Az Űrállomás és Oroszország Cikkek: 181 - 200

Elindult a Progressz M-20M

Elindult a Progressz M-20MAz orosz teherűrhajó utánpótlást szállított a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). Kevesebb mint hat órával a start után meg is érkezett.

Progressz ment, Einstein jön

Progressz ment, Einstein jönAz orosz Progressz M-19M teherűrhajó kedden levált a Nemzetközi Űrállomásról, hogy helyet csináljon az érkező európai ATV-4 (Albert Einstein) teherűrhajónak.

Szojuz TMA-09M: élő közvetítés a startról

Szojuz TMA-09M: élő közvetítés a startrólKedden (május 28-án) este a NASA TV internetes adása, magyar szakkommentálárral, a Galileo Webcast jóvoltából.

Progressz M-19M

Progressz M-19MA ma indult orosz teherűrhajó két nap múlva ér a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

Űrsétára készülnek az olimpiai lánggal

Űrsétára készülnek az olimpiai lánggalA 2014-es szocsi téli olimpia lángját – még ha jelképesen is – novemberben felviszik az űrállomásra, és megjáratják a nyílt világűrben.

Újabb TRITEL dózismérő rendszer indul ma a Nemzetközi Űrállomásra

Újabb TRITEL dózismérő rendszer indul ma a Nemzetközi ŰrállomásraA Szojuz TMA-08M űrhajó ma esti startját magyar vonatkozása miatt is izgalommal várhatjuk.

Hárman tértek vissza az űrállomásról

Hárman tértek vissza az űrállomásrólAz időjárás miatt egy napos késéssel, magyar idő szerint ma hajnalban földet ért Kazahsztánban a Szojuz TMA-06M legénysége.

Obsztanovka kísérlet az űrállomáson

Obsztanovka kísérlet az űrállomásonA február 11-én indult Progressz M-18M orosz teherűrhajó a nemzetközi összefogással megépített Obsztanovka kísérlet berendezéseit is magával vitte a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

Új orosz teherűrhajó indult

Új orosz teherűrhajó indultA Nemzetközi Űrállomásra ellátmányt szállító Progressz M-18M magyar idő szerint ma 15:41-kor emelkedett fel Bajkonurból.

Elindult a Szojuz TMA-07M

Elindult a Szojuz TMA-07MA Bajkonurból ma startolt Szojuz egy orosz, amerikai és kanadai űrhajósokból álló hármast szállít a Nemzetközi Űrállomásra.

Nem csak a Protonok állnak le

Nem csak a Protonok állnak leA keddi hordozórakéta-baleset nyomán Bajkonurból egy darabig nem indul semmi, egyes műholdüzemeltető cégek részvényárfolyamai pedig esni kezdtek a tőzsdén. Az elveszett műholdak mégsem voltak biztosítva.

Szojuz TMA-09M

Szojuz TMA-09MSikeresen elindult, és hat órán belül meg is érkezett a Nemzetközi Űrállomáshoz a legújabb orosz űrhajó, benne egy-egy orosz, amerikai és olasz utassal.

Itthon a 35-ös személyzet

Itthon a 35-ös személyzetVisszatért a Földre a Nemzetközi Űrállomásról a Szojuz TMA-07M három űrhajósa.

Űrséta-korrekord, elveszett mintával

Űrséta-korrekord, elveszett mintávalAz 59 éves Pavel Vinogradov lett a legidősebb űrhajós, aki az űrállomáson kívüli munkát végzett. A magyar részvétellel folyó Obsztanovka kísérlet külső érzékelője is a helyére került.

Szojuz TMA-08M: elindult és meg is érkezett

Szojuz TMA-08M: elindult és meg is érkezettA legújabb orosz űrhajó, fedélzetén két orosz és egy amerikai utassal a tegnap esti start után alig hat órával már el is érte a Nemzetközi Űrállomást (ISS).

A Szojuz TMA-08M űrhajó indítása – élő kommentálással

A Szojuz TMA-08M űrhajó indítása – élő kommentálássalCsütörtök este a NASA TV élő adásának átvételével, magyar szakkommentálással közvetít a Galileo Webcast.

Gyors, de kényelmetlen repülés az űrállomásig

Gyors, de kényelmetlen repülés az űrállomásigHamarosan, a következő orosz Szojuz űrhajó repülése alkalmával emberekkel is kipróbálják, hogyan lehet dokkolni a start után 6 órával a Nemzetközi Űrállomáshoz.

Progressz M-18M dokkolás, magyar műszerekkel

Progressz M-18M dokkolás, magyar műszerekkelA start után alig 6 órával megérkezett a űrállomásra az orosz teherűrhajó, rajta a nemzetközi Obsztanovka kísérlet magyar fejlesztésű berendezéseivel.

Mi várható 2013-ban? (1. rész)

Mi várható 2013-ban? (1. rész)Hagyományos kétrészes évindítónk első felében az emberes űrhajózási programokkal kapcsolatban várható 2013-as eseményeket gyűjtjük össze.

Szojuz TMA-07M: élő közvetítés magyarul

Szojuz TMA-07M: élő közvetítés magyarulAz űrhajó szerdai startját a Galileo Webcast közvetíti, a NASA TV élő internetes adásának átvételével, magyar kommentárral.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Összesen 327 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020