Korszerű oktatás Cikkek: 41 - 60

Csillagászati-űrkutatási szakkör indul

Csillagászati-űrkutatási szakkör indul2007. szeptember 20-tól minden csütörtökön várja a Polaris Csillagvizsgáló a csillagászat és űrkutatás iránt érdeklődő diákokat, elsősorban a középiskolás korosztályból.

Csillagászati szakkör indul

Csillagászati szakkör indulIdén is indít csillagászati szakkört az óbudai Polaris Csillagvizsgáló. A szakkör szeptember 21-én kezdődik, s csütörtökönként este 6 órakor kezdődnek a foglalkozások. A szakkörre elsősorban a középiskolás diákokat várják a szervezők.

Parabolarepülés – magyar érdekeltséggel

Parabolarepülés – magyar érdekeltséggelHelyszíni beszámoló az április 10-én kezdődött megbeszélésről és szakmai műhelyről, amely a 9. diák parabolarepülésre (Student Parabolic Flight Campaign) készíti fel a nyertes kísérleteket kidolgozó csapatok képviselőit.

A Plútó felé száguld az első
atomhajtású űrszonda!

A Plútó felé száguld az első <br>atomhajtású űrszonda!...röpítette világgá pénteken az egyik hírtelevízió az információt (melyet valószínűleg a jereváni rádiótól vett át). Nos (a Kádár-korszakban divatos viccek második mondatát idézve) a HÍR IGAZ, DE... Ugyanis NEM ATOMHAJTÁSÚ, és ha már atom, akkor NEM AZ ELSŐ...

Közös matematika-előadások indiai és francia diákoknak

Közös matematika-előadások indiai és francia diákoknakA franciaországi Toulouse és az indiai Bangalore egyetemeinek hallgatói közös alkalmazott matematikai kurzusokon vettek részt - miközben egyikük sem utazott el otthonról.

A Titan-rajzpályázat eredménye

A Titan-rajzpályázat eredményeNovemberben mi is közöltük az amerikai Planetary Society rajzpályázatának felhívását. Most bemutatjuk a győztes munkát.

Norvég műhold – NCUBE

Norvég műhold – NCUBEA norvég egyetemisták által 2001 és 2004 között kifejlesztett és épített kísérleti műhold, az NCUBE a tervek szerint novemberben kezdi meg működését.

Vosztok-tó – az utolsó érintetlen világ

Vosztok-tó – az utolsó érintetlen világAz Antarktisz belső területein, több ezer méterre a jég alatt található a Vosztok-tó. A kutatók úgy gondolják, évezredek óta nem befolyásolta külső hatás a tó vizét. A tóban, az azt takaró vastag jégpáncél miatt, elszigetelten fejlődhettek a mikroorganizmusok, számos elgondolásra adva okot, milyenek lehetnek ma a Vosztok-tó lakói?

Te is bekapcsolódhatsz a Mars-programba!

Te is bekapcsolódhatsz a Mars-programba!A NASA Mars-kutatói felhívást intéztek a világ diáksága számára. A lehetőség nem kisebb, minthogy segítsetek a szakembereknek megérteni a marsi világ rejtélyeit! Csupán annyi a teendő, hogy köveket kell beküldeni lakóhelyetek környékéről.

Születésnap sombreroval

Születésnap sombrerovalBár a Hubble Űrtávcső több mint egy évtizede dolgozik a tudomány számára, a nagyközönség csak 5 évvel ezelőtt nyert bebocsátást abba virtuális képcsarnokba, mely a körénk rajzolódó Világegyetem objektumait tárja elénk.

„Űrhajósképzés” tanároknak

„Űrhajósképzés” tanároknakJanuár 3-ig lehet jelentkezni arra a nemzetközi pályázatra, amelynek segítségével Huntsville-be eljutva űrhajósképzésben részesülhetnek a kiválasztott tanárok.

A Mars-verseny

A Mars-versenyA Discovery Channel Canada megkezdte a „Race to Mars” produkció forgatását. A jelenlegi Mars-utazási terveket felhasználó, szakemberek segítségével forgatott filmet 2007-ben mutatják be.

Startol az első ruha-műhold!

Startol az első ruha-műhold!Mára virradó éjjel indulhat a SuitSat, az első „ruha-műhold”. Mai űrsétájuk során a Nemzetközi Űrállomás (ISS) űrhajósai ugyanis pályára állítják a következő rádióamatőr műholdat, amely ezúttal egy űrruhában (!) került elhelyezésre.

Barangoljuk be a Holdat!

Barangoljuk be a Holdat!Egy interaktív szoftver segítségével bejárhatjuk a Hold egész felszínét.

PROGRAMAJÁNLÓ: Újra indul az űrrepülőgép

PROGRAMAJÁNLÓ: Újra indul az űrrepülőgépA TIT Fejér Megyei Egyesületének Csillagászati és Űrkutatási Szakosztálya, valamint a Magyar Asztronautikai Társaság Székesfehérvári Csoportja tisztelettel meghívják Önt következő rendezvényükre.

Programajánló: Asztrobiológia - Az új szintézis

Programajánló: Asztrobiológia - Az új szintézisMindentudás Főiskolája - II. szemeszter - Az élet, a világmindenség, meg minden

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrszimulátor-avatás és előadássorozat

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrszimulátor-avatás és előadássorozatA budapesti Uránia Csillagvizsgálóban a november az űrkutatás hónapja lesz!

Hetvenezer iskolás egy űrkísérletben

Hetvenezer iskolás egy űrkísérletbenA Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó holland űrhajós – a Földön maradt diákokkal egyidőben – növényi magokat csíráztat.

Nemzetközi képzőművészeti pályázat gyerekek számára

Az EURISY, a Norwegian Space Centre és az UNESCO arra ösztönzi a gyerekeket, hogy rajz vagy festmény formájában mutassák meg, milyennek képzelik el az életet a világűrben. A pályázat részletes kiírása magyar nyelven a MŰI honlapján olvasható.

A NASA új népszerűsítési módokat keres

A NASA új népszerűsítési módokat keresAz amerikai űrkutatási hivatal magáncégek ötleteit várja újszerű módszerek felkutatásához, amelyekkel tevékenységét, programjait még szélesebb körben tudná népszerűsíteni.
Oldalak: 1 2 3 4
Összesen 73 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019