Álmuk a világűr Cikkek: 541 - 560

ŰRKÖZELBEN: Az űrkutatás melléktermékei

Nem az űrkutatás mellékterméke a tépőzár, sőt, még a teflon sem az. De akkor melyek azok a hétköznapi életbe is átkerült termékek, amelyeket az űrtevékenységnek köszönhetünk? Kiderül az Űrközelben mai adásából.

Ember és világűr – emlékezés egy évfordulóra

Ember és világűr – emlékezés egy évfordulóraA magyar-szovjet űrrepülés 27. évfordulójára emlékeztek ma délelőtt a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeumában. Az emlékülésen került sor az Ember és a világűr című multimédiás kiadvány bemutatójára.

Csillagtúra rádióműsor

Csillagtúra rádióműsorA Magyar Asztronautikai Társaság új rádióműsort indít - ebben az évben ez már a második. A Csillagtúra műsor minden szombat délelőtt egy órában jelentkezik a radiocafé műsorán.

Lehet nevezni az 50 éves az űrkorszak vetélkedőre

Lehet nevezni az 50 éves az űrkorszak vetélkedőreElindult az országos ifjúsági vetélkedő honlapja.

Nem kell hősnek lenned

Nem kell hősnek lennedEz a jelszava az 1%-os adófelajánlásokért indított országos kampánynak. A támogatható szervezetek közt a Magyar Asztronautikai Társaság is megtalálható.

Űrhajós találkozó a Puskásban

Az április 30-i magyarországi látogatása során Charles Simonyi találkozik azokkal a rádióamatőrökkel és diákokkal, akikkel április 12-én és április 13-án szót váltott a Nemzetközi Űrállomáson lévő rádióamatőr készülék segítségével.

MEGHÍVÓ: Magyar(ok) a világűrben

Április 25-én este lesz az űrtörténeti előadássorozat harmadik része az Erzsébetligeti Színházban.

PROGRAMAJÁNLÓ: Ismét Világűr Klub

PROGRAMAJÁNLÓ: Ismét Világűr KlubEbben a félévben is elindult a népszerű esti programsorozat a Jövő Házában.

...a Föld óriási, csendes, gyönyörű kék színű...

Charles Simonyi már jól hozzászokott az Űrállomás körülményeihez, hasznos műszernek tartja a Pillét és a Földben gyönyörködik. A diákok kérdéseire adott válaszaiból megtudhatjuk, mi a véleménye a különböző operációs rendszerekről, valamint, mely személy és mely könyv adott motivációt szakmai pályafutásához.

Sikeres amatőrrádiós rekordkísérlet, élőben

Sikeres rekodkísérlet. Ma éjjel 34 amatőrrádiós próbált kapcsolatba lépni a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén tartózkodó Charles Simonyival. Hajnali fél egy és negyed kettő között online beszámolóval jelentkeztünk.

Fiatalok az űrkutatásban, az űrkutatásért

Egy, a klímaváltozás hatásait vizsgáló fiatallal és egy, a fiataloknak szóló űrkutatási tábor szervezőjével beszélgettek a héten a Civil Rádió Űrközelben című műsorában.

Ha jövő, akkor világűr

Ha jövő, akkor világűrEzzel a címmel jelenik meg az idei Könyvhétre Almár Iván és Galántai Zoltán kötete.

ŰRKÖZELBEN: Marskutatás magyar szemmel

ŰRKÖZELBEN: Marskutatás magyar szemmelA marskutatás magyar vonatkozásairól beszélgettek ma délután a Civil Rádió Űrközelben című műsorában.

Újra nyitva a repüléstörténeti és űrhajózási kiállítás

Újra nyitva a repüléstörténeti és űrhajózási kiállításMájus 1-jétől ismét látogatható a budapesti Közlekedési Múzeum állandó kiállítása a városligeti Petőfi Csarnok épületében.

Minden idők legnagyobb űrvetélkedője

Minden idők legnagyobb űrvetélkedőjeA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) támogatásával az űrkorszak kezdetének 50. évfordulója alkalmából országos ifjúsági vetélkedőt szervez. A vetélkedő fővédnöke Charles Simonyi.

ŰRKÖZELBEN: Az űrturizmus magyar vonatkozásai

Űrkutatási témájú rádióműsort indított a Magyar Asztronautikai Társaság a Civil Rádióban. Az első adás témája az űrturizmus magyar vonatkozásai, és a következő két hét során a netről letölthető.

PROGRAMAJÁNLÓ: 75 esztendős Dr. Almár Iván

PROGRAMAJÁNLÓ: 75 esztendős Dr. Almár IvánÜnnepi rádióműsor az űrkutató-csillagász 75. születésnapja alkalmából.

További szerencsés repülést!

Bemutatásra került a nagyközönség előtt is a Charles Simonyival létesített rádiókapcsolat felvétele. Ezzel lezárult az amatőrrádiós rekordkísérlet és a diákkapcsolat programja.

Magyar diákok sikeres rádiókapcsolata Charles Simonyival

Az Űrvilág élőben közvetítette, amint a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban rádiókapcsolatot létesítenek az ország felett áthaladó Űrállomással és magyar diákok kérdéseket tesznek fel Charles Simonyinak.

PROGRAMAJÁNLÓ: A második magyar az űrben!

PROGRAMAJÁNLÓ: A második magyar az űrben!Április 12-én délután Both Előd tart előadást a székesfehérvári Szabadművelődés Házában.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 696 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019