Kína a világűrben Cikkek: 121 - 140

Földet ért a három kínai

Földet ért a három kínaiBelső-Mongólia sztyeppéin landolt a harmadik emberes kínai űrhajó leszállókabinja.

A megtörtént jövő

A megtörtént jövőEgy véletlen folytán még a start előtt felkerült az előre megírt élménybeszámoló a Sencsou-7 útjáról a kínai állami hírügynökség honlapjára.

Jegyeket árulnak a kínai űrhajó startjára

Jegyeket árulnak a kínai űrhajó startjáraA Sencsou-7 szűk egy hét múlva esedékes indítására megkezdték a borsos árú belépőjegyek értékesítését Kínában.

Kínából két új távérzékerlő hold indult

Kínából két új távérzékerlő hold indult A következő nagy kínai űresemény az újabb emberes űrrepülés lehet, talán még szeptember vége előtt.

Mi várható 2008-ban? (2. rész)

Mi várható 2008-ban? (2. rész)Idén is tovább épül a Nemzetközi Űrállomás, startolhat az első európai teherszállító űrhajó. Utolsó javításon esik át a Hubble-űrtávcső, és újból repülnek kínai űrhajósok.

A kínai holdszonda és az ESA

A kínai holdszonda és az ESAAz Európai Űrügynökség követőállomásaira is szükség lesz, amikor a Csang'e-1 kínai űrszonda a Hold körüli pályára áll. Cserébe az európai kutatók is hozzáférhetnek a tudományos adatokhoz.

Hamarosan kínai Mars-szonda indul?

Hamarosan kínai Mars-szonda indul?Vége az űrversenynek. Erre kitűnő példa a kínai űrkutatás. A valóban néha túl óvatosnak tűnő fejlődés azonban mégiscsak fejlődés, mely rövidesen megkerülhetetlenné teszi Kínát az űrkutatásban. Hamarosan indul az első kínai Mars-szonda is.

Megkezdődött Kína idei „hosszú menetelése” az űrben

Megkezdődött Kína idei „hosszú menetelése” az űrbenPénteken egy Beidou navigációs műholdat állítottak pályára.

Egy év múlva indul a Chang'e

Egy év múlva indul a Chang'eKínai bejelentés szerint 2007 áprilisában elindul Kína első holdszondája, a legendabeli "Hold-asszony" után elnevezett Chang'e űrszonda.

GYORSHÍR: Két kínai űrhajós a világűrben

GYORSHÍR: Két kínai űrhajós a világűrbenHazai idő szerint ma hajnalban Kínából startolt a Sencsou-6 űrhajó. A második kínai emberes űrrepülés során két űrhajós utazik.

Lezajlott az első kínai űrséta

Lezajlott az első kínai űrsétaMost először hagyta el kínai űrhajós (név szerint Csaj Cse-kang) a Föld körüli pályán keringő űrhajót.

Elindult a kínai űrhajó

Elindult a kínai űrhajóHárom űrhajóssal a fedélzetén startolt a Sencsou-7. Kína harmadszor juttatott embereket a világűrbe. A 3-4 napos repülés során űrsétát is terveznek.

Megnevezték a három kínai űrhajóst

Megnevezték a három kínai űrhajóstA Sencsou-7 űrhajó talán már a jövő héten elindulhat, hogy egyik utasa végrehajtsa az első kínai űrsétát.

Újabb kínai holdszonda 2009-ben

Újabb kínai holdszonda 2009-benA legfrissebb jelentések szerint a kínaiak már jövőre útnak indíthatják második űrszondájukat a Hold felé.

A kínai szonda első holdfotója

A kínai szonda első holdfotójaA Holdistennő-1 holdszonda sikerrel elkezdte kutatóprogramját és elküldte az első holdfelszínről készült képeit.

GYORSHÍR: Kína holdszondát bocsátott fel

GYORSHÍR: Kína holdszondát bocsátott felHosszú Menetelés-3A rakéta emelte magasba ma a Csang'e (Chang'e) szondát.

Kína új starthelyet nyit

Kína új starthelyet nyitKína igazi űrhatalommá válása zajlik éppen. A távol-keleti ország a negyedik űrrepülőterének megnyitását jelentette be.

Jang Li-vej az ENSZ-ben

Jang Li-vej az ENSZ-benAz ENSZ bécsi központjának épületében, a Világűrbizottság június 7-16. közötti idei ülésszaka alatt különleges elemmel bővült a ENSZ űrkutatási állandó kiállítása.

A kínai űrhajósok sikeresen landoltak!

A kínai űrhajósok sikeresen landoltak!Az időjárással is és az űrhajóval is minden rendben volt, így már az első lehetséges alkalommal fékezhetett, majd landolhatott a második kínai személyszállító Sencsou.

Kínában űrhajósnők felkészítése folyik

Kínában űrhajósnők felkészítése folyikKínában 35 nőt válogattak be az első űrhajósnő-jelölt csoportba. Az mindenestre biztosnak tűnik, hogy közülük csak kevesen fognak a Kék Bolygó látványában gyönyörködni.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Összesen 188 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019