Az Űrállomás és az USA Cikkek: 381 - 400

Három nemzet űrhajósa a Szojuz TMA-20 fedélzetén

Három nemzet űrhajósa a Szojuz TMA-20 fedélzeténA most indult orosz űrhajó utasai két nap múlva, pénteken érkeznek a Nemzetközi Űrállomásra.

Három űrhajós újra a Földön

Három űrhajós újra a FöldönMa szerencsésen landolt a Szojuz TMA-19 űrhajó visszatérő kabinja.

STS-133: Halasztás a hónap végéig

STS-133: Halasztás a hónap végéigA NASA úgy döntött, hogy a Discovery legkorábban csak november 30-án startolhat.

Hogyan látják Földünket az űrhajósok?

Hogyan látják Földünket az űrhajósok?A Nemzetközi Űrállomás (ISS) 25. személyzete újabb lenyűgöző éjszakai fényképfelvételeket készített bolygónk felszínéről, most a kellemes panorámát biztosító kupolaegységből.

Szabványos dokkolóhelyek a láthatáron

Szabványos dokkolóhelyek a láthatáronA Nemzetközi Űrállomás programjában érintett partnerek megállapodtak egy az űrhajók kapcsolódását biztosító, mindenki által használható berendezés fő paramétereiben.

STS-133: A Leonardo a Discovery-nél

STS-133: A Leonardo a Discovery-nél Az itáliai polihisztorról elnevezett, korábban tehermodulként szolgáló egység október hetedikén megérkezett a 39A indítóálláshoz, hogy elhelyezzék a felkészítés alatt álló űrrepülőgép rakodóterében.

A Földön a Szojuz TMA-18 űrhajósai

A Földön a Szojuz TMA-18 űrhajósaiA tervezetthez képest egy napos késéssel Kazahsztánban ma szerencsésen Földet ért az orosz űrhajó visszatérő kapszulája.

Az űrállomásról „hazanézve”

Az űrállomásról „hazanézve”Az ISS amerikai űrhajósainak saját kiképzőhelyükről, a NASA Johnson Űrközpontjáról és környékéről készült fotóját mutatjuk be.

Először együtt ikrek a világűrben

Először együtt ikrek a világűrben2011 folyamán a NASA történetében először egy ikerpár, Scott és Mark Kelly 8 napig együtt teljesíthetnek szolgálatot az űrállomás fedélzetén.

Humanoid robot készül a Nemzetközi Űrállomásra

Humanoid robot készül a Nemzetközi ŰrállomásraA jelenleg november 1-jén indítani tervezett STS-133 küldetés keretében a NASA egy R2 jelű humanoid robotot is eljuttat az űrrepülőgéppel az ISS fedélzetére.

Az első Sárkány

Az első Sárkány Az amerikai SpaceX vállalat Falcon-9 rakétája ma pályára állította a Dragon (magyarul: Sárkány) űrhajó első példányát.

STS-133: Legalább december elejéig elhalasztva

STS-133: Legalább december elejéig elhalasztvaA Discovery űrrepülőgép legkorábban december 3-án indulhat Floridából.

A Discovery indítása élőben

A Discovery indítása élőbenA *pénteki* startot is követhetik az érdeklődők élőben az Interneten, magyar kommentárral.

STS-133: Késik az indítás

STS-133: Késik az indításHéliumszivárgás miatt legalább két nappal el kell halasztani a Discovery űrrepülőgép hétfőre tervezett startját.

STS-133: Indulás előtt bepakolás

STS-133: Indulás előtt bepakolásMint mikor egy családi kirándulást megelőzően megtömjük a gépjárművünk csomagtartóját, a NASA csapata is bepakolt a Discovery rakterébe. Közeledik november elseje, a még mindig érvényben lévő indítási dátum.

Megvan a NASA új költségvetése

Megvan a NASA új költségvetéseAz amerikai kongresszus szeptember 29-én elfogadta az űrhivatal sokat vitatott 2011-es költségvetését.

Romlandó űrállomás?

Romlandó űrállomás?(Űr)politikai döntéshozói körökben egyöntetű az álláspont, hogy a Nemzetközi Űrállomás működését legalább 2020-ig meg kellene hosszabbítani. Csakhogy néhány fontos modul addigra bőven túllépi szavatossági idejét.

ISS-részegységek egy aszteroidához?

ISS-részegységek egy aszteroidához? A Nemzetközi Űrállomás az emberiség 100 milliárd dollárt érő „előretolt egysége” a világűr kutatásában, amely már 10 éve rendíthetetlenül rója köreit a Föld körül. 2020-ra tervezett nyugdíjazása után egyes részei talán a világűr új területeinek felfedezésében is részt vehetnek.

Eltávolították a rossz szivattyút

Eltávolították a rossz szivattyútAz ISS hűtőrendszerének javítása a második űrsétával folytatódott, de egy harmadikra (sőt talán egy negyedikre) is szükség lesz a befejezéshez.

Gondok a szivattyúcserénél

Gondok a szivattyúcserénélA Nemzetközi Űrállomás elromlott hűtőrendszerének javítására szolgáló első űrséta során váratlan ammóniaszivárgás lépett fel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Összesen 574 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019