Álmuk a világűr Cikkek: 601 - 620

Nemzetközi csillagásztábor

Nemzetközi csillagásztáborCsehországban rendezik meg az idei nemzetközi csillagászati ifjúsági tábort.

Almár Iván Bay Zoltán-díjat kapott

Almár Iván Bay Zoltán-díjat kapottA díjazott a kitüntetést az Űrkutatási Tudományos Tanács (ŰTT) 2006. február 13-i ülésén vehette át.

Üdvözlet a Marsról! - 2. rész

Üdvözlet a Marsról! - 2. részHargitai Henrik, a második magyar Mars-űrhajós utazásának története tovább folytatódik...

Üdvözlet a Marsról! - 1. rész

Üdvözlet a Marsról! - 1. részHargitai Henrik a Marson járt! A magyar kutató a Utah állambeli, Mars Society által létrehozott bázison töltött el néhány hetet. Élménybeszámolóját több részletben közöljük.

Kedvenc égitestem...

Kedvenc égitestem......lehetne a Plútó vagy valamelyik holdja, esetleg a távoli Kuiper-öv egyik kisbolygója. Vagy talán a Mars, a Vénusz, netán egy üstökös?

Konzultáció pályázó diákoknak

Konzultáció pályázó diákoknakA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) január 5-én várja azokat az érdeklődő diákokat és felkészítőiket, akik többet szeretnének megtudni a „Kedvenc égitestem” című 2006-os űrkutatási esszépályázatról.

Megérkeztek a MANT-hoz az adóforintok

Megérkeztek a MANT-hoz az adóforintokA Magyar Asztronautikai Társaságnak az 2004. évi 1%-os adófelajánlásokból majdnem 700 ezer forintot utalt át az adóhivatal.

Ízelítő az Ifjúsági Fórum előadásaiból (2. rész)

Ízelítő az Ifjúsági Fórum előadásaiból (2. rész)A Magyar Űrkutatási Iroda és a Magyar Asztronautikai Társaság november 21-én, hétfőn rendezi meg az V. Ifjúsági Fórumot. Kedvcsináló az előadásokból...

FELHÍVÁS: Ifjúsági Űrtábor júliusban!

FELHÍVÁS: Ifjúsági Űrtábor júliusban!Megjelent a 2006-os nyári űrtábort beharangozó felhívás. Ez lesz sorrendben a tizenharmadik tábor, ezúttal különösen szép természeti környezetben, a Miskolc melletti Szentléleken.

PROGRAMAJÁNLÓ: Kozmikus lehetőségek és veszélyek

PROGRAMAJÁNLÓ: Kozmikus lehetőségek és veszélyekHa jövő, akkor világűr! Pénteken (28-án) este 6-kor lesz a sorozat első előadása és beszélgetés a TIT budapesti Kossuth Klubjában.

Űrtábor – itthon és külföldön

Űrtábor – itthon és külföldönIgaz, hogy alig köszöntött be a valódi tavasz, de máris érdemes tervezgetni a nyári programot. Két különböző űrtábort is ajánlunk diákoknak.

Üdvözlet a Marsról! - 3. rész

Üdvözlet a Marsról! - 3. rész... Már kétszer „halt meg” a biokémikusunk a szimuláció során a szkafander meghibásodása miatt - ráadásul az egyetlen nő, ami igencsak kellemetlenül érintette a legénységet. - Hargitai Henrik harmadik jelentése a "Marsról".

Sok 1 százalék sokra megy...

Sok 1 százalék sokra megy...Ismét előttünk áll a személyi jövedelemadó bevallása. Sokak számára a határidő február közepén jön el. Ha valamelyik olvasónk, netán családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa adója 1%-át, akkor íme egy ötlet.

Jeffrey A. Hoffman programjáról

Jeffrey A. Hoffman programjárólHoffman Budapestre érkezéséről, valamint a január 12-én a Magyar Űrkutatási Irodában tartott kerekasztal-beszélgetésről már hírt adtunk. Az űrhajós hazautazását követően most hivatalos programjáról olvashatnak.

Magyar diákok műholdkísérlete

Magyar diákok műholdkísérleteMagyar diákokból álló csoport tervez két műszert is egy európai diákműhold - az ESEO - fedélzetére.

Holnap nyílik a Jövő Háza

Holnap nyílik a Jövő HázaBudán, a Millenáris Park B kiállítási csarnokában december 16-án nyitja meg kapuit a Jövő Háza kiállítás.

GYORSHÍR: Élőben a Nemzetközi Űrállomás

Ma 16:15-kor a Nemzetközi Űrállomás élő rádiókapcsolatban volt a svájci CERN-nel, 15 percre. A helyszínen vagyunk. Ezen cikk segítségével ott lehetnek Önök is.

Ízelítő az Ifjúsági Fórum előadásaiból (1. rész)

Ízelítő az Ifjúsági Fórum előadásaiból (1. rész)A Magyar Űrkutatási Iroda és a Magyar Asztronautikai Társaság november 21-én, hétfőn rendezi meg az V. Ifjúsági Fórumot. Kedvcsináló az előadásokból...

Új formában a GEMMA honlap

Új formában a GEMMA honlapŰrszimulátorról, szakkörről, űrtáborról és egyéb csillagászati-űrkutatási programokról olvashatnak a GEMMA – Első Magyar Űrmisszió Szimulátor megújult honlapján.

PROGRAMAJÁNLÓ: Az ismeretterjesztésről az Urániában

PROGRAMAJÁNLÓ: Az ismeretterjesztésről az UrániábanOktóber 27-én (csütörtökön) a budapesti Uránia Csillagvizsgálóban a csillagászati és űrkutatási ismeretterjesztésről hangzanak el előadások.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 706 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019