Az Űrállomás és Oroszország Cikkek: 241 - 260

Az űrállomás felé tart a Szojuz TMA-19

Az űrállomás felé tart a Szojuz TMA-19A Bajkonurból indult űrhajó egy orosz és két amerikai asztronautát szállít a Nemzetközi Űrállomás (ISS) 24. személyzetébe.

Szojuz TMA-18

Szojuz TMA-18Két újonc orosz kozmonauta és az űrben már járt amerikai társuk megkezdte fél évesre tervezett utazását.

Nemzetközi Űrállomás 2028-ig?

Nemzetközi Űrállomás 2028-ig? Az égi támaszpont építői lehetségesnek tartják a bázis élettartamának még további meghosszabbítását.

Hárman tartanak az űrállomásra

Hárman tartanak az űrállomásraA Bajkonurból indult orosz Szojuz TMA-17 űrhajó három utasa a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két jelenlegi lakójához csatlakozik.

Új orosz dokkolómodul az űrállomásra

Új orosz dokkolómodul az űrállomásraA Poiszk nevű egység kedden startolt Bajkonurból, Szojuz hordozórakétával, és csütörtökön „köt ki” az űrállomásnál.

Úton az űrbohóc

Úton az űrbohóc Bajkonurból ma elindult az űrállomás felé a Szojuz TMA-16, fedélzetén egy orosz és egy amerikai űrhajóssal, és egy kanadai űrturistával.

ISS: látogatókat várva

ISS: látogatókat várvaA Nemzetközi Űrállomáson és környékén a következő hetekben ismét megnövekszik a forgalom. Az Endeavour július 11-én indulhat.

Új korszak kezdete az Űrállomáson

Új korszak kezdete az ŰrállomásonHa az időjárás nem szól közbe, május 27-én startol Bajkonurból a Szojuz TMA-15 (19S). A repülés többszörös mérföldkő: újabb nagy lépés az Űrállomás fejlődésében, az európai szerepvállalásban és a magyar részvételben is.

Plusz egy nap Simonyiéknak

Plusz egy nap SimonyiéknakA Szojuz TMA-13 űrhajó a kazahsztáni időjárás miatt a tervezettnél egy nappal később, április 8-án, és nem is az eredetileg kijelölt helyen ér majd földet.

Űrszemét és Discovery-fékernyő

Űrszemét és Discovery-fékernyőNemrégiben az űrhajósoknak a Szojuz mentőűrhajóba kellett költözni egy űrszemét okozta veszély miatt, most pedig kikerültek egyet az űrállomással egy új manővert kipróbálva.

Visszatért a Szojuz TMA-17

Visszatért a Szojuz TMA-17A Nemzetközi Űrállomás 23. személyzetének egy-egy orosz, amerikai és japán tagja ért földet Kazahsztánban.

Két űrhajós újra a Földön

Két űrhajós újra a FöldönMa szerencsésen landolt Kazahsztánban Jeffrey Williams és Makszim Szurajev, akik a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) tértek haza.

Mi várható 2010-ben? (1. rész)

Mi várható 2010-ben? (1. rész)Új év, új tervek. Ebben az esztendőben először az emberes űrrepülésekkel kapcsolatban várható legfontosabb eseményeket soroljuk fel.

Ketten maradtak az űrállomáson

Ketten maradtak az űrállomásonNéhány nappal ezelőtt még 12, most már csak 2 űrhajós lakik a Nemzetközi Űrállomáson. Visszatért a Földre a Szojuz TMA-15.

Progressz M-03M

Progressz M-03MA rövidítés a legújabb orosz teherűrhajót jelöli, amely most indult a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé.

Az űrállomásnál az új Progressz

Az űrállomásnál az új ProgresszAlig hogy távozott az Endeavour űrrepülőgép, tegnap megérkezett az ISS-hez a legújabb orosz teherszállító űrhajó.

GYORSHÍR: Úton a Szojuz TMA-15

GYORSHÍR: Úton a Szojuz TMA-15Egy-egy orosz, belga és kanadai űrhajóssal a fedélzetén a Nemzetközi Űrállomásra tart az orosz űrhajó.

Progressz M-02M

Progressz M-02MElindult a Nemzetközi Űrállomás felé a legújabb orosz teherszállító űrhajó.

Dokkolt a Szojuz TMA-14

Dokkolt a Szojuz TMA-14Gennagyij Padalka, Michael Barratt és Charles Simonyi elérték a Nemzetközi Űrállomást.

Felkészültek az űrállomás elhagyására

Felkészültek az űrállomás elhagyásáraEgy közelgő űrszemétdarab miatt, óvintézkedésként, a Nemzetközi Űrállomás három lakójának egy időre a mentőűrhajóba kellett vonulni.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Összesen 308 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019