Álmuk a világűr Cikkek: 561 - 580

PROGRAMAJÁNLÓ: Ismét Világűr Klub

PROGRAMAJÁNLÓ: Ismét Világűr KlubEbben a félévben is elindult a népszerű esti programsorozat a Jövő Házában.

...a Föld óriási, csendes, gyönyörű kék színű...

Charles Simonyi már jól hozzászokott az Űrállomás körülményeihez, hasznos műszernek tartja a Pillét és a Földben gyönyörködik. A diákok kérdéseire adott válaszaiból megtudhatjuk, mi a véleménye a különböző operációs rendszerekről, valamint, mely személy és mely könyv adott motivációt szakmai pályafutásához.

Sikeres amatőrrádiós rekordkísérlet, élőben

Sikeres rekodkísérlet. Ma éjjel 34 amatőrrádiós próbált kapcsolatba lépni a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén tartózkodó Charles Simonyival. Hajnali fél egy és negyed kettő között online beszámolóval jelentkeztünk.

Ma éjjel magyar amatőrrádiós rekordkísérlet

Harmincnégy, magyar nyelven beszélő amatőrrádiós tervez kapcsolatba lépni ma éjjel a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén tartózkodó Charles Simonyival

Diákok rádiókapcsolata Charles Simonyival

Diákok rádiókapcsolata Charles SimonyivalCharles Simonyi űrutazása során két egyedülálló magyar rádióamatőrös eseményt is szerveznek. Középiskolás illetve egykori középiskolás diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy kérdést intézhessenek az űrturistához, aki élő rádiókapcsolatban válaszol rájuk.

Major György kitüntetése

Major György kitüntetéseA nemzeti ünnep alkalmából tegnap a Parlamentben átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat.

Az űrkorszak első 50 éve

Az űrkorszak első 50 éve11-18 éves diák vagy és érdekel az űrkutatás? Miért ne nyernél tanulva? Még nem késtél el, ha indulni szeretnél a MANT idei pályázatán! A dolgozatok beadási határideje március elseje.

2007-ben is lesz űrtábor!

2007-ben is lesz űrtábor!A 14. Magyar Ifjúsági Űrtábort Miskolc-Szentléleken, 2007. augusztus 6-15. között rendezik.

A MANT és a Jövő Háza együttműködése

A MANT és a Jövő Háza együttműködéseA Jövő Háza Központ (JHK) és a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) együttműködési keret-megállapodást kötött 2006 novemberében.

DIÁKPÁLYÁZAT: Konzultáció január 4-én

DIÁKPÁLYÁZAT: Konzultáció január 4-énA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) január 4-én várja azokat az érdeklődő diákokat és felkészítőiket, akik többet szeretnének megtudni a 2007-es űrkutatási esszépályázatról.

További szerencsés repülést!

Bemutatásra került a nagyközönség előtt is a Charles Simonyival létesített rádiókapcsolat felvétele. Ezzel lezárult az amatőrrádiós rekordkísérlet és a diákkapcsolat programja.

Magyar diákok sikeres rádiókapcsolata Charles Simonyival

Az Űrvilág élőben közvetítette, amint a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban rádiókapcsolatot létesítenek az ország felett áthaladó Űrállomással és magyar diákok kérdéseket tesznek fel Charles Simonyinak.

PROGRAMAJÁNLÓ: A második magyar az űrben!

PROGRAMAJÁNLÓ: A második magyar az űrben!Április 12-én délután Both Előd tart előadást a székesfehérvári Szabadművelődés Házában.

PROGRAMAJÁNLÓ: Az Űrhajózás Hónapja

Ezzel a címmel kezdődik ma este hatkor egy négyrészes előadás-sorozat a Polaris Csillagvizsgálóban.

MEGHÍVÓ: Verseny a Holdért

MEGHÍVÓ: Verseny a HoldértMárcius 28-án este folytatódik az űrtörténeti előadássorozat az Erzsébetligeti Színházban.

MEGHÍVÓ: Jártak-e emberek a Holdon?

MEGHÍVÓ: Jártak-e emberek a Holdon?Egy előadás-sorozat első darabjára kerül sor az Erzsébetligeti Színházban, március 14-én.

1% a civileknek

1% a civileknekHa Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatást!

MŰSORAJÁNLÓ: Membrán

MŰSORAJÁNLÓ: MembránA Magyar Televízió 2. csatornáján hétfőn este fiatal hazai űrkutatókkal készített interjúkból összállított műsort sugároz.

MŰSORAJÁNLÓ: Névjegy

MŰSORAJÁNLÓ: NévjegyAz év utolsó napján délután 1-kor a Kossuth Rádió Névjegy című műsora Schuminszky Nándorhoz látogat.

A MANT jubileumi kiadványa

A MANT jubileumi kiadványaA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) első jogelődje, az Asztronautikai Bizottság megalakulásának 50. évfordulójára az egyesület könyvet jelentetett meg.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 702 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019