Lássuk és halljuk egymást Cikkek: 201 - 220

Quantum-kaméleon

Quantum-kaméleonHamarosan, már 2018-tól jöhetnek az akár a geostacionárius pályán is teljesen átkonfigurálható távközlési műholdak.

Meteorológiai és távközlési hold Ariane-5-tel

Meteorológiai és távközlési hold Ariane-5-telSzerdán egyszerre állt pályára a legújabb európai Meteosat és egy brazil televíziós műsorszóró műhold.

Amerikai és mexikói műholdak Ariane-5 rakétával

Amerikai és mexikói műholdak Ariane-5 rakétávalAz európai nehézrakéta két távközlési műholdat állított pályára Kourouból.

Az ESA Alphasat műholdját is használja az Inmarsat

Az ESA Alphasat műholdját is használja az InmarsatA tengerészeti mobil kommunikációs szolgáltatásokat nyújtó Inmarsat cég szélessávú globális hálózata március 24-e óta használja az európai távközlés-technológiai műholdat.

Ariane-5, idén először

Ariane-5, idén előszörAz európai nehézrakéta két európai távközlési műholdat állított pályára Kourouból.

Tovább bővülő szélessávú mobil VSAT kapacitás (1. rész)

Tovább bővülő szélessávú mobil VSAT kapacitás (1. rész)Az amerikai KVH a globális tengerészeti VSAT piac legjelentősebb szereplője. Piaci részesedése kétszerese a legnagyobb konkurenséének.

Űralkalmazások Indiában

Űralkalmazások IndiábanAz űralkalmazások jelentik India számára az űrtevékenység legfontosabb területét. Az impozáns műholdflotta tovább gyarapszik.

Két különleges távközlési hold

Két különleges távközlési holdA SpaceX vállalat Falcon-9 rakétája a maguk nemében úttörő műholdakat állított pályára, mindjárt egyszerre kettőt.

Inmarsat műhold Proton rakétával

Inmarsat műhold Proton rakétávalAz Inmarsat új generációs műholdas kommunikációs rendszerének második űreszköze Bajkonurból állt pályára.

MUOS: ötből a harmadik

MUOS: ötből a harmadikÚjabb, immár a harmadik taggal bővült az amerikai katonai mobil távközlési műholdrendszer.

WGS-7: tízből a hetedik

WGS-7: tízből a hetedikPályára állt az amerikai Wideband Global SATCOM katonai távközlési műholdrendszer hetedik tagja.

Az ESA követőállomások négy évtizede

Az ESA követőállomások négy évtizedeÉppen 40 éve vette kezelésbe az ESA egyik elődszervezete a később megalakuló ESA első követőállomását. Azóta világméretűvé terebélyesedett a hálózat, az Estrack.

Megint Proton, megint baleset

Megint Proton, megint balesetEzúttal a Mexsat-1 mexikói távközlési hold veszett oda, az orosz Proton-M hordozórakétának nem sikerült elérnie vele a Föld körüli pályát.

Kettő az egyben

Kettő az egybenEgy műhold, amely egyszerre türkmén és monacói: ez startolt Falcon-9 rakétával. Közben Türkmenisztánban betiltották a műholdvevő antennákat...

Tovább bővülő szélessávú mobil VSAT kapacitás (2. rész)

Tovább bővülő szélessávú mobil VSAT kapacitás (2. rész)Az amerikai KVH a globális tengerészeti VSAT piac legjelentősebb szereplője. A cég ennek ellenére a közelmúltban jelentős kapacitásbővítésbe kezdett.

Három Hírnök és egy másik

Három Hírnök és egy másikNégy orosz műholdat állítottak pályára március utolsó napján. Közülük három Gonyec-M típusú adatátjátszó űreszköz, a negyedik feladata titkos.

Új orosz távközlési hold Protonnal

Új orosz távközlési hold ProtonnalA hordozórakéta és Briz-M végfokozata Bajkonurból állította pályára az Ekszpressz-AM7 műholdat.

Bevásárol a SES

Bevásárol a SESA luxemburgi székhelyű vezető távközlésiműhold-üzemeltető vállalat három új űreszközre adott le megrendelést – három különböző gyártónak.

Ütköztek vagy sem?

Ütköztek vagy sem?Tavaly furcsa dolgok történtek két különböző Iridium műholddal is. Gyanúsak az űrszemétdarabok...

Astra-2G

Astra-2GGeostacionárius pályáról Európát, a Közép-Keletet és Afrikát szolgálja majd a Proton rakétával indított új műsorszóró hold.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Összesen 572 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019