Álmuk a világűr Cikkek: 621 - 640

PROGRAMAJÁNLÓ: Magyar űrbélyegek kiállítása a Budapesti Planetáriumban

PROGRAMAJÁNLÓ: Magyar űrbélyegek kiállítása a Budapesti PlanetáriumbanA Bélyegmúzeum az űrkutatás-űrhajózás eseményeinek emléket állító magyar bélyegekből és bélyeg-grafikákból látványos kiállítást készített a TIT Budapesti Planetárium számára.

1 százalék: még nem késő

1 százalék: még nem későAkik eddig nem készültek el a bevallásukkal, személyi jövedelemadójuk egy százalékáról még rendelkezhetnek valamely társadalmi szervezet javára. Ez lehet a Magyar Asztronautikai Társaság is.

Az űrtevékenység társadalmi hatásáról

Az űrtevékenység társadalmi hatásárólA Nemzetközi Asztronautikai Akadémia e témájú konferenciáját most tartja Budapesten, az Akadémia székházában.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrművészeti kiállítás Budapesten

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrművészeti kiállítás BudapestenA Millenáris Parkban március 16-án délután nyílik, és a hónap végéig látogatható a Space Art kiállítás.

PROGRAMAJÁNLÓ: A SETI szépsége

Ezzel a címmel Székesfehérvárott, a Mindentudás Főiskolája rendezvénysorozata keretében kerül sor Almár Iván előadására, február 15-én.

Száz éve született Kulin György, a magyar amatőrcsillagász-mozgalom atyja

Száz éve született Kulin György, a magyar amatőrcsillagász-mozgalom atyjaA Kulin-emlékév megnyitásaképpen a mai napon emlékülést szervezett a Magyar Csillagászati Egyesület és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat.

Csillagásztábor Szlovákiában

Csillagásztábor SzlovákiábanEgy nyáron megrendezésre kerülő nemzetközi csillagásztáborra szóló meghívás jutott el szerkesztőségünkhöz, amit ezúton teszünk közzé.

PROGRAMAJÁNLÓ: Leszállás a Titanra - Székesfehérvárról

PROGRAMAJÁNLÓ: Leszállás a Titanra - SzékesfehérvárrólAz érdeklődők az ESA műholdas adása segítségével, szakember kommentálásával követhetik az eseményeket a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgálóból.

Majdnem az örökkévalóságig

Majdnem az örökkévalóságigA távoli jövő kutatásáról szóló könyvet mutattak be tegnap a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

„Apró kék pont a rajz jobb felső sarkában”
Új kiállítás a Planetáriumban

„Apró kék pont a rajz jobb felső sarkában”<br>Új kiállítás a PlanetáriumbanAlig ért véget a tudomány nyomait népszerűsítő kiállítás, a Planetáriumban újabb megnyitóra került sor. Ezúttal a Mars Society Magyar Tagozata „Az első emberes Mars-expedíció” címmel kiírt rajzpályázatára beérkezett legszebb munkákat tekintheti meg az érdeklődő.

PROGRAMAJÁNLÓ: Holdséta - előadás és könyvbemutató

PROGRAMAJÁNLÓ: Holdséta - előadás és könyvbemutatóDancsó Béla: Holdséta - A Holdra szállás története című könyvét mutatja be a szerző május 24-én (kedden) a Polaris Csillagvizsgálóban. Az előadás 18 órakor kezdődik.

PROGRAMAJÁNLÓ: Ismét Űrtanítás!

A MANT idén április 16-án is megrendezi az elsősorban tanároknak, tanárszakos hallgatóknak szóló, egynapos Űrtanítás munkaműhelyt, a budapesti Puskás Tivadar Távközlési Technikumban.

A Planetárium igazgatójának kitüntetése

A Planetárium igazgatójának kitüntetéseA Magyar Köztársaság Elnöke Dr. Horváth Andrásnak a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta.

Diákpályázatok

DiákpályázatokItt a hajrá ideje: alig egy hónap van hátra az „Én és a világűr” című esszépályázat beadási határidejéig.

Sok 1 százalék sokra megy...

Sok 1 százalék sokra megy...Közeledik (egyelőre legalábbis az egyéni vállalkozók számára) a személyi jövedelemadó bevallásának február 15-i határideje. Ha valamelyik olvasónk, esetleg családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa adója 1%-át, akkor íme egy ötlet.

Csillagászati és űrkutatási szakkör indul

A GEMMA Űrküldetés Szimulátor csoport szakkört indít elsősorban középiskolásoknak, a budapesti Uránia Csillagvizsgálóban.

Nemzetközi sci-fi-író pályázat

Űrkutatási témájú tudományos-fantasztikus írásokkal lehet indulni egy nemzetközi pályázaton.

Programajánló: Fantasztikus űrtervek

Programajánló: Fantasztikus űrtervekKedden este a Polaris Csillagvizsgálóban előadás hangzik el a közeljövő űrporgramjairól.

Csillagászati vetélkedő középiskolásoknak

Csillagászati vetélkedő középiskolásoknakKulin György születésének 100. évfordulója alkalmából a Magyar Csillagászati Egyesület 3 fős csapatok számára vetélkedőt hirdet.

Szeretné, ha az ŰRVILÁG-ot a jövőben is élvezhetné?

Lapunk jövőbeni megjelenéséhez – kétévi bizonyítás után – támogatókat keresünk. Amennyiben fontos sokaknak ez a lap, minden bizonnyal lesznek olyanok, akik megajándékoznak minket hírdetéseikkel. Amennyiben mindenki úgy gondolja, hogy ez kidobott pénz, akkor az számunkra megfelelően fogja jelezni, hogy erre a WEB-magazinra nincs túlzottan szükség – és le fogjuk vonni a konzekvenciákat.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 696 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019