Az Űrállomás és Oroszország Cikkek: 201 - 220

Volt gép, nincs gép

Volt gép, nincs gépMi történt azzal a digitális fényképezőgéppel, amellyel Paolo Nespoli az űrtörténelmi fotókat készítette a Nemzetközi Űrállomásról, a hozzá kapcsolódó űrrepülőgépről és űrhajókról? Elégett a légkörben...

Szojuz TMA-02M

Szojuz TMA-02MHárom ország – Oroszország, az Amerikai Egyesült Államok és Japán – egy-egy űrhajósával a fedélzetén elindult a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé a legújabb orosz űrhajó.

Progressz M-10M

Progressz M-10MBajkonurból elindult az űrállomás felé a legújabb orosz teherűrhajó.

Gagarinról elnevezett Szojuz küldetés indul

Gagarinról elnevezett Szojuz küldetés indulA következő, a Nemzetközi Űrállomásra tartó Szojuz TMA-21 űrhajót az első emberes űrrepülés 50 éves évfordulója tiszteletére Jurij Gagarinról nevezték el.

Történelmi pillanat az űrállomásnál

Történelmi pillanat az űrállomásnálA Discovery szombati dokkolásával most először fordult elő, hogy négy különböző űrügynökség járműve egyszerre legyen csatlakoztatva a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

Új űrturisták Szojuzzal

Új űrturisták SzojuzzalEgy a napokban nyélbe ütött megállapodás értelmében 2013-tól újra repülhetnek majd fizetős űrutazók orosz Szojuz űrhajókkal.

Három nemzet űrhajósa a Szojuz TMA-20 fedélzetén

Három nemzet űrhajósa a Szojuz TMA-20 fedélzeténA most indult orosz űrhajó utasai két nap múlva, pénteken érkeznek a Nemzetközi Űrállomásra.

Szabványos dokkolóhelyek a láthatáron

Szabványos dokkolóhelyek a láthatáronA Nemzetközi Űrállomás programjában érintett partnerek megállapodtak egy az űrhajók kapcsolódását biztosító, mindenki által használható berendezés fő paramétereiben.

Egy vadonatúj Szojuz indult

Egy vadonatúj Szojuz indultAz új orosz űrhajó-generáció első képviselője, a Szojuz TMA-01M három főt szállít a Nemzetközi Űrállomásra.

Késik a Szojuz-űrhajósok visszatérése

Késik a Szojuz-űrhajósok visszatéréseNem sikerült leválasztani a Nemzetközi Űrállomásról a Földre visszatérni szándékozó Szojuz TMA-18 űrhajót. Legalább 24 órás késés várható.

Endeavour és űrállomás – közös fényképeken

Endeavour és űrállomás – közös fényképeken Paolo Nespoli európai űrhajós különleges fényképeket készített az Endeavour űrrepülőgép és a Nemzetközi Űrállomás párosáról. A távolodó Szojuz TMA-20 űrhajóról megörökített látvány immáron a nagyközönség számára is megtekinthető.

Visszatért a Szojuz TMA-20

Visszatért a Szojuz TMA-20Méghozzá nem is akárhogyan: előtte eddig még soha nem alkalmazott nézőpontból készített fényképeket a Nemzetközi Űrállomás és egy amerikai űrrepülőgép – jelen esetben az Endeavour – összekapcsolt állapotáról.

Úton a Gagarin-űrhajó

Úton a Gagarin-űrhajóKét újonc orosz kozmonauta és egy veterán amerikai asztronauta indult az űrállomásra a Szojuz TMA-21 űrhajóval, amelyet a közelgő 50 éves évforduló alkalmából Gagarinról neveztek el. Tíz nappal eltolták az Endeavour startját.

Visszatért a Szojuz TMA-01M

Visszatért a Szojuz TMA-01MA Nemzetközi Űrállomás (ISS) személyzetének három tagja 159 napos űrutazás után tért vissza a Földre.

Odaért a japán, elindult az orosz...

Odaért a japán, elindult az orosz......teherűrhajó a Nemzetközi Űrállomáshoz.

Mi várható 2011-ben? (1. rész)

Mi várható 2011-ben? (1. rész)Az elkövetkező évi űrtevékenység egy részével, az emberes űrrepülésekkel, a Nemzetközi Űrállomás ellátásával kapcsolatosan tervezett eseményeket foglaljuk össze.

Három űrhajós újra a Földön

Három űrhajós újra a FöldönMa szerencsésen landolt a Szojuz TMA-19 űrhajó visszatérő kabinja.

Teherszállítmány indult az űrállomásra

Teherszállítmány indult az űrállomásraEgy héttel az amerikai Discovery űrrepülőgép tervezett érkezése előtt egy orosz Progressz teherűrhajó startolt Bajkonurból.

A Földön a Szojuz TMA-18 űrhajósai

A Földön a Szojuz TMA-18 űrhajósaiA tervezetthez képest egy napos késéssel Kazahsztánban ma szerencsésen Földet ért az orosz űrhajó visszatérő kapszulája.

Romlandó űrállomás?

Romlandó űrállomás?(Űr)politikai döntéshozói körökben egyöntetű az álláspont, hogy a Nemzetközi Űrállomás működését legalább 2020-ig meg kellene hosszabbítani. Csakhogy néhány fontos modul addigra bőven túllépi szavatossági idejét.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 294 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus