Az Űrállomás és az USA Cikkek: 381 - 400

Humanoid robot készül a Nemzetközi Űrállomásra

Humanoid robot készül a Nemzetközi ŰrállomásraA jelenleg november 1-jén indítani tervezett STS-133 küldetés keretében a NASA egy R2 jelű humanoid robotot is eljuttat az űrrepülőgéppel az ISS fedélzetére.

Két űrsétán javítják az ISS hűtőrendszerét

Két űrsétán javítják az ISS hűtőrendszerétPénteken és hétfőn is az űrállomáson kívüli munkára kerül sor, hogy helyreállítsák az amerikai szegmens hűtését.

Rövidzárlat az űrállomáson

Rövidzárlat az űrállomásonA Nemzetközi Űrállomás (ISS) amerikai részében a hűtőrendszer egyik körében keletkezett műszaki hiba.

Az utolsó kettő (?)

Az utolsó kettő (?) Immáron nyilvános az utolsó két Space Shuttle misszió legújabb kijelölt startdátuma. Az űrrepülőgépek nyugdíjba menetele most már biztosan áttolódik 2011-re.

Visszatért a Szojuz TMA-17

Visszatért a Szojuz TMA-17A Nemzetközi Űrállomás 23. személyzetének egy-egy orosz, amerikai és japán tagja ért földet Kazahsztánban.

STS-132: Hazafelé tart az Atlantis

STS-132: Hazafelé tart az AtlantisAz űrrepülőgép és hatfős személyzete elindult haza a nemzetközi űrbázisról.

STS-132: Kikötött az Atlantis

STS-132: Kikötött az Atlantis Az űrrepülőgép tegnap, azaz vasárnap délután magyar idő szerint 16 óra 28 perckor kapcsolódott hozzá az égi támaszponthoz.

STS-132: Az Atlantis indítása élőben

STS-132: Az Atlantis indítása élőbenAz STS-132 jelű Space Shuttle-küldetés holnap indulhat, amennyiben semmi nem szól közbe.

Késni fog a shuttle-flotta végleges nyugdíjazása

Késni fog a shuttle-flotta végleges nyugdíjazásaAz űrállomásra szállítandó Alfa Mágneses Spektrométer átépítése késlelteti a shuttle-flotta nyugdíjazásának időpontját.

Újra itthon a Discovery

Újra itthon a DiscoveryA legidősebb, még szolgálatban álló űrsikló rendben hazahozta legénységét a harmincnyolcadik űrrepüléséről.

Gondok a szivattyúcserénél

Gondok a szivattyúcserénélA Nemzetközi Űrállomás elromlott hűtőrendszerének javítására szolgáló első űrséta során váratlan ammóniaszivárgás lépett fel.

STS-133: Tartanak az előkészületek

STS-133: Tartanak az előkészületek Ameddig a politikusok azon „birkóznak” egymással az Egyesült Államok törvényhozásában, hogy mi is legyen az amerikai űrhajózás jövője, az űrrepülőgépek háza táján továbbra is zajlik a munka.

Üzenet az űrállomásról – jelnyelven

Üzenet az űrállomásról – jelnyelvenTracy Caldwell Dyson amerikai űrhajósnő a Nemzetközi Űrállomás történetében először küldött üzenetet a siketek jelnyelvén.

Space Shuttle: Az utolsó szalmaszálak

Space Shuttle: Az utolsó szalmaszálak A várakozásoknak megfelelően a NASA mindent megtesz azért, hogy az űrrepülőgép-flotta nyugdíjba menetele minél jobban elhúzódjon.

STS-132: Hazatért az Atlantis

STS-132: Hazatért az Atlantis Az űrrepülőgép hat fővel a fedélzetén rendben földet ért Floridában.

STS-132: Két űrsétán túl

STS-132: Két űrsétán túl Az Atlantis legénysége két járművön kívüli tevékenységet már sikeresen teljesített. A harmadik betervezett űrséta lebonyolítása ma, péntek délután történik meg.

STS-132: Felszállt az Atlantis

STS-132: Felszállt az AtlantisAz űrsikló a mai napon, magyar idő szerint 20 óra 20 perckor sikeresen elstartolt a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásról.

STS-132: Indulhat május közepén

STS-132: Indulhat május közepén Az Atlantis űrrepülőgép május 14-én indulhat az utolsó repülésére.

STS-132: Tervezett indulás május közepén

STS-132: Tervezett indulás május közepén Az Atlantis űrrepülőgép 2010. május 14-én indulhat el legkorábban, minden bizonnyal utolsó űrrepülésére. A sikló múlt hét csütörtökön érkezett meg a 39A indítóállásra, hogy megkezdődjön a felszállás előkészítésének végső szakasza.

STS-131: Hazaúton a Discovery

STS-131: Hazaúton a Discovery A derék űrrepülőgép és héttagú személyzete elindult haza a Nemzetközi Űrállomásról.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Összesen 556 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019