Az Űrállomás és Oroszország Cikkek: 241 - 260

Visszatért a Szojuz TMA-01M

Visszatért a Szojuz TMA-01MA Nemzetközi Űrállomás (ISS) személyzetének három tagja 159 napos űrutazás után tért vissza a Földre.

Odaért a japán, elindult az orosz...

Odaért a japán, elindult az orosz......teherűrhajó a Nemzetközi Űrállomáshoz.

Mi várható 2011-ben? (1. rész)

Mi várható 2011-ben? (1. rész)Az elkövetkező évi űrtevékenység egy részével, az emberes űrrepülésekkel, a Nemzetközi Űrállomás ellátásával kapcsolatosan tervezett eseményeket foglaljuk össze.

Három űrhajós újra a Földön

Három űrhajós újra a FöldönMa szerencsésen landolt a Szojuz TMA-19 űrhajó visszatérő kabinja.

Teherszállítmány indult az űrállomásra

Teherszállítmány indult az űrállomásraEgy héttel az amerikai Discovery űrrepülőgép tervezett érkezése előtt egy orosz Progressz teherűrhajó startolt Bajkonurból.

A Földön a Szojuz TMA-18 űrhajósai

A Földön a Szojuz TMA-18 űrhajósaiA tervezetthez képest egy napos késéssel Kazahsztánban ma szerencsésen Földet ért az orosz űrhajó visszatérő kapszulája.

Romlandó űrállomás?

Romlandó űrállomás?(Űr)politikai döntéshozói körökben egyöntetű az álláspont, hogy a Nemzetközi Űrállomás működését legalább 2020-ig meg kellene hosszabbítani. Csakhogy néhány fontos modul addigra bőven túllépi szavatossági idejét.

Indításra kész a Progressz M-07M

Indításra kész a Progressz M-07MMagyar idő szerint ma kora délután indul a Nemzetközi Űrállomás felé a legújabb orosz teherűrhajó.

GYORSHÍR: Dokkolt a Progressz M-06M

GYORSHÍR: Dokkolt a Progressz M-06MA máskor rutinműveletnek számító esemény hírértékét az adja, hogy a teherűrhajó és a Nemzetközi Űrállomás első automata összekapcsolódási kísérlete pénteken nem sikerült.

Progressz M-06M

Progressz M-06MElindult az űrállomás felé a legújabb, utánpótlást szállító orosz teherűrhajó.

Történelmi pillanat az űrállomásnál

Történelmi pillanat az űrállomásnálA Discovery szombati dokkolásával most először fordult elő, hogy négy különböző űrügynökség járműve egyszerre legyen csatlakoztatva a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

Új űrturisták Szojuzzal

Új űrturisták SzojuzzalEgy a napokban nyélbe ütött megállapodás értelmében 2013-tól újra repülhetnek majd fizetős űrutazók orosz Szojuz űrhajókkal.

Három nemzet űrhajósa a Szojuz TMA-20 fedélzetén

Három nemzet űrhajósa a Szojuz TMA-20 fedélzeténA most indult orosz űrhajó utasai két nap múlva, pénteken érkeznek a Nemzetközi Űrállomásra.

Szabványos dokkolóhelyek a láthatáron

Szabványos dokkolóhelyek a láthatáronA Nemzetközi Űrállomás programjában érintett partnerek megállapodtak egy az űrhajók kapcsolódását biztosító, mindenki által használható berendezés fő paramétereiben.

Egy vadonatúj Szojuz indult

Egy vadonatúj Szojuz indultAz új orosz űrhajó-generáció első képviselője, a Szojuz TMA-01M három főt szállít a Nemzetközi Űrállomásra.

Késik a Szojuz-űrhajósok visszatérése

Késik a Szojuz-űrhajósok visszatéréseNem sikerült leválasztani a Nemzetközi Űrállomásról a Földre visszatérni szándékozó Szojuz TMA-18 űrhajót. Legalább 24 órás késés várható.

A mai start elhalasztva

A mai start elhalasztvaAz erős szél miatt a Progressz M-07M teherűrhajó mára tervezett indítását péntekre halasztották Bajkonurban.

Szojuzt Európának és Kanadának!

Szojuzt Európának és Kanadának! Az európai és kanadai űrügynökségek tárgyalásokat kezdtek Oroszországgal arról, hogy saját Szojuz űrhajót vásároljanak űrhajósaiknak a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) juttatásához.

Elmaradt a Progressz pénteki dokkolása

Elmaradt a Progressz pénteki dokkolásaAz automata megközelítés során megszakadt a kapcsolat a teherűrhajó és a Nemzetközi Űrállomás (ISS) között. Újabb próba vasárnap.

Az űrállomás felé tart a Szojuz TMA-19

Az űrállomás felé tart a Szojuz TMA-19A Bajkonurból indult űrhajó egy orosz és két amerikai asztronautát szállít a Nemzetközi Űrállomás (ISS) 24. személyzetébe.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Összesen 327 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020