ELTE műholdvevő állomás Cikkek: 101 - 107

Alpi gleccserek - Űrfelvétel az ELTE műholdvevő állomásáról

Alpi gleccserek - Űrfelvétel az ELTE műholdvevő állomásárólAz Alpok magasabb hegyein nyáron is megmarad a hó, és a völgyek felé nemcsak patakok és vízesések, hanem jégárak, idegen szóval gleccserek formájában is elindul a víz. Ezt a felvételt 2005. július 27-én rögzítette a TERRA műhold MODIS-rendszere.

Csapadékos július eleje - Űrfelvétel az ELTE műholdvevő állomásáról

Csapadékos július eleje - Űrfelvétel az ELTE műholdvevő állomásárólEzt a felvételt július 12-én, kedden készítette a TERRA műhold MODIS-rendszere. A kép felbontását jelentősen csökkentettük annak érdekében, hogy a Közép-Európa nagy részét, így a Kárpát-medencét is borító felhőörvényt teljes egészében be tudjuk mutatni.

Rekordhideget okozó ciklon - Űrfelvétel az ELTE műholdvevő állomásáról

Rekordhideget okozó ciklon - Űrfelvétel az ELTE műholdvevő állomásárólEzt a felvételt június 10-én, pénteken készítette a TERRA műhold MODIS-rendszere. A kép felbontását jelentősen csökkentettük annak érdekében, hogy a Baltikumtól Olaszországig húzódó légörvényt teljes egészében be tudjuk mutatni.

A Tarantói-öböl – Űrfelvétel az ELTE műholdvevő állomásáról

A Tarantói-öböl – Űrfelvétel az ELTE műholdvevő állomásárólOlaszország déli részét, a Tarantói-öblöt és térségét, illetve az olasz csizma „sarkát” mutatja e heti műholdfelvételünk. A valódi színes képet április 28-án, csütörtökön rögzítette a Terra műhold MODIS-rendszere.

Moldvai árvíz - Űrfelvétel az ELTE műholdvevő állomásáról

Moldvai árvíz - Űrfelvétel az ELTE műholdvevő állomásárólJúlius közepén Románia területének nagy részén hosszan tartó záporszerű esőzések voltak, amelyek óriási árvizeket okoztak, elsősorban az ország keleti és déli részén.

A Jütland-félsziget - Űrfelvétel az ELTE műholdvevő állomásáról

A Jütland-félsziget - Űrfelvétel az ELTE műholdvevő állomásárólEzt a felvételt június 15-én, szerdán készítette a TERRA műhold MODIS-rendszere. Dánia szárazföldi részén kívül az Északi-tengeren zajló fitoplankton-virágzást is láthatjuk a képen.

Tavaszodik itthon is - Űrfelvétel az ELTE műholdvevő állomásáról

Tavaszodik itthon is - Űrfelvétel az ELTE műholdvevő állomásárólEzt a felvételt május 1-jén, vasárnap készítette a TERRA műhold MODIS-rendszere. A Dunántúl mellett a Keleti-Alpok és Horvátország nagy része az adriai part egy részével látható rajta.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6
Összesen 107 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus