Az Űrállomás és Oroszország Cikkek: 81 - 100

Az egy év befejeződött...

Az egy év befejeződött......Mihail Kornyijenko és Scott Kelly számára, akik Szergej Volkov társaságában, a Szojuz TMA-18M űrhajóval visszatértek a Nemzetközi Űrállomásról (ISS).

Megújított Progressz teherűrhajó

Megújított Progressz teherűrhajóAz orosz Progressz MSZ-01 a kazahsztáni Bajkonurból indult a Nemzetközi Űrállomásra.

A Szojuz TMA-19M startja élőben

A Szojuz TMA-19M startja élőbenA Galieleo Webcast jóvoltából, a NASA TV közvetítésének magyar kommentálása mellett követhetik az űrhajó indítását kedden délben.

15 éve lakott az ISS

15 éve lakott az ISSÉppen 15 éve megszakítás nélkül jelen van az ember a világűrben. 2000. október 31-én indult a világűrbe a Nemzetközi Űrállomás első legénysége, 2000. november 2-a óta folyamatosan lakott az ISS.

Visszatért az első dán...

Visszatért az első dán......valamint az ugyancsak újonc kazah és egy veterán orosz űrhajós. Tegnap szerencsésen landolt a Szojuz TMA-16M.

Úton a Szojuz TMA-18M

Úton a Szojuz TMA-18MAz orosz űrhajó elindult a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS), de ezúttal nem a rövid, 6 órás változatban. Csak két nap múlva ér a három űrhajós az ISS-re.

Az oroszok valóban folytatják

Az oroszok valóban folytatjákOroszország hivatalosan is értesítette partnereit, hogy legalább 2024-ig folytatni kívánja az együttműködést a Nemzetközi Űrállomás működtetésében.

A Szojuz TMA-17M űrhajó indítása – élőben

A Szojuz TMA-17M űrhajó indítása – élőbenA ma esti startot közvetíti az interneten a Galileo Webcast, magyar kommentárral.

Kazah űrhajósé a szabad hely

Kazah űrhajósé a szabad helyAjdin Aimbetov utazhat szeptemberben a Szojuz TMA-18M fedélzetén a Nemzetközi Űrállomásra, a Sarah Brightman űrturistajelölt visszalépése miatt megüresedett helyen.

Az utolsó Kobalt kémműhold?

Az utolsó Kobalt kémműhold?Orosz katonai űreszköz indításával tért vissza a Szojuz hordozórakéta az ápilisi Progressz-kudarc után.

Mi várható 2016-ban? (1. rész)

Mi várható 2016-ban? (1. rész)Az Űrvilág megszokott évindítójának első részében az emberes űrrepülési programok 2016-ra vonatkozó terveit vesszük számba.

Elindult a Szojuz TMA-19M

Elindult a Szojuz TMA-19MFedélzetén egy orosz, egy amerikai és egy brit űrhajóssal, a start után hat órával érkezik a Nemzetközi Űrállomáshoz a legújabb orosz űrhajó.

Szojuz TMA-17M: visszatérés

Szojuz TMA-17M: visszatérésAz ISS decemberi gyors személyzetcseréjének első felvonásaként, három visszatérő űrhajós sikeresen landolt Kazahsztán területén.

Progressz M-29M

Progressz M-29MOrosz teherszállító űrhajó indult Bajkonurból a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

Célegyenesben a legújabb Szojuz űrhajótípus

Célegyenesben a legújabb Szojuz űrhajótípusAz Enyergija vállalat megkezdte a jó öreg Szojuz személyszállító űrhajók legújabb generációjának tesztelését.

A Szojuz TMA-18M indítása – élőben

A Szojuz TMA-18M indítása – élőbenA szerda hajnali startot közvetíti az interneten a Galileo Webcast, magyar kommentárral.

Szojuz TMA-17M

Szojuz TMA-17MEgy orosz, egy amerikai és egy japán űrhajóssal indult, és meg is érkezett a Nemzetközi Űrállomásra a legújabb személyszállító űrhajó.

Progressz M-28M: úton!

Progressz M-28M: úton!Máskor rutinhír, hogy újabb teherűrhajó indult a Nemzetközi Űrállomásra. Most az előző kettő elvesztése után különösen fontos a tartalékok feltöltése!

Visszatért a Szojuz TMA-15M

Visszatért a Szojuz TMA-15MAz olasz Samantha Cristoforetti majdnem 200 teljes űrben töltött nappal női időtartamrekordot állított fel.

Sarah Brightman nem repül

Sarah Brightman nem repülElmaradni látszik ősszel a „kozmikus koncert” a Nemzetközi Űrállomáson, az énekesnő egyelőre feladta űrturistaterveit.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 294 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus