Az Űrállomás és az USA Cikkek: 341 - 360

STS-134: Két űrséta elvégezve

STS-134: Két űrséta elvégezveAz Endeavour utolsó küldetésének lebonyolítása a tervezett ütemben zajlik.

STS-134: Útjára indult

STS-134: Útjára indultLegutolsó alkalommal emelkedett fel a 39A indítóállásról az Endeavour űrrepülőgép. A Space Shuttle program utolsó előtti küldetése kezdetét vette.

Space Shuttle: elnöki vizit, megvan a támogatás

Space Shuttle: elnöki vizit, megvan a támogatás Zajlik az élet az űrrepülőgépek háza táján. Barack Obama családjával megtekinti az STS-134 felszállását. Valamint végre-valahára hivatalosan is megvan a financiális keret az STS-135 lerepülésére.

STS-134: Rakomány az indítóállásban

STS-134: Rakomány az indítóállásban A tegnapi napon megérkezett az Endeavour utolsó rakománya az indítóállásban várakozó űrrepülőgéphez.

STS-135: Meglesz a küldetés

STS-135: Meglesz a küldetés Egyre inkább úgy néz ki a dolog, hogy az STS-135 néven formálódó „utolsó utáni” űrrepülőgépes küldetés megvalósulhat.

STS-134: Űrsikló az indítóállásban

STS-134: Űrsikló az indítóállásbanAz Endeavour űrrepülőgép megérkezett a 39A jelű indítóállásba, hogy az STS-134 küldetés keretében még egyszer, utoljára útra keljen a végtelen világűrbe.

A Nemzetközi Űrállomás – képekben

A Nemzetközi Űrállomás – képekbenA Discovery űrrepülőgép utolsó küldetése során megörökítette a már csaknem végleges szerkezetű Nemzetközi Űrállomást.

STS-133: A Discovery leszállása élőben

STS-133: A Discovery leszállása élőbenAz űrrepülőgép szerda délutáni visszatérését a Földre a Galileo Webcast közvetítése jóvoltából magyar szakkommentátorokkal, sőt élő houstoni jelentkezéssel élvezhetik.

STS-133: Orvosbiológiai kutatások a Discovery utolsó küldetése alatt

STS-133: Orvosbiológiai kutatások a Discovery utolsó küldetése alattMilyen érdekes orvosbiológiai kísérletek folynak az amerikai űrrepülőgép mostani útja során?

STS-133: Úton az űrlegenda

STS-133: Úton az űrlegendaA Discovery űrrepülőgép sikeresen elindult a legutolsó űrutazására.

Űrférgek

ŰrférgekA Columbia űrrepülőgép 2003-as megsemmisülését túlélő fonalférgek leszármazottai most az Endeavour (STS-134) fedélzetén járják a világűrt.

STS-134: Élő közvetítés a startról

STS-134: Élő közvetítés a startrólAz Endeavour űrrepülőgép péntek estére tervezett indítását a NASA TV adásával, magyar kommentárral kísérhetik figyelemmel a Galileo Webcast honlapján.

Úton a Gagarin-űrhajó

Úton a Gagarin-űrhajóKét újonc orosz kozmonauta és egy veterán amerikai asztronauta indult az űrállomásra a Szojuz TMA-21 űrhajóval, amelyet a közelgő 50 éves évforduló alkalmából Gagarinról neveztek el. Tíz nappal eltolták az Endeavour startját.

Robonaut-2 az ISS-en

Robonaut-2 az ISS-en Munkára kész az első humanoid robot, amely a világűrben, a Nemzetközi Űrállomáson dolgozhat.

Visszatért a Szojuz TMA-01M

Visszatért a Szojuz TMA-01MA Nemzetközi Űrállomás (ISS) személyzetének három tagja 159 napos űrutazás után tért vissza a Földre.

MEGFEJTÉS: Discovery, ISS, Leonardo

MEGFEJTÉS: Discovery, ISS, LeonardoHétfői rejtvénykérdésünkben azt kellett kitalálni, hogy hol repült a Nemzetközi Űrállomás (ISS) a Leonardo modul csatlakoztatása idején, és mi látszott épp akkor alatta, a Földön.

STS-133: Hazatért az űrlegenda

STS-133: Hazatért az űrlegenda A Discovery űrrepülőgép ma sikeresen hazatért utolsó repüléséről.

REJTVÉNY: Discovery, ISS, Leonardo

REJTVÉNY: Discovery, ISS, LeonardoVégleges helyére került a Nemzetközi Űrállomás (ISS) utolsó nagy modulja, a Leonardo. Most ezzel az eseménnyel kapcsolatosan teszünk fel kérdéseket és várjuk olvasóink válaszait.

Történelmi pillanat az űrállomásnál

Történelmi pillanat az űrállomásnálA Discovery szombati dokkolásával most először fordult elő, hogy négy különböző űrügynökség járműve egyszerre legyen csatlakoztatva a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

STS-133: A Discovery startja élőben...

STS-133: A Discovery startja élőben......avagy hatodszorra csak-csak sikerül! A Galileo Webcast csütörtök este 20 órától élőben közvetíti az Interneten a NASA TV adását, hazai szakkommentálással. Késés még mindig előfordulhat.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Összesen 561 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019