Álmuk a világűr Cikkek: 561 - 580

Ma éjjel magyar amatőrrádiós rekordkísérlet

Harmincnégy, magyar nyelven beszélő amatőrrádiós tervez kapcsolatba lépni ma éjjel a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén tartózkodó Charles Simonyival

Diákok rádiókapcsolata Charles Simonyival

Diákok rádiókapcsolata Charles SimonyivalCharles Simonyi űrutazása során két egyedülálló magyar rádióamatőrös eseményt is szerveznek. Középiskolás illetve egykori középiskolás diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy kérdést intézhessenek az űrturistához, aki élő rádiókapcsolatban válaszol rájuk.

Major György kitüntetése

Major György kitüntetéseA nemzeti ünnep alkalmából tegnap a Parlamentben átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat.

Az űrkorszak első 50 éve

Az űrkorszak első 50 éve11-18 éves diák vagy és érdekel az űrkutatás? Miért ne nyernél tanulva? Még nem késtél el, ha indulni szeretnél a MANT idei pályázatán! A dolgozatok beadási határideje március elseje.

2007-ben is lesz űrtábor!

2007-ben is lesz űrtábor!A 14. Magyar Ifjúsági Űrtábort Miskolc-Szentléleken, 2007. augusztus 6-15. között rendezik.

A MANT és a Jövő Háza együttműködése

A MANT és a Jövő Háza együttműködéseA Jövő Háza Központ (JHK) és a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) együttműködési keret-megállapodást kötött 2006 novemberében.

DIÁKPÁLYÁZAT: Konzultáció január 4-én

DIÁKPÁLYÁZAT: Konzultáció január 4-énA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) január 4-én várja azokat az érdeklődő diákokat és felkészítőiket, akik többet szeretnének megtudni a 2007-es űrkutatási esszépályázatról.

Megérkeztek a MANT-hoz a 2005-ös adóforintok

Megérkeztek a MANT-hoz a 2005-ös adóforintokA Magyar Asztronautikai Társaságnak a tavalyi 1%-os adófelajánlásokból több mint 700 ezer forintot utalt át az adóhivatal.

„Űrhajósképzés” tanároknak

„Űrhajósképzés” tanároknakJanuár 3-ig lehet jelentkezni arra a nemzetközi pályázatra, amelynek segítségével Huntsville-be eljutva űrhajósképzésben részesülhetnek a kiválasztott tanárok.

PROGRAMAJÁNLÓ: Élménybeszámoló a Nemzetközi Űrtáborról

PROGRAMAJÁNLÓ: Élménybeszámoló a Nemzetközi ŰrtáborrólA nyáron a Huntsville-i Nemzetközi Űrtáborban járt két magyar diák és felnőtt kísérőjük tart élménybeszámolót november 16-án 16 órakor a Jövő Házában.

PROGRAMAJÁNLÓ: Az Űrhajózás Hónapja

Ezzel a címmel kezdődik ma este hatkor egy négyrészes előadás-sorozat a Polaris Csillagvizsgálóban.

MEGHÍVÓ: Verseny a Holdért

MEGHÍVÓ: Verseny a HoldértMárcius 28-án este folytatódik az űrtörténeti előadássorozat az Erzsébetligeti Színházban.

MEGHÍVÓ: Jártak-e emberek a Holdon?

MEGHÍVÓ: Jártak-e emberek a Holdon?Egy előadás-sorozat első darabjára kerül sor az Erzsébetligeti Színházban, március 14-én.

1% a civileknek

1% a civileknekHa Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatást!

MŰSORAJÁNLÓ: Membrán

MŰSORAJÁNLÓ: MembránA Magyar Televízió 2. csatornáján hétfőn este fiatal hazai űrkutatókkal készített interjúkból összállított műsort sugároz.

MŰSORAJÁNLÓ: Névjegy

MŰSORAJÁNLÓ: NévjegyAz év utolsó napján délután 1-kor a Kossuth Rádió Névjegy című műsora Schuminszky Nándorhoz látogat.

A MANT jubileumi kiadványa

A MANT jubileumi kiadványaA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) első jogelődje, az Asztronautikai Bizottság megalakulásának 50. évfordulójára az egyesület könyvet jelentetett meg.

50 éves a Magyar Asztronautikai Társaság

50 éves a Magyar Asztronautikai TársaságA jubileumra ünnepi közgyűlésen emlékeztek december 8-án Budapesten, a Jövő Házában.

DIÁKPÁLYÁZAT: Az űrkorszak első 50 éve

DIÁKPÁLYÁZAT: Az űrkorszak első 50 éveA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) jövő évi diákpályázatának témája mi más is lehetne, mint a kerek fél évszázaddal ezelőtt kezdődött űrkorszak.

PROGRAMAJÁNLÓ: Világűrkongresszus futurisztikus környezetben

PROGRAMAJÁNLÓ: Világűrkongresszus futurisztikus környezetbenA Magyar Asztronautikai Társaság DATA Szakosztálya által szervezett november 15-i előadáson a nemrég Valenciában lezajlott kongresszusról hallhatunk.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 696 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019