Hazai kutatóhelyek és űripar Cikkek: 281 - 300

Egy aprócska kis magyar karácsonyi ajándék az ISS űrhajósainak

Egy aprócska kis magyar karácsonyi ajándék az ISS űrhajósainakA Szojuz TMA-07M űrhajóval épp az ünnepek idejére megérkezett csomagot viszont az űrhajósok nem bonthatják fel...

TRITEL a Columbus modulban

TRITEL a Columbus modulbanMegérkeztek a magyar TRITEL-SURE dózismérő rendszer első mérési adatai a Nemzetközi Űrállomásról.

Újabb magyar fejlesztésű műszer indul a Nemzetközi Űrállomásra

Újabb magyar fejlesztésű műszer indul a Nemzetközi ŰrállomásraA tervek szerint holnap startol a Progressz M-17M (49P) teherszállító űrhajó a Nemzetközi Űrállomásra, fedélzetén a TRITEL-SURE kísérlet háromtengelyű szilícium detektoros teleszkópjával.

TECHDOSE – újabb magyar ballonkísérlet a svéd űrbázisról

TECHDOSE – újabb magyar ballonkísérlet a svéd űrbázisrólIdén is sor került az Európai Űrügynökség oktatási programja keretében a BEXUS sztartoszférikus ballon felbocsátásra a Svédországban található ESRANGE űrbázisról. A BEXUS 14 és 15 ballonokat indították útjukra, melyek egyikén kapott helyett a magyar TECHDOSE diákkísérletünk is.

Fejlesztések a Magyar Űripari Klaszternél

Fejlesztések a Magyar Űripari KlaszternélA harmincegy tagot számláló klaszter miskolci tagvállalatainak fejlesztéseit európai uniós forrásokból is támogatják.

ESA parabolarepülés, magyar részvétellel

ESA parabolarepülés, magyar részvétellelSzegedi kutatók kemo-hidrodinamikai instabilitásokat tanulmányoztak az Európai Űrügynökség 56. parabolarepülési kampánya során.

Űranyagtudomány Miskolcon

Űranyagtudomány MiskolconSikeresen megvédte doktori disszertációját az Admatis Kft. kutató munkatársa, Somosvári Béla.

BioDos: magyar diákok asztrobiológiai ballonkísérlete

BioDos: magyar diákok asztrobiológiai ballonkísérleteAsztrobiológiai ballonkísérletet végez egy mérnökhallgatókból álló csoport a Német Légügyi és Űrkutatási Hivatal (DLR) és a Svéd Nemzeti Űrkutatási Bizottság (SNSB) egyetemistáknak meghirdetett programjában.

Európai bolygókutatási konferencia Budapesten

Európai bolygókutatási konferencia Budapesten„Workshop on Mars – Connecting Planetary Scientists in Europe” címmel háromnapos konferenciát tartanak június 5-7. között.

PECS információs nap

PECS információs napAz Európai Űrügynökség és a Magyar Űrkutatási Iroda április 19-én információs napon mutatja be a megváltozott pályázási lehetőségeket a hazai intézmények szakembereinek.

Környezeti felmérés Floridában, magyar részvétellel

Környezeti felmérés Floridában, magyar részvétellelA NASA megbízásából robotrepülőről végzett hiperspektrális távérzékeléssel gyűjtöttek anyagot a korallzátonyok víz alatti növényzetéről.

Elindult a Progressz M-17M

Elindult a Progressz M-17MAz orosz teherűrhajó 2,5 tonna friss ellátmányt szállít a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

PROGRAMAJÁNLÓ: Indul az égbolt legpontosabb felmérése

PROGRAMAJÁNLÓ: Indul az égbolt legpontosabb felmérése Az ESA 2013-ban induló Gaia asztrometriai űrszondájának programjáról lesz előadás Székesfehérvárott, október 30-án.

Űrtan Évkönyv 2012: publikációs lehetőség hazai kutatóknak

Űrtan Évkönyv 2012: publikációs lehetőség hazai kutatóknakAz űrkutatással kapcsolatos bármely tudományágban elért, hazai vonatkozású eredményekről vár színvonalas ismeretterjesztő írásokat a jövőre megjelenő 2012-es Űrtan Évkönyvbe a MANT.

Magyar vacsora a Világűrkongresszuson

Magyar vacsora a VilágűrkongresszusonA MANT egy közös (önköltséges) vacsorára hívja a Nápolyban hamarosan megrendezendő 2012-es Nemzetközi Világűrkongresszus magyar résztvevőit.

Európai űrkutatási pályázatok

Európai űrkutatási pályázatokMegjelent az EU 7. Kutatás-fejlesztési Keretprogramjának (FP7) legújabb űrkutatási témájú pályázati felhívása.

Űrtábor és előadások Kecskeméten

Űrtábor és előadások KecskemétenA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 2012-ben is megrendezi nyári Űrtáborát. Július első hetében Kecskeméten nyilvános előadások is lesznek – nem csak táborlakóknak!

Kepler-eredmények első kézből – Veszprémben

Kepler-eredmények első kézből – VeszprémbenA Kepler Asztroszeizmológiai Tudományos Konzorcium Balatonalmádiban rendezendő nemzetközi konferenciájához kapcsolódóan nyilvános ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak az érdeklődők Veszprémben, június 18-án este.

DOSIS-3D

DOSIS-3DMagyar részvétel az Európai Űrügynökség (ESA) újabb nagyszabású programjában a Nemzetközi Űrállomáson.

Masat-1 szakmai nap

Masat-1 szakmai napAz űrhajózás napján bemutatkozott az első magyar műhold, és a tiszteletére kibocsátott emlékérme és alkalmi postabélyeg is.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Összesen 613 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019