Az Űrállomás és Oroszország Cikkek: 221 - 240

A mai start elhalasztva

A mai start elhalasztvaAz erős szél miatt a Progressz M-07M teherűrhajó mára tervezett indítását péntekre halasztották Bajkonurban.

Szojuzt Európának és Kanadának!

Szojuzt Európának és Kanadának! Az európai és kanadai űrügynökségek tárgyalásokat kezdtek Oroszországgal arról, hogy saját Szojuz űrhajót vásároljanak űrhajósaiknak a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) juttatásához.

Elmaradt a Progressz pénteki dokkolása

Elmaradt a Progressz pénteki dokkolásaAz automata megközelítés során megszakadt a kapcsolat a teherűrhajó és a Nemzetközi Űrállomás (ISS) között. Újabb próba vasárnap.

Az űrállomás felé tart a Szojuz TMA-19

Az űrállomás felé tart a Szojuz TMA-19A Bajkonurból indult űrhajó egy orosz és két amerikai asztronautát szállít a Nemzetközi Űrállomás (ISS) 24. személyzetébe.

Szojuz TMA-18

Szojuz TMA-18Két újonc orosz kozmonauta és az űrben már járt amerikai társuk megkezdte fél évesre tervezett utazását.

Nemzetközi Űrállomás 2028-ig?

Nemzetközi Űrállomás 2028-ig? Az égi támaszpont építői lehetségesnek tartják a bázis élettartamának még további meghosszabbítását.

Hárman tartanak az űrállomásra

Hárman tartanak az űrállomásraA Bajkonurból indult orosz Szojuz TMA-17 űrhajó három utasa a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két jelenlegi lakójához csatlakozik.

Új orosz dokkolómodul az űrállomásra

Új orosz dokkolómodul az űrállomásraA Poiszk nevű egység kedden startolt Bajkonurból, Szojuz hordozórakétával, és csütörtökön „köt ki” az űrállomásnál.

Úton az űrbohóc

Úton az űrbohóc Bajkonurból ma elindult az űrállomás felé a Szojuz TMA-16, fedélzetén egy orosz és egy amerikai űrhajóssal, és egy kanadai űrturistával.

ISS: látogatókat várva

ISS: látogatókat várvaA Nemzetközi Űrállomáson és környékén a következő hetekben ismét megnövekszik a forgalom. Az Endeavour július 11-én indulhat.

Indításra kész a Progressz M-07M

Indításra kész a Progressz M-07MMagyar idő szerint ma kora délután indul a Nemzetközi Űrállomás felé a legújabb orosz teherűrhajó.

GYORSHÍR: Dokkolt a Progressz M-06M

GYORSHÍR: Dokkolt a Progressz M-06MA máskor rutinműveletnek számító esemény hírértékét az adja, hogy a teherűrhajó és a Nemzetközi Űrállomás első automata összekapcsolódási kísérlete pénteken nem sikerült.

Progressz M-06M

Progressz M-06MElindult az űrállomás felé a legújabb, utánpótlást szállító orosz teherűrhajó.

Visszatért a Szojuz TMA-17

Visszatért a Szojuz TMA-17A Nemzetközi Űrállomás 23. személyzetének egy-egy orosz, amerikai és japán tagja ért földet Kazahsztánban.

Két űrhajós újra a Földön

Két űrhajós újra a FöldönMa szerencsésen landolt Kazahsztánban Jeffrey Williams és Makszim Szurajev, akik a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) tértek haza.

Mi várható 2010-ben? (1. rész)

Mi várható 2010-ben? (1. rész)Új év, új tervek. Ebben az esztendőben először az emberes űrrepülésekkel kapcsolatban várható legfontosabb eseményeket soroljuk fel.

Ketten maradtak az űrállomáson

Ketten maradtak az űrállomásonNéhány nappal ezelőtt még 12, most már csak 2 űrhajós lakik a Nemzetközi Űrállomáson. Visszatért a Földre a Szojuz TMA-15.

Progressz M-03M

Progressz M-03MA rövidítés a legújabb orosz teherűrhajót jelöli, amely most indult a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé.

Az űrállomásnál az új Progressz

Az űrállomásnál az új ProgresszAlig hogy távozott az Endeavour űrrepülőgép, tegnap megérkezett az ISS-hez a legújabb orosz teherszállító űrhajó.

GYORSHÍR: Úton a Szojuz TMA-15

GYORSHÍR: Úton a Szojuz TMA-15Egy-egy orosz, belga és kanadai űrhajóssal a fedélzetén a Nemzetközi Űrállomásra tart az orosz űrhajó.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 294 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus