Álmuk a világűr Cikkek: 621 - 640

Gyászhír

GyászhírTragikus hirtelenséggel elhunyt az Űrvilág egyik munkatársa.

Meghalt Szabó László

Meghalt Szabó László72 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt a neves magyar űrmérnök.

Az idei legjobb diák-űrpályázatok

Az idei legjobb diák-űrpályázatokA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) nemrég hirdette ki hagyományos űrkutatási esszépályázatának győzteseit.

PROGRAMAJÁNLÓ: Holdséta - előadás és könyvbemutató

PROGRAMAJÁNLÓ: Holdséta - előadás és könyvbemutatóDancsó Béla: Holdséta - A Holdra szállás története című könyvét mutatja be a szerző május 24-én (kedden) a Polaris Csillagvizsgálóban. Az előadás 18 órakor kezdődik.

PROGRAMAJÁNLÓ: Ismét Űrtanítás!

A MANT idén április 16-án is megrendezi az elsősorban tanároknak, tanárszakos hallgatóknak szóló, egynapos Űrtanítás munkaműhelyt, a budapesti Puskás Tivadar Távközlési Technikumban.

A Planetárium igazgatójának kitüntetése

A Planetárium igazgatójának kitüntetéseA Magyar Köztársaság Elnöke Dr. Horváth Andrásnak a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta.

Diákpályázatok

DiákpályázatokItt a hajrá ideje: alig egy hónap van hátra az „Én és a világűr” című esszépályázat beadási határidejéig.

Sok 1 százalék sokra megy...

Sok 1 százalék sokra megy...Közeledik (egyelőre legalábbis az egyéni vállalkozók számára) a személyi jövedelemadó bevallásának február 15-i határideje. Ha valamelyik olvasónk, esetleg családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa adója 1%-át, akkor íme egy ötlet.

Csillagászati és űrkutatási szakkör indul

A GEMMA Űrküldetés Szimulátor csoport szakkört indít elsősorban középiskolásoknak, a budapesti Uránia Csillagvizsgálóban.

Nemzetközi sci-fi-író pályázat

Űrkutatási témájú tudományos-fantasztikus írásokkal lehet indulni egy nemzetközi pályázaton.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrnap 2005

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrnap 2005Idén október 18-án kerül sor a hagyományos űrnapi rendezvényre.

PROGRAMAJÁNLÓ: Kalandos világűr

PROGRAMAJÁNLÓ: Kalandos világűrA múlt hét végén Budapestre, az Árkád Üzletközpontba érkezett a látványos utazó kiállítás, amely július 10-ig látogatható, belépődíj nélkül.

PROGRAMAJÁNLÓ: Magyar űrbélyegek kiállítása a Budapesti Planetáriumban

PROGRAMAJÁNLÓ: Magyar űrbélyegek kiállítása a Budapesti PlanetáriumbanA Bélyegmúzeum az űrkutatás-űrhajózás eseményeinek emléket állító magyar bélyegekből és bélyeg-grafikákból látványos kiállítást készített a TIT Budapesti Planetárium számára.

1 százalék: még nem késő

1 százalék: még nem későAkik eddig nem készültek el a bevallásukkal, személyi jövedelemadójuk egy százalékáról még rendelkezhetnek valamely társadalmi szervezet javára. Ez lehet a Magyar Asztronautikai Társaság is.

Az űrtevékenység társadalmi hatásáról

Az űrtevékenység társadalmi hatásárólA Nemzetközi Asztronautikai Akadémia e témájú konferenciáját most tartja Budapesten, az Akadémia székházában.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrművészeti kiállítás Budapesten

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrművészeti kiállítás BudapestenA Millenáris Parkban március 16-án délután nyílik, és a hónap végéig látogatható a Space Art kiállítás.

PROGRAMAJÁNLÓ: A SETI szépsége

Ezzel a címmel Székesfehérvárott, a Mindentudás Főiskolája rendezvénysorozata keretében kerül sor Almár Iván előadására, február 15-én.

Száz éve született Kulin György, a magyar amatőrcsillagász-mozgalom atyja

Száz éve született Kulin György, a magyar amatőrcsillagász-mozgalom atyjaA Kulin-emlékév megnyitásaképpen a mai napon emlékülést szervezett a Magyar Csillagászati Egyesület és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat.

Csillagásztábor Szlovákiában

Csillagásztábor SzlovákiábanEgy nyáron megrendezésre kerülő nemzetközi csillagásztáborra szóló meghívás jutott el szerkesztőségünkhöz, amit ezúton teszünk közzé.

PROGRAMAJÁNLÓ: Leszállás a Titanra - Székesfehérvárról

PROGRAMAJÁNLÓ: Leszállás a Titanra - SzékesfehérvárrólAz érdeklődők az ESA műholdas adása segítségével, szakember kommentálásával követhetik az eseményeket a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgálóból.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 701 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019