Lássuk és halljuk egymást Cikkek: 281 - 300

ASTRA hírlevél

ASTRA hírlevélIdén januárban először jelent meg digitális formában a SES ASTRA közép- és kelet-európai régiós hírlevele.

Interszputnyik

InterszputnyikTalálós kérdés: mivel foglalkozik az a szervezet, amely csütörtökön Budapesten mutatkozott be az érdeklődő szakembereknek?

Falcon-9 rakétával indult a Thaicom-6

Falcon-9 rakétával indult a Thaicom-6Az idei második űrstart alkalmával az amerikai SpaceX vállalat rakétája Floridából állított pályára egy thaiföldi távközlési holdat.

Orosz hajrá az év végén

Orosz hajrá az év végénKét start során négy műholdat állítottak pályára Oroszországból december utolsó napjaiban.

Szélessávú internet az űrből

Szélessávú internet az űrbőlPályára állt az Inmarsat legújabb generációs műholdja, amely a jövőben felbocsátandó társaival együtt, a Global Xpress szolgáltatás révén – az üzemeltetők reményei szerint – nagy lökést adhat a globális műholdas adatátvitelnek.

A harmadik Raduga-1M

A harmadik Raduga-1MEgy új orosz katonai távközlési hold Proton-M rakétával állt pályára Bajkonurból, sikerrel.

Eladják az Artemist

Eladják az ArtemistEddig példa nélküli tranzakció a láthatáron: az ESA egy magáncégnek adja el veterán geostacionárius távközlési holdját, a 2001-ben indított Artemist.

LADEE: sikeres lézeres teszt

LADEE: sikeres lézeres tesztA hónap eleje óta a Hold körül keringő amerikai szonda és a Föld között rekordsebességű, másodpercenként 622 megabites kapcsolatot hoztak létre.

Mozgalmas űrvasárnap

Mozgalmas űrvasárnapTegnapra esett a Falcon-9 rakéta új változatának bemutatkozása, a Proton rakéta visszatérése a júliusi startbaleset óta, és végre dokkolt a Nemzetközi Űrállomáshoz a Cygnus magán-teherűrhajó is.

Űreszközök távirányítása (1. rész)

Űreszközök távirányítása (1. rész)Beszámoló a 6. Tracking, Telemetry and Command Systems for Space Applications című ESA Workshopról, Darmstadtból.

TDRS-L: a NASA új kommunikációs holdja

TDRS-L: a NASA új kommunikációs holdjaA most indult, geostacionárius pályára kerülő műhold segít a kapcsolattartásban a Nemzetközi Űrállomás, a Hubble-űrtávcső és más űreszközök, valamint a földi irányítók között.

Deep Space Network: fél évszázad

Deep Space Network: fél évszázadKarácsonykor múlt ötven éve, hogy formálisan megkezdte működését a NASA követőállomás-hálózata, amelyet Deep Space Network (DSN) néven ismerünk.

Pályán a GSAT-14

Pályán a GSAT-14Az indiai távközlési műhold indításáról szóló hír rutinszerűnek tűnhet, pedig nem az! A mostani sikeres starttal talán elszáll az átok a GSLV hordozórakétáról.

Bolíviai műhold indult Kínából

Bolíviai műhold indult KínábólA dél-amerikai ország első távközlési holdja a spanyol gyarmatosítók elleni függetlenségi harc egyik 18. századi hőséről kapta a nevét.

Pályán a Falcon-9 első geostacionárius holdja

Pályán a Falcon-9 első geostacionárius holdjaA SpaceX hordozórakétája a SES-8 kereskedelmi távközlési műholdat helyezte geostacionárius átmeneti pályára.

Az első műholdkövető hajó

Az első műholdkövető hajóTörténelmi fénykép az idén 50 éve indult amerikai Syncom űrtávközlési programot kiszolgáló úszó követőállomásról.

Sicsien-16 és Sirius-FM6

Sicsien-16 és Sirius-FM6Pénteken két műhold is indult: egy Kínából, egy Kazahsztánból.

Már Floridában a Falcon-9 rakéta következő hasznos terhe

Már Floridában a Falcon-9 rakéta következő hasznos terheA SES-8 távközlési műhold legkorábban novemberben indulhat, de előtte még megnyugtatóan tisztázni kell az előző Falcon-9 indításkor tapasztalt kisebb rendellenesség okát.

Űreszközök távirányítása (2. rész)

Űreszközök távirányítása (2. rész)Kissé szárazabb területnek tűnik a szabványok kérdése, az élet azonban most erre is rácáfolt.

A negyvenedik Atlas-5 start

A negyvenedik Atlas-5 startAz amerikai nagyrakéta egy katonai távközlési műholdat állított pályára Floridából.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Összesen 606 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019