GMES - Copernicus Cikkek: 141 - 160

München és környéke műholdas radarképen

München és környéke műholdas radarképenA bajor fővárost és környékét az európai Sentinel-1A földmegfigyelő műhold felvételeiből készült képen mutatjuk be.

A Szahara Algéria közepén

A Szahara Algéria közepénA nemrég felbocsátott európai Sentinel-2A földmegfigyelő műhold szép (hamis) színes képe.

Pályán a Sentinel-2A

Pályán a Sentinel-2AA most indított legújabb európai földmegfigyelő műhold 13 színben „lát”, 290 km széles felszíni sávokat térképez majd fel poláris pályáról.

Borneó a radar alatt

Borneó a radar alattAz európai Sentinel-1A műhold képével most Indonéziába „utazunk”.

Sopron és a Fertő radaros műholdképen

Sopron és a Fertő radaros műholdképen A csütörtökön kezdődő Magyar Űrkutatási Fórum előtt nézzük meg a helyszínt és környékét a Sentinel-1A műhold „szemével”.

A nepáli földrengés hatása a felszínre

A nepáli földrengés hatása a felszínreAz európai Sentinel-1A radaros földmegfigyelő műhold méréseiből kiderül, hol mennyivel mozdult el a felszín.

Az első Sentinel első éve

Az első Sentinel első éveAz európai földmegfigyelő műholdak sorozatának első képviselője, a radaros méréseket végző Sentinel-1A tavaly április elején állt pályára.

Villarrica a Sentinel-1A-val

Villarrica a Sentinel-1A-valVörös riasztást adtak ki Chile déli részén a Villarrica vulkán március 3-i kitörése után. Több ezer lakost kellett kitelepíteni a környező területekről.

Észt radarmozaik

Észt radarmozaikElkészült a Sentinel-1A műhold apertúraszintézis elvén működő radarjának felvételeiből álló, a nemrég az ESA-hoz csatlakozott Észtországot ábrázoló mozaik.

Biztonságosabb hajózás a veszélyes vizeken

Biztonságosabb hajózás a veszélyes vizekenEgy, a világot körülhajózó olasz vitorlás az első Sentinelnek és más műholdaknak köszönhetően nem jutott a Titanic sorsára.

Balatoni tavasz és nyár

Balatoni tavasz és nyárKözép-Európa legnagyobb tava, a „magyar tenger” a Sentinel-1A műhold radarképein.

A Sentinel–2A első képei

A Sentinel–2A első képeiA Sentinel–2A már néhány nappal pályára állítása után elkészítette első felvételeit. A Genovai-öböl és Szardínia szerepelt az első célpontok között.

Vizes élőhelyek megfigyelése radarral

Vizes élőhelyek megfigyelése radarralAz ESA egyik projektjében műholdradaros méréseket alkalmaznak a fontos ökoszisztémák megfigyelésére Romániában, a Duna-deltában.

GYORSHÍR: Sentinel-2A startdátum

GYORSHÍR: Sentinel-2A startdátumAz európai Copernicus program második holdja június 23-án indulhat.

Florida radaros műholdképen

Florida radaros műholdképenAz USA délkeleti államának egy részletét mutatja az európai Sentinel-1A földmegfigyelő műhold képe.

Irkutszk és a Bajkál-tó

Irkutszk és a Bajkál-tóA szibériai Irkutszk városát és a Bajkál-tó egy részét láthatjuk a Sentinel-1A felvételeiből készült képen.

Copernicus menetrend

Copernicus menetrendNégy év alatt hét nagy távérzékelő műhold indul, de ez csak az első lépés a nagyszabású Copernicus földmegfigyelő programban.

Radar-Magyarország

Radar-MagyarországÍgy mutatja be legújabb tagját, hazánkat az Európai Űrügynökség (ESA), a Sentinel-1A földmegfigyelő műhold radarképeiből összeállított mozaikkal.

Az ESA földmegfigyelési tervei (1. rész)

Az ESA földmegfigyelési tervei (1. rész)Európa (is) egyre nagyobb hangsúlyt fektet a Föld világűrből történő megfigyelésére. Áttekintjük a jelen és a közeljövő programjait.

Magyarország első radaros műholdképe

Magyarország első radaros műholdképeElkészült Magyarország első teljes, országos lefedettségű műholdradaros amplitúdóképe.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Összesen 201 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019