Az Űrállomás és Oroszország Cikkek: 281 - 294

Startolt a Szojuz TMA-9

Startolt a Szojuz TMA-9Bajkonurból elindult az első női űrturista és a Nemzetközi Űrállomás új legénysége. Közben az űrállomáson füstriadó okozott izgalmat.

Új orosz űrállomás?

Új orosz űrállomás?A napokban orosz részről merész tervek hangoztak el a jövőt illetően. Visszatérnek a „szovjet idők”?

Az első dél-koreai űrhajós 2008-ban repülhet

Az első dél-koreai űrhajós 2008-ban repülhetAlekszej Krásznov, a Roszkozmosz személyzetes űrrepülésekért felelős vezetőjének bejelentése szerint az előzetes egyezmény megszületett.

Az űrhajósok újra a Földön

Az űrhajósok újra a FöldönKazahsztánban rendben landolt a Szojuz TMA-7 űrhajó leszállóegysége, a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) érkező három űrhajóssal.

Útban az űrállomás felé az új legénység

Útban az űrállomás felé az új legénységMagyar idő szerint ma hajnalban Bajkonurból indult az orosz Szojuz TMA-8 űrhajó, fedélzetén három utassal.

Lakás szép kilátással

Lakás szép kilátássalNemrég múlt öt éve, hogy állandó jelleggel lakottá vált a Nemzetközi Űrállomás (ISS).

Úton a harmadik űrturista!

Úton a harmadik űrturista!Helyi idő szerint kora reggel, a Szojuz TMA-7 fedélzetén útnak indult a Nemzetközi Űrállomás új alaplegénysége és Gregory Olsen, az emberiség harmadik, az Egyesült Államok második űrturistája.

Csúcsforgalom az űrállomásnál

Csúcsforgalom az űrállomásnálAz Atlantis űrhajósai sikeresen felszerelték a Nemzetközi Űrállomás (ISS) új napelemeit, s készülnek a visszaútra. Eközben az orosz Szojuz űrhajósai Bajkonurban a startot várják.

Progressz-indítás

Progressz-indításElindult a Progresz M-57, hogy utánpótlást szállítson az űrállomásra. Ez immár a 22. ilyen típusú orosz teherűrhajó, amely az ISS-hez repül.

Utánpótlás indult az űrállomásra

Utánpótlás indult az űrállomásraBajkonurból ma startolt a Progressz-21P teherűrhajó.

A 13. személyzet már az űrállomáson

A 13. személyzet már az űrállomásonAz orosz Szojuz TMA-8 űrhajó rendben kapcsolódott a Nemzetközi Űrállomáshoz.

Sikeresen dokkolt a Progressz!

Sikeresen dokkolt a Progressz!December 23-án az előzetes terveknek megfelelően az automatikus orosz teherűrhajó hozzákapcsolódott az ISS Pirsz moduljának dokkolónyílásához. Ezzel a legújabb magyar eszközök is megérkeztek az űrállomásra.

Földet ért a Szojuz TMA-6 űrhajó

Földet ért a Szojuz TMA-6 űrhajóHazai idő szerint ma hajnalban sikeresen visszaérkezett Kazahsztánba a Nemzetközi Űrállomás 11. legénysége és a harmadik űrturista.

Utánpótlás érkezett az űrállomásra

Utánpótlás érkezett az űrállomásraMa (szombaton) a délutáni órákban sikeresen dokkolt a Progressz M-54 automatikus teherszállító űrhajó a Nemzetközi Űrállomáshoz.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 294 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus