Az Űrállomás és Oroszország Cikkek: 101 - 120

Lehet egy hónappal több?

Lehet egy hónappal több?Lehet! A tervezetthez képest várhatóan ennyivel később tér vissza a Földre a Szojuz TMA-15M háromfős személyzete.

Progressz: semmi biztató

Progressz: semmi biztatóEgyre kevesebb a remény a tegnap indított orosz teherűrhajó megmentésére. A szakembereknek nem sikerült visszaszerezni az irányítást az űreszköz fölött.

Az egy év megkezdődött...

Az egy év megkezdődött......Mihail Kornyijenko és Scott Kelly számára, akik a Szojuz TMA-16M fedélzetén elindultak és meg is érkeztek a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

Kisebb „kozmikus koncert” ősszel

Kisebb „kozmikus koncert” ősszelA jelenlegi tervek szerint fél év múlva (szeptember elején) juthat fel a Nemzetközi Űrállomásra Sarah Brightman szopránénekesnő, űrturista.

ISS: az oroszok is folytatnák 2024-ig

ISS: az oroszok is folytatnák 2024-ig2024-ig folytatódhat a nemzetközi együttműködés, de az oroszok utána a saját moduljaikból saját űrállomást szeretnének csinálni.

Mi várható 2015-ben? (1. rész)

Mi várható 2015-ben? (1. rész)Új év, új előretekintés. Az Űrvilág hagyományos évindítója, az első részben az emberes űrhajózási programokkal kapcsolatban várható eseményekkel.

Szojuz TMA-15M

Szojuz TMA-15MEste elindult, hat óra múlva megérkezett a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) három utasával a legújabb orosz emberes űrhajó.

Szojuz TMA-13M: visszatérés

Szojuz TMA-13M: visszatérésA Nemzetközi Űrállomásról (ISS) visszatérőben, magyar idő szerint ma hajnalban landolt Kazahsztánban egy orosz, egy amerikai és egy német űrhajós.

Szojuz TMA-14M

Szojuz TMA-14MA legújabb orosz űrhajó elindult, és alig hat órával később (majdnem) rendben meg is érkezett a Nemzetközi Űrállomáshoz.

169 nap után újra a Földön

169 nap után újra a FöldönVisszatért a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) a Szojuz TMA-12M háromfős legénysége.

GYORSHÍR: A Progressz M-27M vége

GYORSHÍR: A Progressz M-27M végeA Nemzetközi Űrállomás elérésére képtelen teherűrhajó ma belépett a légkörbe és megsemmisült.

GYORSHÍR: Probléma a Progresszel

GYORSHÍR: Probléma a ProgresszelA mai bajkonuri startot követően, már a Föld körüli pályára állás után az orosz teherűrhajó váratlanul forgásba kezdett.

A Szojuz TMA-16M űrhajó indítása – élőben

A Szojuz TMA-16M űrhajó indítása – élőbenA pénteki startot szokás szerint most is közvetíti az interneten a Galileo Webcast, magyar kommentárral.

167 nap után vissza

167 nap után visszaKét férfi és egy nő, két orosz és egy amerikai űrhajós tért haza a Nemzetközi Űrállomásról (ISS).

Progressz M-26M

Progressz M-26MA legújabb orosz teherűrhajó elindult és hat óra múlva meg is érkezett a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

Jól működik a magyar berendezés az ISS-en

Jól működik a magyar berendezés az ISS-enÁprilisban startolt, júniusban szerelték fel a Nemzetközi Űrállomás külsejére a BHE Bonn Hungary mikrohullámú erősítőjét.

A Szojuz TMA-15M startja élőben

A Szojuz TMA-15M startja élőbenA Galileo Webcast immár szokásosnak mondható programját ajánljuk vasárnap estére: Szojuz-indítás, magyar kommentárral.

Legalább a Progressz...

Legalább a Progressz...Az orosz Progressz M-25M teherűrhajó ma sikeresen elindult Bajkonurból, és meg is érkezett az űrállomáshoz.

A Szojuz TMA-14M startja élőben

A Szojuz TMA-14M startja élőbenA NASA TV adása élőben, magyar szakkommentárral, csütörtök este.

Orosz ruhacsere

Orosz ruhacsereNemsokára megújulnak a Nemzetközi Űrállomás (ISS) űrsétái során használt orosz Orlan űrruhák.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 294 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus