Az Űrállomás és az USA Cikkek: 541 - 560

Az Atlantis megérkezett az űrállomáshoz

Az Atlantis megérkezett az űrállomáshozElőzőleg a külső hővédő burkolat átvizsgálása során sérülést találtak.

Friss űrhajós hírek

Friss űrhajós hírekMenetrendszerűen elindult a legújabb orosz Progressz teherszállító űrhajó a Nemzetközi Űrállomás felé. Az Atlantis külső üzemanyagratályát megjavították, a héten újra az indítóállásra helyezik az űrrepülőgépet.

Simonyi már Bajkonurban

Simonyi már BajkonurbanA magyar származású űrturista és társai tegnap Bajkonurba érkeztek, készülve az április 7-én esedékes startra.

Orion + Ares = Constellation

Orion + Ares = ConstellationAz űrrepülőgép utáni időkről egyre több részlet tárul fel, s a Holdra történő visszatérés programja és eszközei is nevet kaptak.

Mi várható 2007-ben? (2. rész)

Mi várható 2007-ben? (2. rész)Idén is teljes gőzzel épül tovább a Nemzetközi Űrállomás, és elindul az európai Jules Verne teherűrhajó.

Szerelési munkák az űrállomásnál

Szerelési munkák az űrállomásnálRendben folyik a munka a Nemzetközi Űrállomáson, a Discovery utasai három sikeres űrsétán vannak túl. Mégsem ment minden simán, ezért egy negyedik űrsétát is be kell illeszteni a programba.

Decemberben repül újra a Discovery

Decemberben repül újra a DiscoveryAz űrállomás építésének folytatására december 7-én indítanák az STS-116 jelű küldetést. Ez lehet a Columbia-katasztrófa utáni első éjszakai start.

Minden rendben az Atlantisszal

Minden rendben az AtlantisszalAz űrrepülőgép hétfőn hozzákapcsolódott az űrállomáshoz. A hővédő pajzsról készült részletes felvételeken nem látszik lényeges sérülés nyoma.

Hivatalosan is megvan a név: Orion

Hivatalosan is megvan a név: OrionEddig csak CEV-ként emlegettük a NASA új űrhajóját. Mostantól igazi neve is van. És „mellékesen” azt is tudjuk, ki fogja megvalósítani.

Tíz nap múlva indulhat az Atlantis

Tíz nap múlva indulhat az AtlantisA NASA illetékesei véglegesítették az űrrepülőgép következő, augusztus 27-i startdátumát.

Atlantis: március helyett most

Atlantis: március helyett mostFloridából útjára indult az űrrepülőgép a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé.

Űrrepülőgépes személyzetcsere

Űrrepülőgépes személyzetcsereA Nemzetközi Űrállomáson dolgozó Sunita Williams már az Atlantis STS-117-es repülése során visszatér a Földre.

Orion: már nem 2014

Orion: már nem 2014Mike Griffin nemrégiben egy kongresszusi meghallgatáson a készülő Orion űrhajó programjának legalább fél éves csúszását jelentette be, így az első startra csak 2015 tavaszán kerülhet legkorábban sor.

A NASA végleg áttér a metrikus mértékegységrendszerre

A NASA végleg áttér a metrikus mértékegységrendszerreAz amerikai űrhivatal bejelentette, hogy teljesen áttér az angolszász mértékegységek használatáról a metrikus mértékegységekre.

Sikerült összehajtani a napelemet

Sikerült összehajtani a napelemetA Discovery személyzetéből ketten egy nem tervezett, hat és fél óráig tartó űrséta során végül összecsukták az űrállomás makacs napelemszárnyát.

Még nem indult el a Discovery

Még nem indult el a DiscoveryAz űrrepülőgép „villanyszerelő” utasai a felhős időjárás miatt csak a hétvégén indulhatnak a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé.

Csúcsforgalom az űrállomásnál

Csúcsforgalom az űrállomásnálAz Atlantis űrhajósai sikeresen felszerelték a Nemzetközi Űrállomás (ISS) új napelemeit, s készülnek a visszaútra. Eközben az orosz Szojuz űrhajósai Bajkonurban a startot várják.

Elindult az Atlantis

Elindult az AtlantisViszontagságos előkészületek, többszöri halasztás után ma elindult az STS-115 jelű űrrepülőgépes küldetés.

Legalább egy napot késik az Atlantis

Legalább egy napot késik az AtlantisAz űrrepülőgép indítását a várható kedvezőtlen időjárás és egy pénteki villámcsapás következményeinek kivizsgálása miatt legalább 24 órával elhalasztották.

Dokkolt a Discovery - a jövő küldetései

Dokkolt a Discovery - a jövő küldetéseiMiután Jeffrey Williams, az ISS űrhajósa 300 képet készített a Discovery űrrepülőgépről, tegnap délután, magyar idő szerint 16:52-kor a Nemeztközi Űrállomás összekapcsolódott a Discoveryvel. Ennek kapcsán a jövő űrrepülőgépes küldetéseit is áttekintjük.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Összesen 574 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019