Álmuk a világűr Cikkek: 681 - 700

PROGRAMAJÁNLÓ: Hétfőn csillagászat a Delelőben

Hétfőn az RTL Klub Delelő című műsorának egyik blokkjában ezúttal csillagászat lesz a téma, a műsorvezető beszélgetőtársa az Űrvilág szerkesztőségének tagja lesz.

LINKAJÁNLÓ: Mars Society Magyar Tagozata

LINKAJÁNLÓ: Mars Society Magyar TagozataImmár egy éve annak, hogy megalakult a Vörös Bolygó kutatására alakult, nemzetközi szervezet, - a Mars Society - hazai tagozata. A csütörtöki ŰRNAP 2003 c. rendezvény alkalmából a honlap is beindult.

Űrnap 2003

Űrnap 2003Idén is megtartotta Űrnap 2003 című rendezvényét a Magyar Űrkutatási Iroda és a Magyar Asztronautikai Társaság. Az idei Űrnap hivatalos címe: „Űrtevékenység az EU küszöbén” volt.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrnap’2003

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrnap’20032003. október 16-án kerül megrendezésre az idei űrnap. Ezzel a rendezvénnyel kapcsolódik be hazánk az október első két hetében zajló rendezvénysorozatba szerte a világon, amelynek célja a Világűr és a társadalom kapcsolatának erősítése. A szervező MÜI és MANT minden érdeklődőt szerettel vár.

PROGRAMAJÁNLÓ: Nyílt nap a 10. Magyar Ifjúsági Űrtáborban

PROGRAMAJÁNLÓ: Nyílt nap a 10. Magyar Ifjúsági ŰrtáborbanA szervezők szeretettel várják az érdeklődőket a jubileumi ifjúsági űrtábor záróprogramján. Az előadók az elmúlt és a következő tíz évről beszélnek és megtörténik az eredményhirdetés is. Dr. Magyari Béla kiképzett űrhajós, a MANT elnöke 25 évvel ezelőtti űrhajóskiképzését eleveníti fel.

Oleg Makarov (1933-2003)

Oleg Makarov (1933-2003)2003. május 28-án, 70 éves korában, infarktus következtében meghalt Oleg Grigorjevics Makarov orosz mérnök-űrhajós, több kísérleti, műszaki űrrepülés lebonyolítója.

Eltemettük Tófalvi Gyulát

Eltemettük Tófalvi Gyulát2003. május 14-én, 76 éves korában elhunyt Tófalvi Gyula Kossuth díjas mérnök, a műszaki tudományok doktora, c. egyetemi tanár, aki 1992 és 1997 között a Magyar Űrkutatási Iroda első igazgatójaként elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar űrkutatás új szervezetének megalapításában és vezetésében. Temetésére május 23-án került sor.

Ma búcsúztatják Dr. Greguss Pál NASA díjas tudóst

Dr. Greguss Pál nyugalmazott egyetemi tanár hamvasztás utáni búcsúztatására ma 14:00 órakor kerül sor a Nemzeti Sírkertben. A NASA-díjas kutató, nyugalmazott egyetemi tanár február 26-án, tragikus baleset után hunyt el.

PROGRAMAJÁNLÓ: Magyarok az üstökösök kutatásában

2003. március 25-én, kedden 17 órai kezdettel Dr. Szegő Károly tart előadást a fenti címmel Székesfehérvárott, a Barátság Házában.

Repülési és űrkutatási ifjúsági esszé-pályázat

Repülési és űrkutatási ifjúsági esszé-pályázatA MANT (Magyar Asztronautikai Társaság), szokásának megfelelően idén is meghirdette esszépályázatát az általános- és középiskolák diákjai számára. Ezt a hírt egyszer már közöltük, de mivel immár csak egy hónap áll rendelkezésre a beadásig, megismételjük a kiírást.

PROGRAMAJÁNLÓ: Látogatás a kecskeméti Repülőkórházban és...

PROGRAMAJÁNLÓ: Látogatás a kecskeméti Repülőkórházban és...Szeretne többet megtudni a katonai pilóták és az űrhajósok kiválogatásáról? Érdekelné, hogy milyen egy barokamra? Kiváncsi arra, hogy milyen repülőgépeket, lokátorokat és rakétákat használt és használ a Magyar Honvédség? Ha igen, vegyen részt a MANT november 22-i, kecskeméti és keceli szakmai kirándulásán !

Magyar diák a Marson!

Magyar diák a Marson!Turczi Dávid, a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium 16 éves tanulója egy nemzetközi Mars-pályázat nyerteseként személyesen vehet részt a Mars Exploration Rover-ek felszíni kutatómunkájának irányításában!

Űrtevékenységünk az EU küszöbén - Űrnap 2003

Űrtevékenységünk az EU küszöbén - Űrnap 2003Mint arról már korábban beszámoltunk, a Magyar Űrkutatási Iroda és a Magyar Asztronautikai Társaság ebben az évben október 16-án rendezi meg a szokásos Űrnapot. Az alábbiakban közöljük az Űrnap programját.

Véget ért a X. Magyar Ifjúsági Űrtábor

Véget ért a X. Magyar Ifjúsági ŰrtáborViszlát Csillebérc! A mai napon a véget ért a Magyar Asztronautikai Társaság hat napig tartó jubileumi űrtábora.

Elkezdődött a X. Magyar Ifjúsági Űrtábor

Elkezdődött a X. Magyar Ifjúsági ŰrtáborKözel 30 diák részvételével tegnap a csillebérci Gyermekvárosban elkezdődött a Magyar Asztronautikai Társaság Tizedik Magyar Ifjúsági Űrtábora.

Díjátadó ünnepség

2003. május 31-én délelőtt tartotta a Magyar Asztronautikai Társaság a Száz éves a repülés és az űrrepülés című ifjúsági pályázatának ünnepélyes eredményhirdetését a Közlekedési Múzeumban.

Houstontól a Brémai Muzsikusokig

Houstontól a Brémai MuzsikusokigAz alábbi cikkben azokat a lehetőségeket igyekszünk bemutatni, mellyel az Európai Űrügynökségnek (ESA) köszönhetően, a magyar fiatalok is bekapcsolódhatnak az aktív űrtevékenységbe.

„Szerintem az űrtevékenység befolyással van a társadalomra…”

„Szerintem az űrtevékenység befolyással van a társadalomra…”Vágó István beszél arról, hogy miért kell kutatnunk a világűr titkait.

Boldog szülinapot ISS-Pille! (2. rész)

Boldog szülinapot ISS-Pille! (2. rész)Immár két éve, 2001. március 8-án indult a világűrbe a Discovery amerikai űrrepülőgép, fedélzetén többek között a hazai űrtevékenység egyik legsikeresebb produktumával – a Pille sugárzásmérővel. A Discovery két nappal később, március 10-én csatlakozott a Nemzetközi Űrállomáshoz, amely azóta a legújabb Pille lakóhelye. Apáthy Istvánt és Deme Sándort a KFKI AEKI munkatársait cikksorozatunk második (befejező részében) a közeli jövőről faggatjuk.

A Planetary Society Mars-pályázata diákoknak: Red Rover Goes To Mars

A Planetary Society Mars-pályázata diákoknak: Red Rover Goes To MarsAz amerikai The Planetary Society még október közepén hírdette meg az angolul tudó, középiskolás diákoknak szóló Red Rover Goes To Mars pályázatának újabb fordulóját. A diák-űrhajósok dolgozatainak beérkezésére már csak egy hónap áll rendelkezésre! A magyar nemzeti központ a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT). Kérésükre ismét közöljük a kiírást.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 706 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019