Lássuk és halljuk egymást Cikkek: 181 - 200

WGS-8: modernizált amerikai katonai távközlési hold

WGS-8: modernizált amerikai katonai távközlési holdA Földet körülvevő Wideband Global SATCOM műholdrendszer legújabb tagja egy Delta-4 rakétával indult.

Az égi kapcsolat

Az égi kapcsolatElindult a geostacionárius pályán működő kínai adatátjátszó műholdrendszer negyedik tagja, a Tienlien-1D.

Az Amos-6 elvesztésének ára

Az Amos-6 elvesztésének áraA Falcon-9 rakéta statikus tesztje alatt felrobbant és megsemmisült izraeli műholdat a biztosítási összegből újraépíthetik.

Kettős Intelsat start Ariane-5-tel

Kettős Intelsat start Ariane-5-telA nagy nemzetközi távközlésiműhold-üzemeltető most először kockáztatta meg, hogy két új műholdját egyszerre, ugyanazzal a hordozórakétával indítsa.

Kvantumkommunikációs műhold Kínából

Kvantumkommunikációs műhold KínábólA világ első ilyen célú tudományos kísérleti műholdja hétfőn indult egy Hosszú Menetelés-2D rakétával.

Az első kínai mobil távközlési műhold

Az első kínai mobil távközlési műholdA Tientung-1-01 jelzésű űreszköz augusztus 5-én indult Hszicsangból.

Az ötödik MUOS

Az ötödik MUOSEgy Atlas-5 rakéta állította pályára az amerikai MUOS-5 katonai távközlési műholdat.

Két innovatív műhold egy Falcon-9-cel

Két innovatív műhold egy Falcon-9-celA SpaceX rakétája egyszerre két távközlési műholdat juttatott geostacionárius átmeneti pályára. Máskor általában csak egyet szokott...

Májusban másodszor: Falcon-9

Májusban másodszor: Falcon-9A SpaceX hordozórakétája a Thaicom-8 kereskedelmi távközlési műholdat állította geostacionárius átmeneti pályára Floridából.

Japán távközlési hold Falcon-9 rakétával

Japán távközlési hold Falcon-9 rakétávalA JCSAT-14 Floridából startolt. Az óvatos várakozásokkal ellentétben ismét sikerült épségben visszahozni a tengeren úszó platformra a rakéta első fokozatát.

Az új időszámítás: „Szputnyik előtt” és „Szputnyik után”

Az új időszámítás: „Szputnyik előtt” és „Szputnyik után”Ezzel a címmel jelenik meg Pálinkás Tibor érdekes írása a Rádiótechnika Évkönyve 2017-es számában.

Kettős műholdindítás Ariane-5-tel

Kettős műholdindítás Ariane-5-telAz európai nehézrakéta 88. repülésén egy ausztrál és egy indiai távközlési holdat állított pályára Kourouból.

Nem minden hulladék, ami használt

Nem minden hulladék, ami használtA rakétafokozatok sem! A SES-10 műhold lesz az első, amely a Falcon-9 egyik már repült, de újrahasznosított első fokozatát használja pályára állásakor.

Olimpiai rekord – műholdakkal

Olimpiai rekord – műholdakkalA 2016-os riói olimpiai játékok kapacitásigénye felülmúlja az eddigi olimpiákét – derült ki a világ vezető globális műholdas szolgáltatójának friss beszámolójából.

JCSAT-16

JCSAT-16A japán távközlési műhold Falcon-9 rakétával indult Floridából, és az első rakétafokozatot is sikerült épségben visszahozni az úszó platformra.

A műhold a piac élén

A műhold a piac élénA műholdas műsorsugárzás újdonságaival megjelent a SES Astra 2016. júliusi elektronikus hírlevele.

Rekordrakomány Ariane-5-tel

Rekordrakomány Ariane-5-telKét távközlési műholdat, közel 11 tonna tömeget állított geostacionárius átmeneti pályára az európai nehézrakéta Francia Guyanából.

Intelsat-31

Intelsat-31Az amerikai távközlési műhold egy orosz Proton hordozórakétával indult a kazahsztáni Bajkonurból.

A távközlés története – dióhéjban

A távközlés története – dióhéjbanA műsorszórás és a távközlés világa az elmúlt 30 év során alapjaiban változott meg. A SES ASTRA infografikája a tegnapi Távközlés Világnapja alkalmából.

A riói olimpia közvetítése

A riói olimpia közvetítéseAz Eurovision és a SES közösen sugározzák a 2016-os nyári játékokat: a műsorszolgáltató transzpondereket bérel az olimpia közvetítéséhez a műhold-üzemeltetőtől.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Összesen 606 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019