Az Űrállomás és Oroszország Cikkek: 201 - 220

Kettős start Protonnal

Kettős start ProtonnalAz orosz nehézrakéta egy izraeli és egy orosz távközlési holdat indított vasárnap Bajkonurból.

Űrhulladék-megsemmisítés a légkörben

Űrhulladék-megsemmisítés a légkörbenA Nemzetközi Űrállomás (ISS) lakói lefényképezték, ahogy a saját maguk termelte szemét látványosan elég a sűrű légkörben.

Sikerült a fontos Progressz-indítás

Sikerült a fontos Progressz-indításA Nemzetközi Űrállomás közeljövője szempontjából meghatározó bajkonuri start rendben lezajlott.

November 12-én indulhat a következő Szojuz

November 12-én indulhat a következő SzojuzEzek szerint nem lesz szükség a Nemzetközi Űrállomás (ISS) evakuálására, a személyzetváltást időben megoldhatják.

Szojuz TMA-22: elhalasztva

Szojuz TMA-22: elhalasztvaA következő emberes űrrepülés dátumát most már hivatalosan is legalább egy hónappal eltolták. November után ideiglenesen akár személyzet nélküli üzemmódban keringhet tovább a Nemzetközi Űrállomás.

GYORSHÍR: Megsemmisült Progressz

GYORSHÍR: Megsemmisült ProgresszA Bajkonurból ma indított orosz Progressz M-12M teherűrhajó startja sikertelen volt.

Progressz M-11M

Progressz M-11MAlig hogy eltávozott az európai Johannes Kepler-teherűrhajó, máris elindult egy orosz, hogy ugyanott csatlakozzon a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

Endeavour és űrállomás – közös fényképeken

Endeavour és űrállomás – közös fényképeken Paolo Nespoli európai űrhajós különleges fényképeket készített az Endeavour űrrepülőgép és a Nemzetközi Űrállomás párosáról. A távolodó Szojuz TMA-20 űrhajóról megörökített látvány immáron a nagyközönség számára is megtekinthető.

Visszatért a Szojuz TMA-20

Visszatért a Szojuz TMA-20Méghozzá nem is akárhogyan: előtte eddig még soha nem alkalmazott nézőpontból készített fényképeket a Nemzetközi Űrállomás és egy amerikai űrrepülőgép – jelen esetben az Endeavour – összekapcsolt állapotáról.

Úton a Gagarin-űrhajó

Úton a Gagarin-űrhajóKét újonc orosz kozmonauta és egy veterán amerikai asztronauta indult az űrállomásra a Szojuz TMA-21 űrhajóval, amelyet a közelgő 50 éves évforduló alkalmából Gagarinról neveztek el. Tíz nappal eltolták az Endeavour startját.

Fossum, Volkov, Furukava: újra a Földön

Fossum, Volkov, Furukava: újra a FöldönMa hajnalban szerencsésen visszatért a Nemzetközi Űrállomásról a Szojuz TMA-02M űrhajó és három utasa.

Úton a várva várt Szojuz

Úton a várva várt SzojuzA Szojuz TMA-22 űrhajóval hárman tartanak a Nemzetközi Űrállomásra, hogy átvegyék a feladatokat a fedélzeten tartózkodóktól – még épp időben.

Fél év után újra itthon

Fél év után újra itthonMa visszatért a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) a Szojuz TMA-21 háromfős legénysége.

Egyszeri gyártási hiba volt a Szojuz-kudarc oka

Egyszeri gyártási hiba volt a Szojuz-kudarc okaAz orosz űrügynökség szerint a Progressz M-12M teherűrhajó elvesztését okozó probléma egy véletlen gyártási hibára vezethető vissza.

A Progressz-baleset hatása

A Progressz-baleset hatásaA tegnap indított, de a hordozórakéta hibája miatt pályára állni nem tudó orosz teherűrhajó Szibéria déli részén csapódott a földbe. A Nemzetközi Űrállomás ellátása nincs veszélyben, de a balesetet követő vizsgálódás miatt felborulhat az utánpótlás és a személyzetcsere menetrendje.

Az utolsó űrsikló Pille-könnyű magyar terhe

Az utolsó űrsikló Pille-könnyű magyar terheA Nemzetközi Űrállomás (ISS) kiépítésének még aránylag kezdeti fázisában elkészült, és Magyarország hozzájárulásaként úgy a NASA-nak, mint az RSA-nak (Orosz Űrügynökség) felajánlásra került a Miren korábban már sikeresen használt, új generációs Pille dózismérő rendszer ISS-re adaptált változata.

Volt gép, nincs gép

Volt gép, nincs gépMi történt azzal a digitális fényképezőgéppel, amellyel Paolo Nespoli az űrtörténelmi fotókat készítette a Nemzetközi Űrállomásról, a hozzá kapcsolódó űrrepülőgépről és űrhajókról? Elégett a légkörben...

Szojuz TMA-02M

Szojuz TMA-02MHárom ország – Oroszország, az Amerikai Egyesült Államok és Japán – egy-egy űrhajósával a fedélzetén elindult a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé a legújabb orosz űrhajó.

Progressz M-10M

Progressz M-10MBajkonurból elindult az űrállomás felé a legújabb orosz teherűrhajó.

Gagarinról elnevezett Szojuz küldetés indul

Gagarinról elnevezett Szojuz küldetés indulA következő, a Nemzetközi Űrállomásra tartó Szojuz TMA-21 űrhajót az első emberes űrrepülés 50 éves évfordulója tiszteletére Jurij Gagarinról nevezték el.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Összesen 307 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019