Lássuk és halljuk egymást Cikkek: 141 - 160

Intelsat-31

Intelsat-31Az amerikai távközlési műhold egy orosz Proton hordozórakétával indult a kazahsztáni Bajkonurból.

A távközlés története – dióhéjban

A távközlés története – dióhéjbanA műsorszórás és a távközlés világa az elmúlt 30 év során alapjaiban változott meg. A SES ASTRA infografikája a tegnapi Távközlés Világnapja alkalmából.

A riói olimpia közvetítése

A riói olimpia közvetítéseAz Eurovision és a SES közösen sugározzák a 2016-os nyári játékokat: a műsorszolgáltató transzpondereket bérel az olimpia közvetítéséhez a műhold-üzemeltetőtől.

Új Eutelsat műhold

Új Eutelsat műholdHa nézi majd a riói nyári olimpia közvetítéseit, bizonyára a most pályára állított Eutelsat-65 West A műholdnak is szerepe lesz benne, hogy a kép és a hang eljut az ön tévékészülékéig.

Új európai követőantenna – Ausztráliában

Új európai követőantenna – AusztráliábanA felemelkedő hordozórakétákkal és a műholdakkal való kapcsolattartásra 6 millió euróért épült egy új antenna a nyugat-ausztráliai New Norcia állomáson.

Eutelsat-9B és EDRS-A

Eutelsat-9B és EDRS-AAz európai területek kiszolgálására készült távközlési hold egyben az ESA új geostacionárius adatátjátszó műholdrendszerének első tagja is. Megmagyarázzuk a rövidítést.

Belarusz távközlési hold

Belarusz távközlési holdKínában épült, Kínából is állították pályára a kelet-európai ország geostacionárius távközlési műholdját.

Megérkezett a starthelyre a SES-9

Megérkezett a starthelyre a SES-9A luxemburgi székhelyű globális műholdas távközlési szolgáltató legújabb űreszköze várhatóan januárban indul egy Falcon-9 rakétával.

Lehet 20 százalékkal olcsóbban?

Lehet 20 százalékkal olcsóbban?Az Eutelsat versenyképessége növelése érdekében 20%-kal akarja csökkenteni műholdjai költségét. Első lépésként ionhajtóművekkel szerelik fel a műholdjaikat.

Chinasat-1C

Chinasat-1CAz új távközlési műhold szerdai pályára állítása volt idén a 17. űrstart Kínából.

Májusban másodszor: Falcon-9

Májusban másodszor: Falcon-9A SpaceX hordozórakétája a Thaicom-8 kereskedelmi távközlési műholdat állította geostacionárius átmeneti pályára Floridából.

Japán távközlési hold Falcon-9 rakétával

Japán távközlési hold Falcon-9 rakétávalA JCSAT-14 Floridából startolt. Az óvatos várakozásokkal ellentétben ismét sikerült épségben visszahozni a tengeren úszó platformra a rakéta első fokozatát.

Papírvékony antenna

Papírvékony antennaA szó szoros értelmében papírvékony, 5 méter átmérőjű antenna űrbeli viselkedését tesztelte az ESA az ESTEC nagy űrszimulátorában.

Repül a SES-9

Repül a SES-9A távközlési műhold egy másik 9-essel, a SpaceX Falcon-9 rakétájával állt pályára Floridából.

Bolíviában is siker az űrtávközlés

Bolíviában is siker az űrtávközlésBolívia első saját távközlési műholdjától idén már havonta 2 millió dollár bevételt várnak, ezért fontolóra vették egy újabb műhold készítését.

Intelsat-29e

Intelsat-29eEgy újfajta, nagy kapacitású távközlési műhold állt pályára az Ariane-5 rakéta idei első, különleges indításával.

Proton start távközlési műholddal

Proton start távközlési műholddalAz európai építésű, orosz tulajdonú, geostacionárius pályára szánt Ekszpressz-AMU1 csütörtökről péntekre virradó éjjel indult Bajkonurból.

Kritikus Falcon-9 start

Kritikus Falcon-9 startA SpaceX rakétájának júniusi kudarca után most először próbálkoztak újabb indítással. Az Orbcomm 11 műholdja állt pályára, és sikerült az első fokozat visszanyerése is!

Újabb Szigony az égen

Újabb Szigony az égenBajkonurból Proton rakétával pályára állt a legújabb Garpun (Szigony) orosz katonai átjátszó műhold.

Telstar-12V

Telstar-12VA kanadai Telesat megbízásából japán H-2A hordozórakétával állt pályára a távközlési hold.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Összesen 551 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus