Lássuk és halljuk egymást Cikkek: 421 - 440

Pályán a kalandos sorsú malajziai műhold

Pályán a kalandos sorsú malajziai műholdA közel egy évet késett MEASAT-3A távközlési mesterséges hold a kazahsztáni Bajkonurból indult június 21-én.

Ázsiai televíziós műsorszóró hold indult

Ázsiai televíziós műsorszóró hold indultA ProtoStar-2 műhold orosz Proton hordozórakétával emelkedett a magasba.

Olasz katonai távközlési műhold indult

Olasz katonai távközlési műhold indultA Sea Launch tengeri Odyssey indítóplatformjáról egy Zenyit hordozórakéta állította pályára a SICRAL-1B mesterséges holdat.

Új amerikai katonai távközlési műhold

Új amerikai katonai távközlési műhold A WGS-2 startjával az Irakban és Afganisztánban szolgáló erők rég várt szélessávú hírközlési kapacitáshoz juthatnak.

Négy műhold indult Ariane-5 rakétával

Négy műhold indult Ariane-5 rakétávalAz európai nehézrakéta idei első startjával egyszerre két civil távközlési és két katonai mesterséges holdat állított pályára.

Elromlott az Eutelsat egyik új műholdja

Elromlott az Eutelsat egyik új műholdjaA december végén sikeresen pályára állított két távközlési mesterséges hold egyike, az Eutelsat W2M használhatatlanná vált.

Kanadai műsorszóró hold Proton rakétával

Kanadai műsorszóró hold Proton rakétávalEgy új kanadai műhold-üzemeltető cég első űreszközét állította pályára az orosz hordozórakéta Bajkonurból.

Nyugdíjban a legöregebb távközlési hold

Nyugdíjban a legöregebb távközlési holdHarminckét év működés után lekapcsolták a Marisat-F2-t, amely többek közt óceánjáró hajókat és a Déli-sarkvidéken dolgozó kutatókat szolgált ki.

Sikeres tengeri start

Sikeres tengeri startA Sea Launch cég Zenyit-3SL hordozórakétája egy amerikai távközlési műholdat állított pályára.

Kalózok ellen műholdakkal

Kalózok ellen műholdakkalAki azt hiszi, hogy a kalózkodás már csak a kosztümös történelmi kalandfilmekben létezik, nagyot téved.

Hazamobilozott a Herschel

Hazamobilozott a HerschelAz új európai űrtávcső használta először a világűrből azt az adatátviteli kódolást, amit a földi GSM mobiltelefon-hálózatok is alkalmaznak.

Konstellációk kora

Konstellációk koraAz űrkutatásban egyre inkább elterjed, hogy egy bizonyos feladatot nem egyetlen, hanem egy közös rendszert alkotó több műholddal oldanak meg.

Eutelsat-W2A: műholdas tévéadás mobilokra

Eutelsat-W2A: műholdas tévéadás mobilokra A most indított sokoldalú európai távközlési műhold többek közt élő televíziós adásokat sugároz majd a vételre alkalmas mobil eszközökre: telefonokra, iPodokra és autókba.

Telstar műhold Zenyit rakétával

Telstar műhold Zenyit rakétávalA Telstar-11N távközlési mesterséges holdat szállító hordozórakéta tegnap Bajkonurból indult.

Két orosz távközlési műhold indult

Két orosz távközlési műhold indultAz űreszközöket pályára állító Proton hordozórakéta szerdán Bajkonurból startolt.

Kockáztatott és nyert az Eutelsat

Kockáztatott és nyert az EutelsatA világ egyik vezető műhold-üzemeltetője egyszerre két új mesterséges holdját küldte pályára Ariane-5 rakétával. A tegnapi start teljes sikerrel végződött.

Autóbusz – igény szerint

Autóbusz – igény szerintA gyéren lakott vidékek autóbuszjáratait hatékonyabbá lehetne tenni egy új, műholdas adatátvitelen alapuló szolgáltatással.

Astra-1M: új európai műsorszóró hold

Astra-1M: új európai műsorszóró holdA legújabb Astra műhold orosz Proton hordozórakétával indult a hét közepén.

Csodabőrönddel a világ körül

Csodabőrönddel a világ körül Méghozzá nem is akármilyennel: ez a bőrönd lehetővé teszi, hogy bárhol is járjon a gazdája, mindig kapcsolatban maradjon a külvilággal.

Mobil egészségügyi mentőközpont

Mobil egészségügyi mentőközpont Űrtávközlési megoldásokra épül annak a balesetek helyszínén gyorsan felállítható mentőközpontnak a működése, amelyet Francia Guyanában teszteltek.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Összesen 573 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019