülése képekben

Az Orion első űrrepülése képekben2014. december 5-e olyan nap volt, amiről még alighanem sokat fogunk beszélni az amerikai űrhajózással kapcsolatban.

GYORSHÍR: Egy lépéssel messzebb...

GYORSHÍR: Egy lépéssel messzebb...Ma lezajlott az új fejlesztésű amerikai űrhajó, az Orion EFT-1 jelű első tesztrepülése.
Oldalak: 1 2 3 4
Összesen 80 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus