GMES - Copernicus Cikkek: 121 - 140

Holland radarmozaik

Holland radarmozaikA Sentinel-1A felvételeiből készült a Hollandiát bemutató kép és videó.

Célegyenesben a Sentinel-3A

Célegyenesben a Sentinel-3APár nappal ezelőtt az európai Copernicus program legújabb műholdja, a mikrohullámú tartományban üzemelő Sentinel-3 sorozat első tagja befejezte első utazását.

Az Azori-szigetek a radar alatt

Az Azori-szigetek a radar alattAz európai Sentinel-1A műhold képén az Atlanti-óceánban fekvő, Portugáliához tartozó szigetek közül három látható.

A chilei földrengés hatása

A chilei földrengés hatásaA Sentinel-1A műhold radaros mérései alapján feltérképezték, hogyan deformálódott a földkéreg a szeptemberi nagy chilei földrengés nyomán.

Tiencsin műholdradarral – robbanás előtt és után

Tiencsin műholdradarral – robbanás előtt és utánAz európai Sentinel-1A műhold radarképei alapján az ESA még júniusban bemutatta a kínai nagyvárost és környékét. Akkor még nem tudhattak az augusztusi nagy raktárrobbanásról...

Hajócsúcsforgalom az űrből

Hajócsúcsforgalom az űrbőlRomániában, a Duna alsó szakaszán az alacsony vízállás miatt torlódnak a hajók. Az európai Sentinel távérzékelő műholdak megmutatják, mennyire.

Balatoni tavasz és nyár

Balatoni tavasz és nyárKözép-Európa legnagyobb tava, a „magyar tenger” a Sentinel-1A műhold radarképein.

A Sentinel–2A első képei

A Sentinel–2A első képeiA Sentinel–2A már néhány nappal pályára állítása után elkészítette első felvételeit. A Genovai-öböl és Szardínia szerepelt az első célpontok között.

Vizes élőhelyek megfigyelése radarral

Vizes élőhelyek megfigyelése radarralAz ESA egyik projektjében műholdradaros méréseket alkalmaznak a fontos ökoszisztémák megfigyelésére Romániában, a Duna-deltában.

GYORSHÍR: Sentinel-2A startdátum

GYORSHÍR: Sentinel-2A startdátumAz európai Copernicus program második holdja június 23-án indulhat.

Előre a 2030-as évekig

Előre a 2030-as évekigKét újabb európai radaros földmegfigyelő műhold, a Sentinel-1C és -1D megépítéséről állapodtak meg decemberben.

Elérhetők a Sentinel-2A felvételei

Elérhetők a Sentinel-2A felvételeiA 13 színben „látó” európai földmegfigyelő műhold adatai immár nyilvánosan és ingyenesen hozzáférhetők.

A Manicouagan-kráter

A Manicouagan-kráterA Sentinel-1A apertúraszintézis elvén működő műholdradarjának felvételeiből készült a kráter hamis színes képe.

Lézeres adatátvitel

Lézeres adatátvitelAz ESA augusztus 5-én jelentette be, hogy végrehajtották a 100. sikeres lézeres adatátviteli kísérletet a Sentinel–1A és az Alphasat műholdak között.

Szárazon és vízen

Szárazon és vízenA június 23-án indított Sentinel–2A műhold megfigyelései a mezőgazdaságtól a vízgazdálkodásig a legkülönbözőbb területeken hasznosíthatók.

München és környéke műholdas radarképen

München és környéke műholdas radarképenA bajor fővárost és környékét az európai Sentinel-1A földmegfigyelő műhold felvételeiből készült képen mutatjuk be.

A Szahara Algéria közepén

A Szahara Algéria közepénA nemrég felbocsátott európai Sentinel-2A földmegfigyelő műhold szép (hamis) színes képe.

Pályán a Sentinel-2A

Pályán a Sentinel-2AA most indított legújabb európai földmegfigyelő műhold 13 színben „lát”, 290 km széles felszíni sávokat térképez majd fel poláris pályáról.

Borneó a radar alatt

Borneó a radar alattAz európai Sentinel-1A műhold képével most Indonéziába „utazunk”.

Sopron és a Fertő radaros műholdképen

Sopron és a Fertő radaros műholdképen A csütörtökön kezdődő Magyar Űrkutatási Fórum előtt nézzük meg a helyszínt és környékét a Sentinel-1A műhold „szemével”.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Összesen 192 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus