Az Űrállomás és az USA Cikkek: 461 - 480

STS-129: Két űrsétán túl

STS-129: Két űrsétán túlAz Atlantis legénységének küldetése szépen halad előre a Nemzetközi Űrállomásnál.

STS-129: Úton az Atlantis

STS-129: Úton az AtlantisElindult az Atlantis űrrepülőgép az STS-129 küldetés keretében a Nemzetközi Űrállomáshoz.

STS-129: Már az indítóállásban

STS-129: Már az indítóállásbanA Kennedy Űrközpont személyzete október 14-én kiszállította az Atlantis űrrepülőgépet a 39A jelű indítóállásba, hogy megkezdhessék a jármű felkészítésének utolsó szakaszát.

STS-129: Legkorábban november közepén

STS-129: Legkorábban november közepénA Space Shuttle következő küldetése legkorábban november 12-én indulhat a Nemzetközi Űrállomáshoz.

STS-128: Újra a Földön a Discovery

STS-128: Újra a Földön a DiscoveryBefejeződött a Nemzetközi Űrállomásról visszatért amerikai űrrepülőgép sikeres, 14 napos küldetése.

Úton a Discovery

Úton a DiscoveryHalasztásokat követően elindult a Nemzetközi Űrállomás felé a Discovery amerikai űrrepülőgép.

STS-128: tervezett indulás augusztus végén

STS-128: tervezett indulás augusztus végénA Discovery űrrepülőgép következő, STS-128 jelű küldetése augusztus végén indulhat a tervek szerint.

Visszatért az Endeavour

Visszatért az EndeavourAz űrrepülőgép hét utasa 16 napos utazást fejezett be. A Nemzetközi Űrállomás (ISS) készültsége immár 83%-os.

STS-127: megérkezés az űrállomáshoz

STS-127: megérkezés az űrállomáshozAz Endeavour űrrepülőgép rendben csatlakozott a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS). Úgy tűnik, a hővédő burkolaton nincs jelentős sérülés.

STS-127: start az ötszázadikkal – ha az időjárás engedi

STS-127: start az ötszázadikkal – ha az időjárás engediAz Endeavour űrrepülőgép magyar idő szerint vasárnap hajnalban indulna. Ezúttal műszakilag minden rendben, de az időjárás nem valószínű, hogy kegyes lesz a hét űrhajóshoz... Pedig most indul az 500. ember az űrbe!

STS-129: Az Atlantis megérkezett

STS-129: Az Atlantis megérkezett Az STS-129 küldetés „révbe ért” a Nemzetközi Űrállomásnál.

Az Atlantis indítása élőben

Az Atlantis indítása élőbenAz űrrepülőgép startját ezúttal is közvetíti a NASA TV, a Galileo Webcast virtuális stúdiójából pedig magyar kommentárt is hallgathatunk hozzá.

A századik Space Shuttle küldetés

A századik Space Shuttle küldetésMa ünnepeljük a századik űrrepülőgépes küldetés (STS-92) sikeres felszállásának kilencedik évfordulóját.

Dupla próba: közeledik az első Falcon-9 startja

Dupla próba: közeledik az első Falcon-9 startjaA SpaceX új, nagyobb teljesítményű hordozórakétájának idénre tervezett bemutatkozása során a cég fejlesztés alatt álló saját Dragon űrhajójának egy kezdeti változatát állítanák pályára.

Hamarosan leszáll a Discovery

Hamarosan leszáll a DiscoveryAz STS-128 küldetés feladata a Nemzetközi Űrállomás karbantartása, valamint 8 tonnányi utánpótlás, tudományos kísérleti eszközök és létfenntartó berendezések felszállítása volt.

A Discovery indításának élő közvetítése

A Discovery indításának élő közvetítéseAz STS-128 jelű űrrepülőgépes küldetés magyar idő szerint holnap reggel fél nyolc után startolhat.

„Előzetes” az Augustine-bizottság véleményéből

„Előzetes” az Augustine-bizottság véleményébőlBár a NASA emberes űrutazási terveit vizsgáló független bizottság még nem készítette el végleges jelentését, az már biztos, hogy az amerikai űrhivatal költségvetését messzemenően alacsonynak tartják a jelenlegi nagyra törő tervek megvalósításához.

STS-127: Hazatérőben az Endeavour

STS-127: Hazatérőben az EndeavourA szerelési munkák végeztével tegnap levált az űrállomásról az amerikai űrrepülőgép, hogy pénteken leszállhasson Floridában.

STS-127: végre elindult

STS-127: végre elindultMagyar idő szerint ma hajnalban startolt az Endeavour űrrepülőgép, hogy űrhajósai folytassák a Nemzetközi Űrállomás építését.

ISS: látogatókat várva

ISS: látogatókat várvaA Nemzetközi Űrállomáson és környékén a következő hetekben ismét megnövekszik a forgalom. Az Endeavour július 11-én indulhat.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Összesen 581 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019