Korszerű oktatás Cikkek: 21 - 40

E.T., ott vagy?

E.T., ott vagy?A földönkívüli értelmes élet lehetőségéről, az esetleges üzenetküldésről való aktív, játékos gondolkodásra hív diákokat egy nemzetközi kezdeményezés.

Alfa Holdbázis

Alfa HoldbázisHa nem is küld egyhamar a NASA újból űrhajósokat a Holdra, egy ingyenes játékprogrammal azért előrukkolt.

A Bolygótudományi Nap közvetítése

A Bolygótudományi Nap közvetítéseAki nem tud holnap elmenni az ELTE Bolygótudományi Nap előadásaira, a Galileo Webcast élő internetes közvetítése révén az sem marad le a programról.

Célegyenesben az űrkutatási diákpályázat

Célegyenesben az űrkutatási diákpályázatElindult a Magyar Asztronautikai Társaság által a 11-18 éves diákok számára meghirdetett „Ugródeszka: a Hold” című pályázat internetes beadási felülete. Közeledik a téli szünet, lesz idő a pályázatokon is dolgozni!

Műholdfedélzeti nagy megbízhatóságú kapcsolóüzemű tápegység (1. rész)

Műholdfedélzeti nagy megbízhatóságú kapcsolóüzemű tápegység (1. rész)Műholdfedélzeti energiaellátó rendszerek tervezése során a legfontosabb szempontok közé tartozik a megbízhatóság, valamint a jó hatásfokú működés biztosítása.

A sci-fi mestermunkái - pályázati felhívás kreatívoknak

A sci-fi mestermunkái - pályázati felhívás kreatívoknak"Távoli világok - A sci-fi mestermunkái" címmel pályázatot hirdet a PI Club a MiniSpaceWorld elnevezésű űrhajózási és csillagászati modell- és terepasztal-kiállítás science-fiction részlegének megtervezésére.

Szavazás a Hubble célpontjára

Szavazás a Hubble célpontjáraA NASA a csillagászat nemzetközi éve alkalmából szavazást hirdetett. A nagyközönség választhatja ki, hogy mit figyeljenek meg a Hubble-űrtávcsővel. A magyar diákoknak pedig itt egy sokban hasonló, hazai pályázat!

Diák-távérzékelés az űrállomásról

Diák-távérzékelés az űrállomásrólAz Endeavour űrrepülőgép mostani útján egy olyan kamerát is magával vitt, amelynek képeit majd mezőgazdasági, környezetvédelmi és oktatási célokra is hasznosítják Amerikában.

DIÁKPÁLYÁZAT: Konzultáció január 7-én

DIÁKPÁLYÁZAT: Konzultáció január 7-énA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az új év első hétfőjén várja azokat az érdeklődő diákokat és felkészítőiket, akik többet szeretnének megtudni a 2008-as űrkutatási esszépályázatról.

„Űrhajósképzés” tanároknak

„Űrhajósképzés” tanároknakJanuár 3-ig lehet jelentkezni arra a nemzetközi pályázatra, amelynek segítségével Huntsville-be eljutva űrhajósképzésben részesülhetnek a kiválasztott tanárok.

Üzenet az űrállomásról – jelnyelven

Üzenet az űrállomásról – jelnyelvenTracy Caldwell Dyson amerikai űrhajósnő a Nemzetközi Űrállomás történetében először küldött üzenetet a siketek jelnyelvén.

Még lehet jelentkezni az űrtáborba

Még lehet jelentkezni az űrtáborbaA középiskolások számára szervezett idei nyári űrtábor Gyomaendrődön lesz, július 4-10. között. A MANT izgalmas programokkal várja az érdeklődő 14-18 éveseket.

Űrkutatási témájú ösztöndíjak a CNES-nél

Űrkutatási témájú ösztöndíjak a CNES-nélDoktoranduszok és posztdoktorok álláslehetősége a Francia Űrügynökségnél. A pályázaton magyar jelentkezők is indulhatnak, akár három éves kutatásra is lehetőség nyílhat.

Műholdfedélzeti nagy megbízhatóságú kapcsolóüzemű tápegység (2. rész)

Műholdfedélzeti nagy megbízhatóságú kapcsolóüzemű tápegység (2. rész)A tápegység főbb részei a kapcsoló cella, a vezérlőkör, a kimeneti és bemeneti szűrés, valamint a különböző védelmi funkciókat ellátó áramkörök.

Fizikaóra az űrállomásról

Fizikaóra az űrállomásrólFrank De Winne az ISS fedélzetéről magyarázta el élőben több száz európai diáknak, hogy mi a különbség a súly és a tömeg között.

Távoli világok közelről – kicsiben

Távoli világok közelről – kicsibenAz űrhajózást és a csillagászatot sokféleképpen lehet bemutatni. Mozgalmas modellvilágként, a Tesz-vesz szótárra emlékeztető „sűrűségben” kívánja majd felkelteni a nagyközönség érdeklődését a MiniSpaceWorld – a világon először talán Magyarországon?

Űrállomásos naptár

Űrállomásos naptár  A NASA egy 2009-es képes naptárral is ünnepli a Nemzetközi Űrállomást, amely nemrég múlt 10 éves.

Gyerekek veszik át a parancsnokságot

Gyerekek veszik át a parancsnokságotA NASA egy napra, június 10-ére átengedi a kezdeményezést amerikai iskolásoknak, akik meghatározhatják, hogy pontosan mit figyeljen meg a Szaturnusz körül a Cassini-űrszonda.

Csillagászati-űrkutatási szakkör indul

Csillagászati-űrkutatási szakkör indul2007. szeptember 20-tól minden csütörtökön várja a Polaris Csillagvizsgáló a csillagászat és űrkutatás iránt érdeklődő diákokat, elsősorban a középiskolás korosztályból.

Csillagászati szakkör indul

Csillagászati szakkör indulIdén is indít csillagászati szakkört az óbudai Polaris Csillagvizsgáló. A szakkör szeptember 21-én kezdődik, s csütörtökönként este 6 órakor kezdődnek a foglalkozások. A szakkörre elsősorban a középiskolás diákokat várják a szervezők.
Oldalak: 1 2 3 4
Összesen 70 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus