Hazai kutatóhelyek és űripar Cikkek: 201 - 220

Sopron és a Fertő radaros műholdképen

Sopron és a Fertő radaros műholdképen A csütörtökön kezdődő Magyar Űrkutatási Fórum előtt nézzük meg a helyszínt és környékét a Sentinel-1A műhold „szemével”.

Nem túl vonzó...

Nem túl vonzó...Legalábbis mágneses értelemben! A Rosetta űrszonda üstököséről van szó.

PROGRAMAJÁNLÓ: Újra Űrakadémia Klub

PROGRAMAJÁNLÓ: Újra Űrakadémia KlubA MANT rendezvénysorozatának következő állomásán, április 9-én várják az űr iránt érdeklődő fiatalokat (és a nem annyira fiatalokat is).

Széchenyi-díjas magyar űrkutatók

Széchenyi-díjas magyar űrkutatókAz ESA Rosetta űrszondájával kapcsolatos magyar közreműködésért adták a legmagasabb állami tudományos elismerést.

ESA-tagság: szerződés aláírva!

ESA-tagság: szerződés aláírva!Tegnap Budapesten írta alá az Európai Űrügynökség (ESA) és a magyar kormány képviselője a szervezethez való csatlakozásunkról szóló szerződést.

Véget ért a COPUOS STS ülésszaka

Véget ért a COPUOS STS ülésszakaBécsben befejeződött az ENSZ Világűrbizottsága (COPUOS, Committee for the Peaceful Uses of Outer Space) Tudományos és Technikai Albizottsága ez évi, 52. ülésszaka.

PROGRAMAJÁNLÓ: Szakmai kirándulások a MANT-nál

PROGRAMAJÁNLÓ: Szakmai kirándulások a MANT-nálFebruár 20-án a Budapesti Planetáriumba, 28-án az MTA Piszkéstetői Obszervatóriumába látogathatnak az érdeklődők.

A Masat–1 visszatért a Föld légkörébe

A Masat–1 visszatért a Föld légkörébeAz első magyar műhold „Goodbye World!” üzenettel köszönt el mindenkitől, aki a rádiójeleit vette.

Gábor Dénes-díj Solymosi Jánosnak

Gábor Dénes-díj Solymosi JánosnakCsütörtökön a Parlamentben átadták a 25 éve alapított, minden évben odaítélt rangos innovációs díjat az idei kitüntetetteknek.

REJTVÉNY: Magyarország és egy másik

REJTVÉNY: Magyarország és egy másikA Természet Világa Európával a világűrben című különszámának egy újabb kisorsolandó példányáért csak egy országot kell megnevezni.

Magyar tudományos eszközök a Progressz M-27M fedélzetén

Magyar tudományos eszközök a Progressz M-27M fedélzeténSzéleskörű részvétel a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén végzett sugárdozimetriai célú vizsgálatokban.

Kitüntetések az űrhajózás napján

Kitüntetések az űrhajózás napjánA Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban ma átadták a Bay Zoltán-díjat és a Magyar Űrkutatásért Érdemérmet.

ELSŐ KÉZBŐL: Rakétán repült a REM-RED

ELSŐ KÉZBŐL: Rakétán repült a REM-REDA svédországi ESRANGE bázisról ma felszállt a REXUS-17 ballisztikus rakéta, rajta az ESA oktatási programja által támogatott magyar kísérlettel.

Magyar Űrkutatási Fórum 2015

Magyar Űrkutatási Fórum 2015A május 7-9. között Sopronban rendezendő konferenciára március 20-áig lehet előadásokat bejelenteni.

A két VesselSat

A két VesselSatA tengeri hajóforgalmat figyelő két luxemburgi gyártású, magyar részvétellel készült műhold már elmúlt három éves, és még mindig működőképes.

H-SPACE 2015

H-SPACE 2015Február 13-án nemzetközi űrkutatási konferencia volt a Műegyetemen.

THESEUS, a jövő évtized európai űrtávcsöve?

THESEUS, a jövő évtized európai űrtávcsöve?Az ESA Cosmic Vision 2015–2025 program keretében e hónapban benyújtandó javaslat röntgen-, infravörös és gamma-űrtávcső lenne egyben.

Búcsú a Masat–1-től

Búcsú a Masat–1-tőlKözeleg a vég az első magyar műhold számára. A légköri fékeződés napokon belül megpecsételi a sorsát. De még mindig működik, ami óriási eredmény!

Jól működik a magyar berendezés az ISS-en

Jól működik a magyar berendezés az ISS-enÁprilisban startolt, júniusban szerelték fel a Nemzetközi Űrállomás külsejére a BHE Bonn Hungary mikrohullámú erősítőjét.

Folyhat tovább a JUICE

Folyhat tovább a JUICEAz ESA 2022-ben a Jupiter rendszerébe indítandó űrszondája a következő fejlesztési fázisba léphet, benne magyar részvétellel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
Összesen 626 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019