Álmuk a világűr Cikkek: 641 - 660

I. Magyar MarsTalálkozó

I. Magyar MarsTalálkozó2004. november 6-án kerül megrendezésre az I. Magyar MarsTalálkozó. Az esemény ismeretterjesztő előadásaira, fórumbeszélgetéseire valamint „Az első emberes Mars-expedíció” című pályázatunk eredményhirdetésére minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Űrnap 2004

Űrnap 2004Az ENSZ Közgyűlés 1999-ben hozott határozata óta minden évben október első két hetében az egész világon események sorát rendezik Űrkutatási Világhét (World Space Week, WSW) elnevezéssel. A cél az űrtevékenység fontosságának és a mindennapi életre való hatásának tudatosítása a társadalomban. A hazai szakemberek legfontosabb éves eseménye is erre a napra esik, ez az Űrnap.

Űrtevékenység a Szigeten

Augusztus 9-én és 10-én a Magyar Asztronautikai Társaság kint lesz a Sziget Fesztiválon: előadások, játékok, beszélgetések. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Poszter- és rajzpályázat a Vénusz-átvonulás alkalmából

Poszter- és rajzpályázat a Vénusz-átvonulás alkalmábólA Magyar Csillagászati Egyesület a Sulinettel közösen pályázatot hirdet általános– és középiskolás diákok részére a közelgő Vénusz-átvonulás alkalmából.

Teljes holdfogyatkozást láthattunk…

Teljes holdfogyatkozást láthattunk…Május 4-én a késő esti órákban teljes holdfogyatkozást figyelhettek meg az érdeklődők. A Polaris Csillagvizsgálóból több mint kétszázan láthatták az égi jelenséget.

PROGRAMAJÁNLÓ: Greguss Pál emlékkiállítás

A Magyar Szabadalmi Hivatalban április 19-ig látható az egy éve elhunyt neves tudósra, a PAL-optika feltalálójára emlékező kiállítás.

Felhívás a Naprendszer zászlajának megtervezésére

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működő Távoli Jövő Kutatócsoport pályázati felhívása

Visszaszámlálás indul!

Visszaszámlálás indul!A Rosetta üstökös-kutató űrszonda már az Ariane 5 hordozórakéta tetejére szerelve várja az indulást.

Magyar utas a Marskutató Állomáson

Magyar utas a Marskutató ÁllomásonA Mars Society Magyar Tagozatának tagja, Kereszturi Ákos első magyarként vehet részt a nemzetközi szervezet Sivatagi Marskutató Állomásán folytatott munkában.

PROGRAMAJÁNLÓ: Fiatal Csillagász és Asztrofizikus Kutatók III. Találkozója

2004. február 3-4. között kerül megrendezésre Budapesten a Fiatal Csillagász és Asztrofizikus Kutatók III. Találkozója.

Frissen végzett kutatók figyelmébe!

Frissen végzett kutatók figyelmébe!Az ESA honlapján már olvashatóak a 2005 évre meghirdetett Young Graduate Trainee pályázatok. A pályázás feltételeinek részletes szabályait az ESA honlapon (www.esa.int) lehet megismerni.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrnap 2004

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrnap 2004Idén október 15-én kerül sor a hagyományos űrnapi rendezvényre.

Magyar diákok a NASA nemzetközi űrtáborában

Magyar diákok a NASA nemzetközi űrtáborábanRakétakészítés, súlytalanság és űrrepülőgép-szimulátor - a Magyar Asztronautikai Társaság segítségével évente két magyar fiatal is részese lehet egy űrhajóskiképzésnek.

Ilyen ez a nyár… szerencsére

Ilyen ez a nyár… szerencséreA május 4-ei, hazánkból is megfigyelhető teljes holdfogyatkozás után egy újabb, még ritkább csillagászati jelenségre hívjuk fel kedves Olvasóink figyelmét. Már május 7-étől érdemes üstökös után kémlelni az eget.

A Naprendszer zászlaja

A Naprendszer zászlajaA BME Távoli Jövő Kutatócsoportja februárban hirdette meg a Naprendszer zászlaja pályázatát. Megszületett a végeredmény.

Workshop a BME-n

Sci-fi és jövő címmel workshopot rendezett pénteken a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működő Távoli Jövő Kutatócsoport.

Környezetvédelem a Naprendszerben

Környezetvédelem a NaprendszerbenAz Élet és Tudomány legfrissebb számában beszélgetést közöl Almár Ivánnal. A fő téma a Naprendszer égitesteinek védelme.

A Rosetta-pályázat eredménye

A nemzetközi zsűri döntése értelmében - hosszú vita után - egy olasz lány: Serena Olga Vismara javaslata nyert. A javasolt név: PHILAE.

Brit-magyar konferencia fiatal csillagászoknak

Brit-magyar konferencia fiatal csillagászoknakBudapesten, az ELTE Csillagászati Tanszékének szervezésében, a British Council támogatásával február 5-7 között rendezik meg a brit és magyar fiatal csillagászok közös konferenciáját. A téma: műholdas adatok és nagy adatbázisok felhasználása a csillagászati kutatásban.

Egyes űrkutatási ismeretterjesztő helyek fejlesztéséről - 4. (befejező) rész

Az alábbiakban a mintegy 250 000 karakteres tanulmánykötet záró gondolatait és javaslatait olvashatják.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 692 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus