Az Űrállomás és az USA Cikkek: 281 - 300

Szojuz TMA-06M

Szojuz TMA-06MA legújabb orosz űrhajó ma Bajkonurból háromfős munkaerő-utánpótlással elindult a Nemzetközi Űrállomás felé.

Dragon CRS-1

Dragon CRS-1A SpaceX ma megkezdte a menetrendszerű teherszállításokat a Nemzetközi Űrállomásra.

SpaceX: sikeres teszt az októberi indítás elé

SpaceX: sikeres teszt az októberi indítás eléSorban a negyedik Falcon-9 hordozórakéta fog startolni október elején. A hordozóeszköz szombaton sikeresen teljesítette a felszállás előtti statikus tesztet.

Sikerült lelassítani az űrhajósok csontvesztését

Sikerült lelassítani az űrhajósok csontvesztésétA helyes étrend és a kemény testedzés hozzásegít az űrhajósok csontjainak védelméhez, ami jó hír lehet a majdani Mars-utazóknak is.

Munkában a robotkarok

Munkában a robotkarokMár kipakolták a Kounotori-3 japán teherűrhajóval a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) érkezett összes felszerelést.

Mire jó a Nemzetközi Űrállomás? (1. rész)

Mire jó a Nemzetközi Űrállomás? (1. rész)Egyedi, világszínvonalú kísérleti laboratórium, alacsony Föld körüli pályán – így adta el a NASA 2001-ben a Kongresszusnak a Nemzetközi Űrállomás (ISS) kiépítésének ötletét. Mi valósult meg belőle?

Pettit napraforgója

Pettit napraforgójaA Nemzetközi Űrállomásról nemrég hazatért Don Pettit „napraforgó-termesztéssel” is próbálkozott a fedélzeten – nem minden gond nélkül.

Rutinos trió indult az űrállomásra

Rutinos trió indult az űrállomásraHárom ország egy-egy „veterán” űrhajósa a Szojuz TMA-05M fedélzetén ma indult el a Nemzetközi Űrállomás felé.

Visszatért a Dragon

Visszatért a DragonBefejeződött a Nemzetközi Űrállomásnál járt első magánűrhajó útja. A kísérlet sikeres volt, hamarosan kezdődhet az igazi teherjáratok sorozata.

Befogták a Dragont

Befogták a DragontAz első magán-teherűrhajó sikeresen eljutott a Nemzetközi Űrállomáshoz.

Az űrállomás, mint pikoműhold-starthely

Az űrállomás, mint pikoműhold-starthelyA hónap elején önálló pályára állt az az öt apró Cubesat, amit még a legutóbb ott járt japán teherűrhajó juttatott fel a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

Egy évig a fedélzeten?

Egy évig a fedélzeten?2015-től akár egy évig is tartózkodhatnak majd űrhajósok a Nemzetközi Űrállomáson.

125 nap után újra itthon

125 nap után újra itthonVisszatért a Földre a Szojuz TMA-04M két orosz és egy amerikai űrhajósa.

Jöhetnek a menetrendszerű teher-Dragonok

Jöhetnek a menetrendszerű teher-DragonokA SpaceX minden előfeltételt teljesített ahhoz, hogy megkezdjék a Dragon teherűrhajóik a szállítási feladataikat a NASA számára.

Mire jó a Nemzetközi Űrállomás? (2. rész)

Mire jó a Nemzetközi Űrállomás? (2. rész)Az ISS hosszú időtartamú súlytalansági kísérletekhez kínál helyszínt, de az ötlettől a megvalósításig is hosszú idő telhet el.

Mit visz a gólya?

Mit visz a gólya?Az új japán teherűrhajó, a HTV-3 (Kounotori, jelentése fehér gólya) pénteken indult a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé. Mi van a fedélzetén?

Dokkolt a Szojuz TMA-05M az űrállomáshoz

Dokkolt a Szojuz TMA-05M az űrállomáshozA három új űrhajós és három már fent levő társuk előtt mozgalmas időszak áll: az elkövetkező hat hétben két űrséta vár rájuk, és több teherűrhajó „mozgására” is készülhetnek.

Megint három űrhajós tért vissza

Megint három űrhajós tért visszaEzúttal a Nemzetközi Űrállomásról, közel 193 nap űrben töltött idő után.

A Dragon érkezése képeken

A Dragon érkezése képekenA Nemzetközi Űrállomás utasai készítették ezeket a látványos fotókat az amerikai teherűrhajó érkezéséről. Azóta megkezdődött a rakodás is.

Közeledik a Dragon az űrállomáshoz

Közeledik a Dragon az űrállomáshozA mai „alárepülés” során még csak két és fél kilométernyi közelségbe jutott, a dokkolási kísérlet holnapra várható.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Összesen 556 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019