Álmuk a világűr Cikkek: 581 - 600

Charles Simonyi űrutazás-honlapja

Charles Simonyi űrutazás-honlapjaA következő útra kijelölt űrturista, a magyar származású amerikai üzletember meg szeretné osztani élményeit a nagyközönséggel.

Az emberek közelebb kerültek a világűrhöz

Az emberek közelebb kerültek a világűrhöz2006. október 2-6. között rendezték meg az 57. Nemzetközi Asztronautikai Kongresszust a spanyolországi Valenciában. Az egy hétig tartó konferencián az űrkutatás minden területe szóba került, és a jelenlévő űrügynökségek vezetői mind egyetértettek abban, hogy nemzetközi együttműködés szükséges az űrtevékenységhez.

Világűr-klub indul a Jövő Házában

Világűr-klub indul a Jövő HázábanCsütörtöktől kéthetente esténként várják a látogatókat az új, szakkör jellegű foglalkozások, előadásokkal és távcsöves bemutatókkal. A részvétel ingyenes.

Magyar élettani pályázat a Nemzetközi Űrállomásra

Magyar élettani pályázat a Nemzetközi ŰrállomásraA SURE program keretén belül számos hazai kutatócsoport is megpályázza a lehetőséget, hogy a Nemzetközi Űrállomáson végezhessen kísérleteket. Az Országos Epidemiológiai Központ Mikrobiológiai Kutatócsoportja a sejtek citokin-termelésének vizsgálatával pályázik.

1% az űrkutatás népszerűsítéséért

1% az űrkutatás népszerűsítéséértAkinek még hátra van a bevallás, rendelkezhet személyi jövedelemadójának egyik 1%-áról a Magyar Asztronautikai Társaság javára.

Nemzetközi csillagásztábor

Nemzetközi csillagásztáborCsehországban rendezik meg az idei nemzetközi csillagászati ifjúsági tábort.

Almár Iván Bay Zoltán-díjat kapott

Almár Iván Bay Zoltán-díjat kapottA díjazott a kitüntetést az Űrkutatási Tudományos Tanács (ŰTT) 2006. február 13-i ülésén vehette át.

Üdvözlet a Marsról! - 2. rész

Üdvözlet a Marsról! - 2. részHargitai Henrik, a második magyar Mars-űrhajós utazásának története tovább folytatódik...

Üdvözlet a Marsról! - 1. rész

Üdvözlet a Marsról! - 1. részHargitai Henrik a Marson járt! A magyar kutató a Utah állambeli, Mars Society által létrehozott bázison töltött el néhány hetet. Élménybeszámolóját több részletben közöljük.

Kedvenc égitestem...

Kedvenc égitestem......lehetne a Plútó vagy valamelyik holdja, esetleg a távoli Kuiper-öv egyik kisbolygója. Vagy talán a Mars, a Vénusz, netán egy üstökös?

A Polaris szakkörösei a VLT-nél

A Polaris szakkörösei a VLT-nélA Polaris Csillagvizsgáló három szakköröse, Budai Edina, Szabó Andrea és Szulágyi Judit az ESO nemzetközi diákpályázatán első helyezést értek el, ezért felkészítőjükkel, Kereszturi Ákossal ellátogathattak a Chilében felépített európai óriástávcső-rendszerhez, a VLT-hez.

„Körülöttem mindenki vigyorog”

„Körülöttem mindenki vigyorog”Az ESA parabolarepülési kampányában részt vevő magyar csapat tagjai személyesen mesélik el élményeiket az Űrvilág olvasóinak!

Digitális Galaktika

Digitális GalaktikaA Galaktika Magazin és a Magyar Asztronautikai Társaság grafikai pályázatot hirdet űrhajó, űrhajózás témában.

125 éve született Kármán Tódor

125 éve született Kármán TódorAz évforduló alkalmából a Természet Világa legfrissebb, májusi számában jelent meg Almár Iván „Űrhajózás - magyar akcentussal” című cikke.

Az űrkutatási esszépályázat eredményhirdetése

Az űrkutatási esszépályázat eredményhirdetéseA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) idei ifjúsági pályázatának ünnepélyes díjkiosztójára szombaton, a Jövő Házában került sor.

Űrtábor – itthon és külföldön

Űrtábor – itthon és külföldönIgaz, hogy alig köszöntött be a valódi tavasz, de máris érdemes tervezgetni a nyári programot. Két különböző űrtábort is ajánlunk diákoknak.

Üdvözlet a Marsról! - 3. rész

Üdvözlet a Marsról! - 3. rész... Már kétszer „halt meg” a biokémikusunk a szimuláció során a szkafander meghibásodása miatt - ráadásul az egyetlen nő, ami igencsak kellemetlenül érintette a legénységet. - Hargitai Henrik harmadik jelentése a "Marsról".

Sok 1 százalék sokra megy...

Sok 1 százalék sokra megy...Ismét előttünk áll a személyi jövedelemadó bevallása. Sokak számára a határidő február közepén jön el. Ha valamelyik olvasónk, netán családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa adója 1%-át, akkor íme egy ötlet.

Jeffrey A. Hoffman programjáról

Jeffrey A. Hoffman programjárólHoffman Budapestre érkezéséről, valamint a január 12-én a Magyar Űrkutatási Irodában tartott kerekasztal-beszélgetésről már hírt adtunk. Az űrhajós hazautazását követően most hivatalos programjáról olvashatnak.

Magyar diákok műholdkísérlete

Magyar diákok műholdkísérleteMagyar diákokból álló csoport tervez két műszert is egy európai diákműhold - az ESEO - fedélzetére.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 696 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019