Az Űrállomás és az USA Cikkek: 361 - 380

A NASA és a Bigelow Aerospace

A NASA és a Bigelow Aerospace A NASA igazgatóhelyettese, Lori Garver meglátogatta a felfújható űrbeli lakóegységeket készítő Bigelow Aerospace Las Vegasban működő gyártóüzemét.

STS-133: Kopra helyett Bowen

STS-133: Kopra helyett BowenKevesebb, mint hat héttel a start előtt le kellett cserélni a Discovery személyzetének egyik tagját.

Mi várható 2011-ben? (1. rész)

Mi várható 2011-ben? (1. rész)Az elkövetkező évi űrtevékenység egy részével, az emberes űrrepülésekkel, a Nemzetközi Űrállomás ellátásával kapcsolatosan tervezett eseményeket foglaljuk össze.

Három nemzet űrhajósa a Szojuz TMA-20 fedélzetén

Három nemzet űrhajósa a Szojuz TMA-20 fedélzeténA most indult orosz űrhajó utasai két nap múlva, pénteken érkeznek a Nemzetközi Űrállomásra.

Három űrhajós újra a Földön

Három űrhajós újra a FöldönMa szerencsésen landolt a Szojuz TMA-19 űrhajó visszatérő kabinja.

STS-133: Halasztás a hónap végéig

STS-133: Halasztás a hónap végéigA NASA úgy döntött, hogy a Discovery legkorábban csak november 30-án startolhat.

Hogyan látják Földünket az űrhajósok?

Hogyan látják Földünket az űrhajósok?A Nemzetközi Űrállomás (ISS) 25. személyzete újabb lenyűgöző éjszakai fényképfelvételeket készített bolygónk felszínéről, most a kellemes panorámát biztosító kupolaegységből.

Szabványos dokkolóhelyek a láthatáron

Szabványos dokkolóhelyek a láthatáronA Nemzetközi Űrállomás programjában érintett partnerek megállapodtak egy az űrhajók kapcsolódását biztosító, mindenki által használható berendezés fő paramétereiben.

STS-133: A Leonardo a Discovery-nél

STS-133: A Leonardo a Discovery-nél Az itáliai polihisztorról elnevezett, korábban tehermodulként szolgáló egység október hetedikén megérkezett a 39A indítóálláshoz, hogy elhelyezzék a felkészítés alatt álló űrrepülőgép rakodóterében.

A Földön a Szojuz TMA-18 űrhajósai

A Földön a Szojuz TMA-18 űrhajósaiA tervezetthez képest egy napos késéssel Kazahsztánban ma szerencsésen Földet ért az orosz űrhajó visszatérő kapszulája.

STS-133: Újra az indítóállásban

STS-133: Újra az indítóállásbanA Discovery űrrepülőgép tavaly már járt a floridai Kennedy Űrközpont 39A jelű starthelyén. Most az elvégzett javítások után ismét készülhet az útra.

STS-134: Ideiglenes parancsnokcsere

STS-134: Ideiglenes parancsnokcsereA felesége, Gabrielle Giffords képviselő ellen elkövetett merénylet következtében Mark Kelly helyét a tartalék, Frederick Sturckow veszi át, hogy rendben folytatódhasson az Endeavour személyzetének kiképzése.

2010, ahogy a NASA látta

2010, ahogy a NASA láttaAz év végén szokás szerint ismertetjük, mit tartott a legfontosabbnak az elmúlt 12 hónap eseményei közül az amerikai űrhivatal.

Az első Sárkány

Az első Sárkány Az amerikai SpaceX vállalat Falcon-9 rakétája ma pályára állította a Dragon (magyarul: Sárkány) űrhajó első példányát.

STS-133: Legalább december elejéig elhalasztva

STS-133: Legalább december elejéig elhalasztvaA Discovery űrrepülőgép legkorábban december 3-án indulhat Floridából.

A Discovery indítása élőben

A Discovery indítása élőbenA *pénteki* startot is követhetik az érdeklődők élőben az Interneten, magyar kommentárral.

STS-133: Késik az indítás

STS-133: Késik az indításHéliumszivárgás miatt legalább két nappal el kell halasztani a Discovery űrrepülőgép hétfőre tervezett startját.

STS-133: Indulás előtt bepakolás

STS-133: Indulás előtt bepakolásMint mikor egy családi kirándulást megelőzően megtömjük a gépjárművünk csomagtartóját, a NASA csapata is bepakolt a Discovery rakterébe. Közeledik november elseje, a még mindig érvényben lévő indítási dátum.

Megvan a NASA új költségvetése

Megvan a NASA új költségvetéseAz amerikai kongresszus szeptember 29-én elfogadta az űrhivatal sokat vitatott 2011-es költségvetését.

Romlandó űrállomás?

Romlandó űrállomás?(Űr)politikai döntéshozói körökben egyöntetű az álláspont, hogy a Nemzetközi Űrállomás működését legalább 2020-ig meg kellene hosszabbítani. Csakhogy néhány fontos modul addigra bőven túllépi szavatossági idejét.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Összesen 560 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019