Álmuk a világűr Cikkek: 521 - 540

Ha jövő, akkor világűr - könyvajánló

Ha jövő, akkor világűr - könyvajánlóTavaly jelent meg a Typotex Kiadónál Almár Iván és Galántai Zoltán új könyve, amelyben a szerzők - olykor egymással is vitázva - az űrtevékenység múltjával, jelenével, de főleg jövőjével foglalkoznak.

DIÁKPÁLYÁZAT: Konzultáció január 7-én

DIÁKPÁLYÁZAT: Konzultáció január 7-énA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az új év első hétfőjén várja azokat az érdeklődő diákokat és felkészítőiket, akik többet szeretnének megtudni a 2008-as űrkutatási esszépályázatról.

Köszönet az adózók támogatásáért

Köszönet az adózók támogatásáértA Magyar Asztronautikai Társaságnak a 2006. évi 1%-os adófelajánlásokból közel 600 ezer forintot utalt át az adóhivatal.

DIÁKPÁLYÁZAT: A jövő űrhajózása

DIÁKPÁLYÁZAT: A jövő űrhajózásaA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) jövő évi diákpályázatának beadási határideje 2008. március 1. A 15-18 éves kategória fődíja amerikai űrtábori részvétel.

Három találkozás

Mit jelent az Ön számára az űrkorszak kezdetének 50. évfordulója? Az október 4-én meghirdetett felhívásunkra beérkezett legjobb írást olvashatják.

Űrhajós látogatása az ELTE-n

Űrhajós látogatása az ELTE-n2007. október 30-án az ELTE-re látogat és nyilvános előadást tart Dr. Ernst Messerschmid, a Challenger első nyugatnémet űrhajósa.

Űrkongresszuson Indiában (3. rész)

Űrkongresszuson Indiában (3. rész)Sorozatunk befejező részében megismerkedhetünk szerzőnk előadásának témájával, s elbúcsúzunk az idei Nemzetközi Asztronautikai Kongresszustól.

Űrkongresszuson Indiában (1. rész)

Űrkongresszuson Indiában (1. rész)Háromrészes cikksorozatunkban az 58. Nemzetközi Asztronautikai Kongresszus egyik fiatal magyar résztevője osztja meg élményeit olvasóinkkal. Az első részben az európai „startról” lesz szó.

Skála az üzenetküldés veszélyeiről

Hivatalosan is elfogadták a San Marino-skálát, amelynek a segítségével megbecsülhető, hogy egy, a Földről kisugárzott üzenet mennyire árulhatja el a létünket idegen civilizációk számára. A skála bevezetését Almár Iván űrkutató-csillagász javasolta 2005 elején.

Csillagászati-űrkutatási szakkör indul

Csillagászati-űrkutatási szakkör indul2007. szeptember 20-tól minden csütörtökön várja a Polaris Csillagvizsgáló a csillagászat és űrkutatás iránt érdeklődő diákokat, elsősorban a középiskolás korosztályból.

Mit gondolsz a jövő űrhajózásáról?

Mit gondolsz a jövő űrhajózásáról?Ha 11-18 éves diák vagy, akkor elképzeléseidet most érdemes leírni és beküldeni egy pályázatra, hiszen az alkotás öröme mellett akár nyerhetsz is.

PROGRAMAJÁNLÓ: Ha jövő, akkor világűr - beszélgetés

PROGRAMAJÁNLÓ: Ha jövő, akkor világűr - beszélgetésDecember 12-én szerdán folytatódik a beszélgetéssorozat a Ha jövő, akkor világűr című könyv két szerzőjével.

Támogatáskérő felhívás

Támogatáskérő felhívás Támogatókat keresnek a Hédervári Péterről szóló emlékkönyv és emléktábla elkészítéséhez.

Mit várunk a világűrtől?

Mit várunk a világűrtől?A Nemzetközi Asztronautikai Akadémia (IAA) munkacsoportjának most induló on-line felmérése arra keresi a választ, hogy az emberek mit gondolnak korunk űrtevékenységéről, illetve mit várnak a jövőtől ezen a területen. Amit nyilvánvalóan alapvető fontosságú lenne tudni, és aki rászán néhány percet, az maga is befolyásolhatja a végeredményt.

Egy vetélkedő képei

Egy vetélkedő képeiAz 50 éves űrkorszakot ünneplő országos diákvetélkedőn készült fotók mellett olvashatjuk Charles Simonyi személyes hangú üzenetét is.

Budapesti diákok nyerték az űrvetélkedőt

Budapesti diákok nyerték az űrvetélkedőtAz űrkorszak kezdetének 50. évfordulója tiszteletére szervezett nagyszabású diákvetélkedő döntőjét szombaton rendezte a MANT.

Űrkongresszuson Indiában (2. rész)

Űrkongresszuson Indiában (2. rész)Sorozatunk második részében megérkezünk az indiai Hyderabadba, az 58. Nemzetközi Asztronautikai Kongresszus helyszínére.

ŰRKÖZELBEN: a 2007-es Világűrkongresszusról

Az Űrközelben mai adásában arról beszélgettek, hogy az űrkorszak 50. évfordulója hogyan kapott szerepet a 2007-es Világűrkongresszuson.

50 éves az űrkorszak - cikkpályázat

Azt elolvashatja most októberben sok helyen, hogy mit jelent mások számára az űrkorszak 50. évfordulója. De mit jelent Önnek? Írja meg nekünk!

PROGRAMAJÁNLÓ: Beszélgetések egy könyv kapcsán

Ha jövő, akkor világűr! - a nemrég megjelent könyv szerzőinek részvételével a kiadó beszélgetéssorozatot indít.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 696 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019