Álmuk a világűr Cikkek: 581 - 600

A MANT és a Jövő Háza együttműködése

A MANT és a Jövő Háza együttműködéseA Jövő Háza Központ (JHK) és a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) együttműködési keret-megállapodást kötött 2006 novemberében.

DIÁKPÁLYÁZAT: Konzultáció január 4-én

DIÁKPÁLYÁZAT: Konzultáció január 4-énA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) január 4-én várja azokat az érdeklődő diákokat és felkészítőiket, akik többet szeretnének megtudni a 2007-es űrkutatási esszépályázatról.

Megérkeztek a MANT-hoz a 2005-ös adóforintok

Megérkeztek a MANT-hoz a 2005-ös adóforintokA Magyar Asztronautikai Társaságnak a tavalyi 1%-os adófelajánlásokból több mint 700 ezer forintot utalt át az adóhivatal.

„Űrhajósképzés” tanároknak

„Űrhajósképzés” tanároknakJanuár 3-ig lehet jelentkezni arra a nemzetközi pályázatra, amelynek segítségével Huntsville-be eljutva űrhajósképzésben részesülhetnek a kiválasztott tanárok.

PROGRAMAJÁNLÓ: Élménybeszámoló a Nemzetközi Űrtáborról

PROGRAMAJÁNLÓ: Élménybeszámoló a Nemzetközi ŰrtáborrólA nyáron a Huntsville-i Nemzetközi Űrtáborban járt két magyar diák és felnőtt kísérőjük tart élménybeszámolót november 16-án 16 órakor a Jövő Házában.

Charles Simonyi űrutazás-honlapja

Charles Simonyi űrutazás-honlapjaA következő útra kijelölt űrturista, a magyar származású amerikai üzletember meg szeretné osztani élményeit a nagyközönséggel.

Az emberek közelebb kerültek a világűrhöz

Az emberek közelebb kerültek a világűrhöz2006. október 2-6. között rendezték meg az 57. Nemzetközi Asztronautikai Kongresszust a spanyolországi Valenciában. Az egy hétig tartó konferencián az űrkutatás minden területe szóba került, és a jelenlévő űrügynökségek vezetői mind egyetértettek abban, hogy nemzetközi együttműködés szükséges az űrtevékenységhez.

Világűr-klub indul a Jövő Házában

Világűr-klub indul a Jövő HázábanCsütörtöktől kéthetente esténként várják a látogatókat az új, szakkör jellegű foglalkozások, előadásokkal és távcsöves bemutatókkal. A részvétel ingyenes.

Magyar élettani pályázat a Nemzetközi Űrállomásra

Magyar élettani pályázat a Nemzetközi ŰrállomásraA SURE program keretén belül számos hazai kutatócsoport is megpályázza a lehetőséget, hogy a Nemzetközi Űrállomáson végezhessen kísérleteket. Az Országos Epidemiológiai Központ Mikrobiológiai Kutatócsoportja a sejtek citokin-termelésének vizsgálatával pályázik.

1% az űrkutatás népszerűsítéséért

1% az űrkutatás népszerűsítéséértAkinek még hátra van a bevallás, rendelkezhet személyi jövedelemadójának egyik 1%-áról a Magyar Asztronautikai Társaság javára.

MŰSORAJÁNLÓ: Névjegy

MŰSORAJÁNLÓ: NévjegyAz év utolsó napján délután 1-kor a Kossuth Rádió Névjegy című műsora Schuminszky Nándorhoz látogat.

A MANT jubileumi kiadványa

A MANT jubileumi kiadványaA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) első jogelődje, az Asztronautikai Bizottság megalakulásának 50. évfordulójára az egyesület könyvet jelentetett meg.

50 éves a Magyar Asztronautikai Társaság

50 éves a Magyar Asztronautikai TársaságA jubileumra ünnepi közgyűlésen emlékeztek december 8-án Budapesten, a Jövő Házában.

DIÁKPÁLYÁZAT: Az űrkorszak első 50 éve

DIÁKPÁLYÁZAT: Az űrkorszak első 50 éveA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) jövő évi diákpályázatának témája mi más is lehetne, mint a kerek fél évszázaddal ezelőtt kezdődött űrkorszak.

PROGRAMAJÁNLÓ: Világűrkongresszus futurisztikus környezetben

PROGRAMAJÁNLÓ: Világűrkongresszus futurisztikus környezetbenA Magyar Asztronautikai Társaság DATA Szakosztálya által szervezett november 15-i előadáson a nemrég Valenciában lezajlott kongresszusról hallhatunk.

A Polaris szakkörösei a VLT-nél

A Polaris szakkörösei a VLT-nélA Polaris Csillagvizsgáló három szakköröse, Budai Edina, Szabó Andrea és Szulágyi Judit az ESO nemzetközi diákpályázatán első helyezést értek el, ezért felkészítőjükkel, Kereszturi Ákossal ellátogathattak a Chilében felépített európai óriástávcső-rendszerhez, a VLT-hez.

„Körülöttem mindenki vigyorog”

„Körülöttem mindenki vigyorog”Az ESA parabolarepülési kampányában részt vevő magyar csapat tagjai személyesen mesélik el élményeiket az Űrvilág olvasóinak!

Digitális Galaktika

Digitális GalaktikaA Galaktika Magazin és a Magyar Asztronautikai Társaság grafikai pályázatot hirdet űrhajó, űrhajózás témában.

125 éve született Kármán Tódor

125 éve született Kármán TódorAz évforduló alkalmából a Természet Világa legfrissebb, májusi számában jelent meg Almár Iván „Űrhajózás - magyar akcentussal” című cikke.

Az űrkutatási esszépályázat eredményhirdetése

Az űrkutatási esszépályázat eredményhirdetéseA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) idei ifjúsági pályázatának ünnepélyes díjkiosztójára szombaton, a Jövő Házában került sor.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 706 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019