Álmuk a világűr Cikkek: 521 - 540

Akik idén Magyarországot képviselik a Nemzetközi Űrtáborban

Akik idén Magyarországot képviselik a Nemzetközi ŰrtáborbanAz Űrvilág ezen a nyáron elkalauzolja olvasóit az amerikai Nemzetközi Űrtáborba. Tartsanak velünk most induló cikksorozatunkban!

1% az űrkutatás népszerűsítésére

Ha Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatást!

Magyar föld az űrből

Magyar föld az űrbőlA tavalyi húsvéti ünnepeket még a világűrben, az ideit már Magyarországon töltötte a világ ötödik fizető űrhajósa, a magyar származású Charles Simonyi – mindkettőt keményen végigdolgozva.

Magyar legénység a Mars-bázison

Magyar legénység a Mars-bázisonEgy hete dolgozik magyar legénység az emberes Mars-expedíció marsfelszíni munkáját előkészítő bázison az amerikai Utah államban.

Műholdépítő fiatalok

Műholdépítő fiatalokA következő hónapokban rendszeresen jelentkezik az ESEO és ESMO műholdak magyar csapata, így olvasóink közelről kaphatnak betekintést egy ifjúsági műhold építésének és fejlesztésének menetébe és mindennapjaiba.

1% az űrkutatás népszerűsítésére

1% az űrkutatás népszerűsítéséreHa Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatást!

Mit gondolsz a jövő űrhajózásáról?

Mit gondolsz a jövő űrhajózásáról?Ha 11-18 éves diák vagy, akkor elképzeléseidet most érdemes leírni és beküldeni egy pályázatra, hiszen az alkotás öröme mellett akár nyerhetsz is.

PROGRAMAJÁNLÓ: Ha jövő, akkor világűr - beszélgetés

PROGRAMAJÁNLÓ: Ha jövő, akkor világűr - beszélgetésDecember 12-én szerdán folytatódik a beszélgetéssorozat a Ha jövő, akkor világűr című könyv két szerzőjével.

Támogatáskérő felhívás

Támogatáskérő felhívás Támogatókat keresnek a Hédervári Péterről szóló emlékkönyv és emléktábla elkészítéséhez.

Mit várunk a világűrtől?

Mit várunk a világűrtől?A Nemzetközi Asztronautikai Akadémia (IAA) munkacsoportjának most induló on-line felmérése arra keresi a választ, hogy az emberek mit gondolnak korunk űrtevékenységéről, illetve mit várnak a jövőtől ezen a területen. Amit nyilvánvalóan alapvető fontosságú lenne tudni, és aki rászán néhány percet, az maga is befolyásolhatja a végeredményt.

Fiatalok a jövő űrhajózásáról

Fiatalok a jövő űrhajózásárólA Magyar Asztronautikai Társaság nemrégiben tartotta az éves ifjúsági esszépályázatának eredményhirdetését. A május 17-én az MTA Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Kutatóintézetében tartott ünnepélyes alkalmon két kategóriában adtak át díjakat.

Sugárzásmérő műszer az ESEO (European Student Earth Orbiter) műhold fedélzetén

Sugárzásmérő műszer az ESEO (European Student Earth Orbiter) műhold fedélzeténCikksorozatunk harmadik részében az ESEO műholdra felkerülő TriTel-ESEO műszer fejlesztéséről számolunk be.

Giordano Bruno-emlékdíj Almár Ivánnak

Giordano Bruno-emlékdíj Almár IvánnakAz amerikai SETI League idén Almár Ivánnak ítélte oda a Giordano Bruno-emlékdíjat. Ez minden évben annak jár, aki a legtöbbet teszi az idegen civilizációk tudományos kutatásáért, és így az adott szakterületen belül a lehető legnagyobb elismerést jelenti.

A magyar űrkutatás idei kitüntetettjei

Tegnapi napon elismeréseket adtak át a magyar űrkutatás 2008. évi kitüntetettjeinek. Az idei Bay-díjazottak több évtizedes oktatói tevékenységük elismeréséért, a Magyar Űrkutatásért Emlékplakettet a tavalyi Simonyi-rádiókapcsolat megszervezéséért, az ezzel kapcsolatos rendezvények sikeréért kapták.

Tervezz kísérletet egy Mars-bázisra!

Tervezz kísérletet egy Mars-bázisra!Egyelőre még nem egy „igazira”, hanem az amerikai Utah államban levő sivatagi bázisra. A kísérlet viszont igen hamar, már idén áprilisban, a magyar csapat odalátogatása idején megvalósulhat! Itt közöljük a pályázati kiírást.

Ha jövő, akkor világűr - könyvajánló

Ha jövő, akkor világűr - könyvajánlóTavaly jelent meg a Typotex Kiadónál Almár Iván és Galántai Zoltán új könyve, amelyben a szerzők - olykor egymással is vitázva - az űrtevékenység múltjával, jelenével, de főleg jövőjével foglalkoznak.

DIÁKPÁLYÁZAT: Konzultáció január 7-én

DIÁKPÁLYÁZAT: Konzultáció január 7-énA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az új év első hétfőjén várja azokat az érdeklődő diákokat és felkészítőiket, akik többet szeretnének megtudni a 2008-as űrkutatási esszépályázatról.

Köszönet az adózók támogatásáért

Köszönet az adózók támogatásáértA Magyar Asztronautikai Társaságnak a 2006. évi 1%-os adófelajánlásokból közel 600 ezer forintot utalt át az adóhivatal.

DIÁKPÁLYÁZAT: A jövő űrhajózása

DIÁKPÁLYÁZAT: A jövő űrhajózásaA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) jövő évi diákpályázatának beadási határideje 2008. március 1. A 15-18 éves kategória fődíja amerikai űrtábori részvétel.

Három találkozás

Mit jelent az Ön számára az űrkorszak kezdetének 50. évfordulója? Az október 4-én meghirdetett felhívásunkra beérkezett legjobb írást olvashatják.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 707 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019