Lássuk és halljuk egymást Cikkek: 221 - 240

Hamarosan újra Falcon-9

Hamarosan újra Falcon-9A SpaceX rakétája június végén robbant fel start közben. Még az idei év vége előtt felújíthatják az indításokat.

Kereskedelmi távközlési hold Kínából

Kereskedelmi távközlési hold KínábólAz Apstar-9 televíziós műsorszórást és internetes adatátjátszást végez majd az ázsiai és csendes-óceáni régióban.

Most sikerült: pályán a Mexsat-2

Most sikerült: pályán a Mexsat-2A mexikói kommunikációs hold Atlas-5 rakétával indult Floridából. A Mexsat-1 májusban veszett el egy Proton rakéta balesetében.

Három Sztrela

Három SztrelaEgy Rokot hordozórakétával Pleszeckből indult három orosz katonai kommunikációs műhold – ezúttal nem teljes titokban.

Divat – műholdról

Divat – műholdrólElindult a világ első globális Ultra HD csatornája. A Fashion One 4K a SES műholdjairól érhető el.

Proton start, ezúttal sikeresen

Proton start, ezúttal sikeresenAz orosz nehézrakéta Bajkonurból egy távközlési műholdat állított pályára az Inmarsat számára.

Lézeres adatátvitel

Lézeres adatátvitelAz ESA augusztus 5-én jelentette be, hogy végrehajtották a 100. sikeres lézeres adatátviteli kísérletet a Sentinel–1A és az Alphasat műholdak között.

Quantum-kaméleon

Quantum-kaméleonHamarosan, már 2018-tól jöhetnek az akár a geostacionárius pályán is teljesen átkonfigurálható távközlési műholdak.

Meteorológiai és távközlési hold Ariane-5-tel

Meteorológiai és távközlési hold Ariane-5-telSzerdán egyszerre állt pályára a legújabb európai Meteosat és egy brazil televíziós műsorszóró műhold.

Amerikai és mexikói műholdak Ariane-5 rakétával

Amerikai és mexikói műholdak Ariane-5 rakétávalAz európai nehézrakéta két távközlési műholdat állított pályára Kourouból.

Török távközlési hold Protonnal

Török távközlési hold ProtonnalA Türksat-4B pénteken Bajkonurból startolt.

Ideges az Intelsat

Ideges az IntelsatA távközlésiműhold-üzemeltető cég két geostacionárius űreszköze között, veszélyes közelségben hónapokig „parkolt” egy rejtélyes orosz katonai műhold.

Három A: argentin és ausztrál műhold Ariane rakétával

Három A: argentin és ausztrál műhold Ariane rakétávalAz európai nehézrakéta két geostacionárius távközlési műholdat állított pályára Kourouból.

Orosz távközlési hold indult Protonnal

Orosz távközlési hold indult ProtonnalAz Ekszpressz-AM8 az Atlanti-óceán fölött foglal majd pozíciót a geostacionárius pályán.

MUOS-4

MUOS-4Egy Atlas-5 rakétával Floridából elindult az amerikai katonai mobil távközlési műholdrendszer negyedik tagja.

Indiai katonai távközlési hold indult

Indiai katonai távközlési hold indultA GSAT-6 geostacionárius pályára kerül, GSLV Mk.2 típusú hordozórakétával emelkedett a magasba csütörtökön.

A negyedik Ariane-5 indítás 2015-ben

A negyedik Ariane-5 indítás 2015-benAz európai nehézrakétával egyszerre két távközlési műhold startolt, amelyek majd geostacionárius pályán működnek.

WGS-7: tízből a hetedik

WGS-7: tízből a hetedikPályára állt az amerikai Wideband Global SATCOM katonai távközlési műholdrendszer hetedik tagja.

Az ESA követőállomások négy évtizede

Az ESA követőállomások négy évtizedeÉppen 40 éve vette kezelésbe az ESA egyik elődszervezete a később megalakuló ESA első követőállomását. Azóta világméretűvé terebélyesedett a hálózat, az Estrack.

Megint Proton, megint baleset

Megint Proton, megint balesetEzúttal a Mexsat-1 mexikói távközlési hold veszett oda, az orosz Proton-M hordozórakétának nem sikerült elérnie vele a Föld körüli pályát.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Összesen 605 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019