Az Űrállomás és Oroszország Cikkek: 261 - 280

Leszállt a Szojuz TMA-11

Leszállt a Szojuz TMA-11Ha nem is pontosan a tervezett helyen, de épségben földet ért az ISS első női parancsnoka, orosz űrhajóstársa és az első dél-koreai űrutazó.

Új Szojuz űrhajó startolt

Új Szojuz űrhajó startoltBajkonurból három újonccal - két orosz kozmonautával és az első dél-koreai űrhajóssal - a fedélzetén elindult a Nemzetközi Űrállomás felé a Szojuz TMA-12.

Karácsonyi csomag az űrállomásra

Karácsonyi csomag az űrállomásraBajknonurból elindult az orosz Progressz M-62 teherszállító űrhajó, hogy karácsony utolsó napjára kiköthessen a Nemzetközi Űrállomáson (ISS).

Megnevezték a dél-koreai űrhajóst

Megnevezték a dél-koreai űrhajóstA 30 éves mérnök a jövő év elején utazik a Nemzetközi Űrállomásra orosz Szojuz űrhajóval.

Úton a Ciolkovszkij

Úton a CiolkovszkijElindult a Nemzetközi Űrállomásra a Konsztantyin Ciolkovszkij teherűrhajó. A különös névadással az űrkutatás és rakétatechnika 150 éve, 1857. szeptember 5-én (gregorián naptár szerint 17-én) született atyjának állítanak emléket.

Friss űrhajós hírek

Friss űrhajós hírekMenetrendszerűen elindult a legújabb orosz Progressz teherszállító űrhajó a Nemzetközi Űrállomás felé. Az Atlantis külső üzemanyagratályát megjavították, a héten újra az indítóállásra helyezik az űrrepülőgépet.

A Szojuz TMA-10 az űrállomásnál

A Szojuz TMA-10 az űrállomásnálAz ISS 15. legénységét és Charles Simonyit szállító űrhajó rendben hozzákapcsolódott az űrállomáshoz.

Úton a legújabb Progressz

Úton a legújabb ProgresszA Nemzetközi Űrállomásra (ISS) tartó orosz teherűrhajó kétnapos út után szombaton érkezik céljához.

Űrgolf

ŰrgolfMégis sor kerül a júniusban elhalasztott golfütésre a világűrben, a Nemzetközi Űrállomás mellől.

Sikeresen visszatért a Szojuz

Sikeresen visszatért a SzojuzAz űrállomás két űrhajósa 6 hónapos munka, a női űrturista 10 napos kaland után landolt Kazahsztánban.

Ahol az űrutazás a családban marad

Ahol az űrutazás a családban maradSzergej Volkov, a napokban indult és már a Nemzetközi Űrállomáson levő orosz kozmonauta, az ISS következő legénységének parancsnoka a világ legelső „második generációs” űrhajósa.

Leváltották a dél-koreai űrhajóst

Leváltották a dél-koreai űrhajóstOrosz kérésre Ko Szan helyett az eredetileg tartaléknak megjelölt 29 éves hölgy, Li Szo-jun repül áprilisban Szojuz űrhajóval a Nemzetközi Űrállomásra.

Földet ért a Szojuz TMA-10

Földet ért a Szojuz TMA-10Az orosz űrhajóval a Nemzetközi Űrállomás 15. állandó legénysége és az első malajziai űrhajós tért haza.

Kikötött a Ciolkovszkij

Kikötött a CiolkovszkijMegérkezett a Progressz M-61 teherűrhajó (vagy másképp: a Ciolkovszkij) a Nemzetközi Űrállomásra. A szokásos ellátmány mellett tartalék számítógépeket is szállított.

Progressz és Endeavour

Progressz és EndeavourA Nemzetközi Űrállomást (ISS) kiszolgáló huszonhatodik orosz teherűrhajó ma indul Bajkonurból. Közben készül a startra az Endeavour amerikai űrrepülőgép is.

GYORSHÍR: A Szojuz TMA-10 dokkolása az űrállomáshoz - 27 év után ismét magyar a világűrben

Kövesse élőben az ISS 15. legénységét és Charles Simonyit szállító űrhajó kapcsolódását az űrállomáshoz! Charles Simonyi épségben az űrállomás fedélzetén, magyarul köszöntötte Simonyi Tamás és Farkas Bertalan.

Simonyi már Bajkonurban

Simonyi már BajkonurbanA magyar származású űrturista és társai tegnap Bajkonurba érkeztek, készülve az április 7-én esedékes startra.

Mi várható 2007-ben? (2. rész)

Mi várható 2007-ben? (2. rész)Idén is teljes gőzzel épül tovább a Nemzetközi Űrállomás, és elindul az európai Jules Verne teherűrhajó.

Úton a Progressz teherűrhajó

Úton a Progressz teherűrhajóMa startolt az orosz Progressz M-58. A Nemzetközi Űrállomásra szánt utánpótlás csütörtökön érkezik célba.

Leszállt az Atlantis

Leszállt az AtlantisMagyar idő szerint ma 12:21:30-kor Földet ért az űrrepülőgép. A Szojuz utasai már a Nemzetközi Űrállomáson vannak.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 294 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus