Álmuk a világűr Cikkek: 461 - 480

Épül az első magyar műhold (4. rész)

A műhold a világűrben mostoha körülmények közé kerül. Ráadásul még pénzt is kell szerezni a megvalósításához...

Épül az első magyar műhold (2. rész)

Mik a feltételei, milyen utánajárást igényel, ha valaki egy műhod megépítésébe szeretne belevágni?

PÁLYÁZAT: Képregényben a műholdas helymeghatározás

Hogyan működik a műholdas helymeghatározás? Hogyan hat a mindennapi életünkre? Hogyan tudjuk használni a hétköznapokban? Hogyan változtathatja meg a jövőben az életünket? A fenti kérdésekre keressük a választ az Űrvilág képregénypályázatában.

Galilei-bélyeg a Magyar Postától

Galilei-bélyeg a Magyar PostátólMájus 8-án a Csillagászat Nemzetközi Évét köszöntő bélyegkisív jelent meg Magyarországon.

Alapítvány a magyar űrrepülés 30. évfordulójára

Április 24-én délelőtt a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban egy sajtótájékoztatón ismertették az Orion Alapítvány - a Magyar Emberes Űrrepülés 30. Évfordulójára programját.

Kétszer a világűrben, másodszor a Puskásban

Kétszer a világűrben, másodszor a PuskásbanNyilvános találkozót szerveznek Charles Simonyival Budapesten, április 16-án.

Charles Simonyi magyar diákok kérdéseire válaszolt

Charles Simonyi magyar diákok kérdéseire válaszoltÁprilis 3-án 17 rádióklub beszélt röviden Simonyival, április 4-én mozgó eszközökről próbálták meg elérni az űrhajóst. Ma a budapesti Puskás Technikumban levő diákok kérdéseire érkeztek válaszok az űrből.

Működik a Masat-1 földi állomása

Működik a Masat-1 földi állomásaTegnap sajtótájékoztató keretében mutatták be a Műegyemeten az első magyar műhold elsődleges földi állomását.

Simonyi startja élőben

Simonyi startja élőbenA ma dél körülre tervezett indítást, és a Szojuz TMA-14 szombati dokkolását az Űrállomáshoz is követhetik élőben a Polaris TV-n.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrturizmus, Discovery-indítás

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrturizmus, Discovery-indításA Polaris Csillagvizsgálóban ma este az űrturizmusról hangzik el előadás. Az űrrepülőgép csütörtök hajnali startját is közvetíti az interneten a Polaris TV.

Épül az első magyar műhold (3. rész)

Mindegy, hogy kicsi vagy nagy, de egy műholdat meg kell tervezni!

Épül az első magyar műhold (1. rész)

Ötrészes cikksorozatunkban az Impulzus című egyetemi újság cikkírói segítségével bemutatjuk a Masat-1-et, a készülő első magyar műholdat.

Amerikából jöttünk, négy betűt hoztunk: N A S A!

Amerikából jöttünk, négy betűt hoztunk: N A S A!Egy ösztöndíjnak köszönhetően idén áprilisban az amerikai űrtábor programjában vehetett részt két soproni fiatal. Beszámolójukból kiderül, nem is olyan egyszerű egy hat órás űrbeli küldetést teljesíteni - még ha csak szimulációról is van szó.

1% az űrkutatás népszerűsítésére

1% az űrkutatás népszerűsítésére Ha Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatást!

Repülő diplomamunka – 2010-ben is

Repülő diplomamunka – 2010-ben isAz ESA újabb parabolarepülési kampányára európai egyetemisták – köztük akár magyarok – csoportjai pályázhatnak a súlytalanságban elvégzendő kísérleteikkel.

Irány az amerikai űrtábor!

Irány az amerikai űrtábor!Már csak három hét..., már csak két hét... és irány Amerika, az Egyesült Államok, Alabama állam, Huntsville! Vár minket az űrtábor az US Space & Rocket Centerben, most, 2009 tavaszán. Hogyan jut el oda két soproni, széchenyis diák? Mondhatnánk, egyszerűen: bejelentkezik a táborba, megveszi a repülőjegyet, az ESTA rendszeren keresztül megkéri a beutazási engedélyt és már csomagol is.

Sikeres rádiókapcsolat Simonyival

Sikeres rádiókapcsolat SimonyivalAz első hírek szerint a pénteki eseményen 15-ből 13 rádióamatőr klubnak sikerült kapcsolatba lépnie a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén felettünk átrepülő Charles Simonyival.

PROGRAMAJÁNLÓ: Jurij éjszakája

PROGRAMAJÁNLÓ: Jurij éjszakájaÁprilis 9-én, közel az űrhajózás napjához, Budapesten is buli lesz...

Charles második repülése előtt

Charles második repülése előttHa minden az előzetes tervek szerint halad, akkor március 26-án másodszor is elindulhat a világűrbe Charles Simonyi, a magyar származású amerikai szoftver-milliárdos. Most röviden visszaidézzük előző útját.

Egy februári márciusi kattintás - egy könnyebb űrvilágos év

Egy röpke kattintás erejéig kérjük olvasóink segítségét. A tárhelyünket biztosító szolgáltató egy versenyt hirdetett meg, és a nyertes egy évnyi ingyenes tárhelyet nyer. Gondoltunk benevezünk – amit kérünk, csak egy szimpla kattintás...
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 706 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019