Álmuk a világűr Cikkek: 601 - 620

Ízelítő az Ifjúsági Fórum előadásaiból (2. rész)

Ízelítő az Ifjúsági Fórum előadásaiból (2. rész)A Magyar Űrkutatási Iroda és a Magyar Asztronautikai Társaság november 21-én, hétfőn rendezi meg az V. Ifjúsági Fórumot. Kedvcsináló az előadásokból...

FELHÍVÁS: Ifjúsági Űrtábor júliusban!

FELHÍVÁS: Ifjúsági Űrtábor júliusban!Megjelent a 2006-os nyári űrtábort beharangozó felhívás. Ez lesz sorrendben a tizenharmadik tábor, ezúttal különösen szép természeti környezetben, a Miskolc melletti Szentléleken.

PROGRAMAJÁNLÓ: Kozmikus lehetőségek és veszélyek

PROGRAMAJÁNLÓ: Kozmikus lehetőségek és veszélyekHa jövő, akkor világűr! Pénteken (28-án) este 6-kor lesz a sorozat első előadása és beszélgetés a TIT budapesti Kossuth Klubjában.

FELHÍVÁS: „Távcsillagászat” a tanteremből

FELHÍVÁS: „Távcsillagászat” a tanterembőlMagyarországi tanárok és diákok is részt vehetnek egy nagyszabású globális csillagászati oktatási programban. Az érdeklődő tanárok számára december elején bemutatót szerveznek Budapesten.

DIÁKPÁLYÁZAT: Kedvenc égitestem

DIÁKPÁLYÁZAT: Kedvenc égitestemA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) hagyományos diákpályázatának 2006. évi témája tág teret enged a 11-18 éves korosztály fantáziájának. A legjobb felkészítő tanárok munkáját is elismerik majd.

Almár Iván elismerése

Almár Iván elismeréseA Természet Világa Szerkesztőségétől október 6-án Szily Kálmán Emlékérmet kapott dr. Almár Iván csillagász, az Űrkutatási Tudományos Tanács elnöke abból az alkalomból, hogy immár ötven éve (pontosabban 1952-ben) jelent meg első cikke a tudományos ismeretterjesztő lapban.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrnap 2005

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrnap 2005Idén október 18-án kerül sor a hagyományos űrnapi rendezvényre.

PROGRAMAJÁNLÓ: Kalandos világűr

PROGRAMAJÁNLÓ: Kalandos világűrA múlt hét végén Budapestre, az Árkád Üzletközpontba érkezett a látványos utazó kiállítás, amely július 10-ig látogatható, belépődíj nélkül.

PROGRAMAJÁNLÓ: Magyar űrbélyegek kiállítása a Budapesti Planetáriumban

PROGRAMAJÁNLÓ: Magyar űrbélyegek kiállítása a Budapesti PlanetáriumbanA Bélyegmúzeum az űrkutatás-űrhajózás eseményeinek emléket állító magyar bélyegekből és bélyeg-grafikákból látványos kiállítást készített a TIT Budapesti Planetárium számára.

1 százalék: még nem késő

1 százalék: még nem későAkik eddig nem készültek el a bevallásukkal, személyi jövedelemadójuk egy százalékáról még rendelkezhetnek valamely társadalmi szervezet javára. Ez lehet a Magyar Asztronautikai Társaság is.

Ízelítő az Ifjúsági Fórum előadásaiból (1. rész)

Ízelítő az Ifjúsági Fórum előadásaiból (1. rész)A Magyar Űrkutatási Iroda és a Magyar Asztronautikai Társaság november 21-én, hétfőn rendezi meg az V. Ifjúsági Fórumot. Kedvcsináló az előadásokból...

Új formában a GEMMA honlap

Új formában a GEMMA honlapŰrszimulátorról, szakkörről, űrtáborról és egyéb csillagászati-űrkutatási programokról olvashatnak a GEMMA – Első Magyar Űrmisszió Szimulátor megújult honlapján.

PROGRAMAJÁNLÓ: Az ismeretterjesztésről az Urániában

PROGRAMAJÁNLÓ: Az ismeretterjesztésről az UrániábanOktóber 27-én (csütörtökön) a budapesti Uránia Csillagvizsgálóban a csillagászati és űrkutatási ismeretterjesztésről hangzanak el előadások.

PÁLYÁZAT: A súlytalanság átélése

PÁLYÁZAT: A súlytalanság átéléseAz Európai Űrügynökség (ESA) pályázatot hirdet 18-27 év közötti fiatalok csoportjai számára rövid ideig tartó súlytalanságban elvégzendő kísérletekre. Jelentkezési határidő: december 11.

Pályázati felhívás: Tervezz Mars-bázist!

Pályázati felhívás: Tervezz Mars-bázist!Az Űrkutatási Világhét alkalmából meghirdetett pályázaton 5-8. évfolyamos osztályok vehetnek részt, egy megtervezett Mars-bázis fényképeivel és írásos bemutatásával.

Gyászhír

GyászhírTragikus hirtelenséggel elhunyt az Űrvilág egyik munkatársa.

Meghalt Szabó László

Meghalt Szabó László72 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt a neves magyar űrmérnök.

Az idei legjobb diák-űrpályázatok

Az idei legjobb diák-űrpályázatokA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) nemrég hirdette ki hagyományos űrkutatási esszépályázatának győzteseit.

PROGRAMAJÁNLÓ: Holdséta - előadás és könyvbemutató

PROGRAMAJÁNLÓ: Holdséta - előadás és könyvbemutatóDancsó Béla: Holdséta - A Holdra szállás története című könyvét mutatja be a szerző május 24-én (kedden) a Polaris Csillagvizsgálóban. Az előadás 18 órakor kezdődik.

PROGRAMAJÁNLÓ: Ismét Űrtanítás!

A MANT idén április 16-án is megrendezi az elsősorban tanároknak, tanárszakos hallgatóknak szóló, egynapos Űrtanítás munkaműhelyt, a budapesti Puskás Tivadar Távközlési Technikumban.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 692 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus