Az Űrállomás és Oroszország Cikkek: 81 - 100

Célegyenesben a legújabb Szojuz űrhajótípus

Célegyenesben a legújabb Szojuz űrhajótípusAz Enyergija vállalat megkezdte a jó öreg Szojuz személyszállító űrhajók legújabb generációjának tesztelését.

A Szojuz TMA-18M indítása – élőben

A Szojuz TMA-18M indítása – élőbenA szerda hajnali startot közvetíti az interneten a Galileo Webcast, magyar kommentárral.

Szojuz TMA-17M

Szojuz TMA-17MEgy orosz, egy amerikai és egy japán űrhajóssal indult, és meg is érkezett a Nemzetközi Űrállomásra a legújabb személyszállító űrhajó.

Progressz M-28M: úton!

Progressz M-28M: úton!Máskor rutinhír, hogy újabb teherűrhajó indult a Nemzetközi Űrállomásra. Most az előző kettő elvesztése után különösen fontos a tartalékok feltöltése!

Visszatért a Szojuz TMA-15M

Visszatért a Szojuz TMA-15MAz olasz Samantha Cristoforetti majdnem 200 teljes űrben töltött nappal női időtartamrekordot állított fel.

Sarah Brightman nem repül

Sarah Brightman nem repülElmaradni látszik ősszel a „kozmikus koncert” a Nemzetközi Űrállomáson, az énekesnő egyelőre feladta űrturistaterveit.

GYORSHÍR: A Progressz M-27M vége

GYORSHÍR: A Progressz M-27M végeA Nemzetközi Űrállomás elérésére képtelen teherűrhajó ma belépett a légkörbe és megsemmisült.

GYORSHÍR: Probléma a Progresszel

GYORSHÍR: Probléma a ProgresszelA mai bajkonuri startot követően, már a Föld körüli pályára állás után az orosz teherűrhajó váratlanul forgásba kezdett.

A Szojuz TMA-16M űrhajó indítása – élőben

A Szojuz TMA-16M űrhajó indítása – élőbenA pénteki startot szokás szerint most is közvetíti az interneten a Galileo Webcast, magyar kommentárral.

167 nap után vissza

167 nap után visszaKét férfi és egy nő, két orosz és egy amerikai űrhajós tért haza a Nemzetközi Űrállomásról (ISS).

Úton a Szojuz TMA-18M

Úton a Szojuz TMA-18MAz orosz űrhajó elindult a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS), de ezúttal nem a rövid, 6 órás változatban. Csak két nap múlva ér a három űrhajós az ISS-re.

Az oroszok valóban folytatják

Az oroszok valóban folytatjákOroszország hivatalosan is értesítette partnereit, hogy legalább 2024-ig folytatni kívánja az együttműködést a Nemzetközi Űrállomás működtetésében.

A Szojuz TMA-17M űrhajó indítása – élőben

A Szojuz TMA-17M űrhajó indítása – élőbenA ma esti startot közvetíti az interneten a Galileo Webcast, magyar kommentárral.

Kazah űrhajósé a szabad hely

Kazah űrhajósé a szabad helyAjdin Aimbetov utazhat szeptemberben a Szojuz TMA-18M fedélzetén a Nemzetközi Űrállomásra, a Sarah Brightman űrturistajelölt visszalépése miatt megüresedett helyen.

Az utolsó Kobalt kémműhold?

Az utolsó Kobalt kémműhold?Orosz katonai űreszköz indításával tért vissza a Szojuz hordozórakéta az ápilisi Progressz-kudarc után.

Lehet egy hónappal több?

Lehet egy hónappal több?Lehet! A tervezetthez képest várhatóan ennyivel később tér vissza a Földre a Szojuz TMA-15M háromfős személyzete.

Progressz: semmi biztató

Progressz: semmi biztatóEgyre kevesebb a remény a tegnap indított orosz teherűrhajó megmentésére. A szakembereknek nem sikerült visszaszerezni az irányítást az űreszköz fölött.

Az egy év megkezdődött...

Az egy év megkezdődött......Mihail Kornyijenko és Scott Kelly számára, akik a Szojuz TMA-16M fedélzetén elindultak és meg is érkeztek a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

Kisebb „kozmikus koncert” ősszel

Kisebb „kozmikus koncert” ősszelA jelenlegi tervek szerint fél év múlva (szeptember elején) juthat fel a Nemzetközi Űrállomásra Sarah Brightman szopránénekesnő, űrturista.

ISS: az oroszok is folytatnák 2024-ig

ISS: az oroszok is folytatnák 2024-ig2024-ig folytatódhat a nemzetközi együttműködés, de az oroszok utána a saját moduljaikból saját űrállomást szeretnének csinálni.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 285 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus