Az Űrállomás és Oroszország Cikkek: 301 - 320

Kikötött a Ciolkovszkij

Kikötött a CiolkovszkijMegérkezett a Progressz M-61 teherűrhajó (vagy másképp: a Ciolkovszkij) a Nemzetközi Űrállomásra. A szokásos ellátmány mellett tartalék számítógépeket is szállított.

Progressz és Endeavour

Progressz és EndeavourA Nemzetközi Űrállomást (ISS) kiszolgáló huszonhatodik orosz teherűrhajó ma indul Bajkonurból. Közben készül a startra az Endeavour amerikai űrrepülőgép is.

GYORSHÍR: A Szojuz TMA-10 dokkolása az űrállomáshoz - 27 év után ismét magyar a világűrben

Kövesse élőben az ISS 15. legénységét és Charles Simonyit szállító űrhajó kapcsolódását az űrállomáshoz! Charles Simonyi épségben az űrállomás fedélzetén, magyarul köszöntötte Simonyi Tamás és Farkas Bertalan.

Simonyi már Bajkonurban

Simonyi már BajkonurbanA magyar származású űrturista és társai tegnap Bajkonurba érkeztek, készülve az április 7-én esedékes startra.

Mi várható 2007-ben? (2. rész)

Mi várható 2007-ben? (2. rész)Idén is teljes gőzzel épül tovább a Nemzetközi Űrállomás, és elindul az európai Jules Verne teherűrhajó.

Úton a Progressz teherűrhajó

Úton a Progressz teherűrhajóMa startolt az orosz Progressz M-58. A Nemzetközi Űrállomásra szánt utánpótlás csütörtökön érkezik célba.

Leszállt az Atlantis

Leszállt az AtlantisMagyar idő szerint ma 12:21:30-kor Földet ért az űrrepülőgép. A Szojuz utasai már a Nemzetközi Űrállomáson vannak.

Csúcsforgalom az űrállomásnál

Csúcsforgalom az űrállomásnálAz Atlantis űrhajósai sikeresen felszerelték a Nemzetközi Űrállomás (ISS) új napelemeit, s készülnek a visszaútra. Eközben az orosz Szojuz űrhajósai Bajkonurban a startot várják.

Progressz-indítás

Progressz-indításElindult a Progresz M-57, hogy utánpótlást szállítson az űrállomásra. Ez immár a 22. ilyen típusú orosz teherűrhajó, amely az ISS-hez repül.

Utánpótlás indult az űrállomásra

Utánpótlás indult az űrállomásraBajkonurból ma startolt a Progressz-21P teherűrhajó.

Úton a Ciolkovszkij

Úton a CiolkovszkijElindult a Nemzetközi Űrállomásra a Konsztantyin Ciolkovszkij teherűrhajó. A különös névadással az űrkutatás és rakétatechnika 150 éve, 1857. szeptember 5-én (gregorián naptár szerint 17-én) született atyjának állítanak emléket.

Friss űrhajós hírek

Friss űrhajós hírekMenetrendszerűen elindult a legújabb orosz Progressz teherszállító űrhajó a Nemzetközi Űrállomás felé. Az Atlantis külső üzemanyagratályát megjavították, a héten újra az indítóállásra helyezik az űrrepülőgépet.

A Szojuz TMA-10 az űrállomásnál

A Szojuz TMA-10 az űrállomásnálAz ISS 15. legénységét és Charles Simonyit szállító űrhajó rendben hozzákapcsolódott az űrállomáshoz.

Úton a legújabb Progressz

Úton a legújabb ProgresszA Nemzetközi Űrállomásra (ISS) tartó orosz teherűrhajó kétnapos út után szombaton érkezik céljához.

Űrgolf

ŰrgolfMégis sor kerül a júniusban elhalasztott golfütésre a világűrben, a Nemzetközi Űrállomás mellől.

Sikeresen visszatért a Szojuz

Sikeresen visszatért a SzojuzAz űrállomás két űrhajósa 6 hónapos munka, a női űrturista 10 napos kaland után landolt Kazahsztánban.

Startolt a Szojuz TMA-9

Startolt a Szojuz TMA-9Bajkonurból elindult az első női űrturista és a Nemzetközi Űrállomás új legénysége. Közben az űrállomáson füstriadó okozott izgalmat.

Új orosz űrállomás?

Új orosz űrállomás?A napokban orosz részről merész tervek hangoztak el a jövőt illetően. Visszatérnek a „szovjet idők”?

Az első dél-koreai űrhajós 2008-ban repülhet

Az első dél-koreai űrhajós 2008-ban repülhetAlekszej Krásznov, a Roszkozmosz személyzetes űrrepülésekért felelős vezetőjének bejelentése szerint az előzetes egyezmény megszületett.

Az űrhajósok újra a Földön

Az űrhajósok újra a FöldönKazahsztánban rendben landolt a Szojuz TMA-7 űrhajó leszállóegysége, a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) érkező három űrhajóssal.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Összesen 327 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020