Az Ariane rakéták Cikkek: 1 - 20

Heinrich Hertz: német műhold Ariane-5-tel

Heinrich Hertz: német műhold Ariane-5-telA készülő német távközlési hold lehet az egyik utolsó hasznos terhe a megbízható (de drága) európai nehézrakétának, mielőtt a 2020-as évek elején átveszi szerepét az Ariane-6.

Az Ariane-6 első utasai

Az Ariane-6 első utasai2020-ban és 2021-ben négy Galileo navigációs műhold startol majd a most még fejlesztés alatt álló új európai hordozórakétával.

Rekordrakomány Ariane-5-tel

Rekordrakomány Ariane-5-telKét távközlési műholdat, közel 11 tonna tömeget állított geostacionárius átmeneti pályára az európai nehézrakéta Francia Guyanából.

A Vinci hajtómű újdonsága – ami a hírekből kimaradt

A Vinci hajtómű újdonsága – ami a hírekből kimaradtNovember végén az ESA miniszteri tanácsa döntést hozott az Ariane-5 ME megépítéséről. Ez a rakéta a jelenleg is használt Ariane-5 hordozórakéta továbbfejlesztése lesz, egy új felső fokozattal.

Ariane-5: 2012-ben már hatodszor

Ariane-5: 2012-ben már hatodszorAz európai nehézrakéta két újabb – egy brazil és egy európai – távközlési műholdat állított pályára.

Ariane-5: start megszakítva

Ariane-5: start megszakítvaAz utolsó pillanatban, már a fő hajtómű begyújtása után állt le az európai nehézrakéta startkísérlete. Az esetet vizsgálják, a két távközlési műhold indításának újabb időpontja még nem ismert.

Két távközlési hold indult Ariane-5 rakétával

Két távközlési hold indult Ariane-5 rakétávalA mostani volt az európai nehézrakéta idei negyedik startja. Európa, Afrika és Japán lakóit szolgálják majd az új űreszközök.

30 éve startolt az első Ariane-1 rakéta

30 éve startolt az első Ariane-1 rakétaA későbbi európai hordozórakéta-család első tagja Francia Guyanából indult 1979. december 24-én.

Ariane-5: októberben másodszor

Ariane-5: októberben másodszorFolytatódik az európai hordozórakéta idei sikersorozata: idén hatodszor, egy hónapon belül másodszor indították. Most is két távközlési műhold állt vele pályára.

Kockáztatott és nyert az Eutelsat

Kockáztatott és nyert az EutelsatA világ egyik vezető műhold-üzemeltetője egyszerre két új mesterséges holdját küldte pályára Ariane-5 rakétával. A tegnapi start teljes sikerrel végződött.

Startra készen a négy újabb Galileo műhold

Startra készen a négy újabb Galileo műholdAz előzetes terveknek megfelelően december 12-én útnak indítják a Galileo navigációs műholdrendszer négy új tagját.

Folyik az Ariane–6 fejlesztése

Folyik az Ariane–6 fejlesztéseAz új európai nagyrakétának 2020-ban kell debütálnia. A júniusban tartott műszaki áttekintés eredménye szerint erre minden esély megvan.

Mi akadt a hálójába?

Mi akadt a hálójába?Egy brazil halász egy európai hordozórakéta orrkúpjának méretes darabját találta az Amazonas-vidék egyik folyójában.

Befektetés az európai űrjövőbe

Befektetés az európai űrjövőbeA hét elején Olaszországban, Nápolyban zajlott az Európai Űrügynökség (ESA) tagállamainak miniszteri értekezlete, a szervezet legfőbb döntéshozó fóruma.

Ariane-5: az ötvenedik siker egyhuzamban

Ariane-5: az ötvenedik siker egyhuzambanEurópa megbízható nehézrakétája két távközlési műholdat állított pályára. Új rekord is született: a mostani volt eddig a legnagyobb tömeg, ami Ariane-5-tel indult.

Sikeres évzárás Ariane rakétával

Sikeres évzárás Ariane rakétával2010 utolsó űrindítása során két távközlési műholdat állított pályára az európai Ariane-5 rakéta.

Öt hónap után megint Ariane-5

Öt hónap után megint Ariane-5Az európai nehézrakéta egy kereskedelmi és egy katonai távközlési műholdat állított pályára.

Az Ariane-5 évzárója

Az Ariane-5 évzárójaAz európai hordozórakéta idén hetedszer egy francia katonai távérzékelő műholdat állított pályára.

Ariane-5: idén ötödször

Ariane-5: idén ötödszörAz európai hordozórakéta ezúttal egy katonai és egy polgári távközlési műholdat állított pályára.

Folytassa, Ariane!

Folytassa, Ariane!A nagyteljesítményű európai hordozórakéta most egy arab és egy ázsiai távközlési műholdat állított pályára.
Oldalak: 1 2
Összesen 35 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus