Álmuk a világűr Cikkek: 541 - 560

Egy vetélkedő képei

Egy vetélkedő képeiAz 50 éves űrkorszakot ünneplő országos diákvetélkedőn készült fotók mellett olvashatjuk Charles Simonyi személyes hangú üzenetét is.

Budapesti diákok nyerték az űrvetélkedőt

Budapesti diákok nyerték az űrvetélkedőtAz űrkorszak kezdetének 50. évfordulója tiszteletére szervezett nagyszabású diákvetélkedő döntőjét szombaton rendezte a MANT.

Űrkongresszuson Indiában (2. rész)

Űrkongresszuson Indiában (2. rész)Sorozatunk második részében megérkezünk az indiai Hyderabadba, az 58. Nemzetközi Asztronautikai Kongresszus helyszínére.

ŰRKÖZELBEN: a 2007-es Világűrkongresszusról

Az Űrközelben mai adásában arról beszélgettek, hogy az űrkorszak 50. évfordulója hogyan kapott szerepet a 2007-es Világűrkongresszuson.

50 éves az űrkorszak - cikkpályázat

Azt elolvashatja most októberben sok helyen, hogy mit jelent mások számára az űrkorszak 50. évfordulója. De mit jelent Önnek? Írja meg nekünk!

PROGRAMAJÁNLÓ: Beszélgetések egy könyv kapcsán

Ha jövő, akkor világűr! - a nemrég megjelent könyv szerzőinek részvételével a kiadó beszélgetéssorozatot indít.

Fiatalok az űrkutatásban, az űrkutatásért

Egy, a klímaváltozás hatásait vizsgáló fiatallal és egy, a fiataloknak szóló űrkutatási tábor szervezőjével beszélgettek a héten a Civil Rádió Űrközelben című műsorában.

Ha jövő, akkor világűr

Ha jövő, akkor világűrEzzel a címmel jelenik meg az idei Könyvhétre Almár Iván és Galántai Zoltán kötete.

ŰRKÖZELBEN: Marskutatás magyar szemmel

ŰRKÖZELBEN: Marskutatás magyar szemmelA marskutatás magyar vonatkozásairól beszélgettek ma délután a Civil Rádió Űrközelben című műsorában.

Újra nyitva a repüléstörténeti és űrhajózási kiállítás

Újra nyitva a repüléstörténeti és űrhajózási kiállításMájus 1-jétől ismét látogatható a budapesti Közlekedési Múzeum állandó kiállítása a városligeti Petőfi Csarnok épületében.

Űrhajós látogatása az ELTE-n

Űrhajós látogatása az ELTE-n2007. október 30-án az ELTE-re látogat és nyilvános előadást tart Dr. Ernst Messerschmid, a Challenger első nyugatnémet űrhajósa.

Űrkongresszuson Indiában (3. rész)

Űrkongresszuson Indiában (3. rész)Sorozatunk befejező részében megismerkedhetünk szerzőnk előadásának témájával, s elbúcsúzunk az idei Nemzetközi Asztronautikai Kongresszustól.

Űrkongresszuson Indiában (1. rész)

Űrkongresszuson Indiában (1. rész)Háromrészes cikksorozatunkban az 58. Nemzetközi Asztronautikai Kongresszus egyik fiatal magyar résztevője osztja meg élményeit olvasóinkkal. Az első részben az európai „startról” lesz szó.

Skála az üzenetküldés veszélyeiről

Hivatalosan is elfogadták a San Marino-skálát, amelynek a segítségével megbecsülhető, hogy egy, a Földről kisugárzott üzenet mennyire árulhatja el a létünket idegen civilizációk számára. A skála bevezetését Almár Iván űrkutató-csillagász javasolta 2005 elején.

Csillagászati-űrkutatási szakkör indul

Csillagászati-űrkutatási szakkör indul2007. szeptember 20-tól minden csütörtökön várja a Polaris Csillagvizsgáló a csillagászat és űrkutatás iránt érdeklődő diákokat, elsősorban a középiskolás korosztályból.

ŰRKÖZELBEN: Az űrkutatás melléktermékei

Nem az űrkutatás mellékterméke a tépőzár, sőt, még a teflon sem az. De akkor melyek azok a hétköznapi életbe is átkerült termékek, amelyeket az űrtevékenységnek köszönhetünk? Kiderül az Űrközelben mai adásából.

Ember és világűr – emlékezés egy évfordulóra

Ember és világűr – emlékezés egy évfordulóraA magyar-szovjet űrrepülés 27. évfordulójára emlékeztek ma délelőtt a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeumában. Az emlékülésen került sor az Ember és a világűr című multimédiás kiadvány bemutatójára.

Csillagtúra rádióműsor

Csillagtúra rádióműsorA Magyar Asztronautikai Társaság új rádióműsort indít - ebben az évben ez már a második. A Csillagtúra műsor minden szombat délelőtt egy órában jelentkezik a radiocafé műsorán.

Lehet nevezni az 50 éves az űrkorszak vetélkedőre

Lehet nevezni az 50 éves az űrkorszak vetélkedőreElindult az országos ifjúsági vetélkedő honlapja.

Nem kell hősnek lenned

Nem kell hősnek lennedEz a jelszava az 1%-os adófelajánlásokért indított országos kampánynak. A támogatható szervezetek közt a Magyar Asztronautikai Társaság is megtalálható.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 707 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019