Álmuk a világűr Cikkek: 461 - 480

Amerikából jöttünk, négy betűt hoztunk: N A S A!

Amerikából jöttünk, négy betűt hoztunk: N A S A!Egy ösztöndíjnak köszönhetően idén áprilisban az amerikai űrtábor programjában vehetett részt két soproni fiatal. Beszámolójukból kiderül, nem is olyan egyszerű egy hat órás űrbeli küldetést teljesíteni - még ha csak szimulációról is van szó.

1% az űrkutatás népszerűsítésére

1% az űrkutatás népszerűsítésére Ha Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatást!

Repülő diplomamunka – 2010-ben is

Repülő diplomamunka – 2010-ben isAz ESA újabb parabolarepülési kampányára európai egyetemisták – köztük akár magyarok – csoportjai pályázhatnak a súlytalanságban elvégzendő kísérleteikkel.

Irány az amerikai űrtábor!

Irány az amerikai űrtábor!Már csak három hét..., már csak két hét... és irány Amerika, az Egyesült Államok, Alabama állam, Huntsville! Vár minket az űrtábor az US Space & Rocket Centerben, most, 2009 tavaszán. Hogyan jut el oda két soproni, széchenyis diák? Mondhatnánk, egyszerűen: bejelentkezik a táborba, megveszi a repülőjegyet, az ESTA rendszeren keresztül megkéri a beutazási engedélyt és már csomagol is.

Sikeres rádiókapcsolat Simonyival

Sikeres rádiókapcsolat SimonyivalAz első hírek szerint a pénteki eseményen 15-ből 13 rádióamatőr klubnak sikerült kapcsolatba lépnie a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén felettünk átrepülő Charles Simonyival.

PROGRAMAJÁNLÓ: Jurij éjszakája

PROGRAMAJÁNLÓ: Jurij éjszakájaÁprilis 9-én, közel az űrhajózás napjához, Budapesten is buli lesz...

Charles második repülése előtt

Charles második repülése előttHa minden az előzetes tervek szerint halad, akkor március 26-án másodszor is elindulhat a világűrbe Charles Simonyi, a magyar származású amerikai szoftver-milliárdos. Most röviden visszaidézzük előző útját.

Egy februári márciusi kattintás - egy könnyebb űrvilágos év

Egy röpke kattintás erejéig kérjük olvasóink segítségét. A tárhelyünket biztosító szolgáltató egy versenyt hirdetett meg, és a nyertes egy évnyi ingyenes tárhelyet nyer. Gondoltunk benevezünk – amit kérünk, csak egy szimpla kattintás...

Európa és a világűr

Európa és a világűrHa 11-18 éves diák vagy, és eszedbe jut valami a címben jelzett témáról, akkor elképzeléseidet most érdemes leírni és beküldeni egy pályázatra. Az alkotás öröme mellett akár nyerhetsz is.

Mit várok a világűrtől?

Mit várok a világűrtől?A Nemzetközi Asztronautikai Akadémia on-line felmérését már magyar nyelven is ki lehet tölteni.

Galilei-bélyeg a Magyar Postától

Galilei-bélyeg a Magyar PostátólMájus 8-án a Csillagászat Nemzetközi Évét köszöntő bélyegkisív jelent meg Magyarországon.

Alapítvány a magyar űrrepülés 30. évfordulójára

Április 24-én délelőtt a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban egy sajtótájékoztatón ismertették az Orion Alapítvány - a Magyar Emberes Űrrepülés 30. Évfordulójára programját.

Kétszer a világűrben, másodszor a Puskásban

Kétszer a világűrben, másodszor a PuskásbanNyilvános találkozót szerveznek Charles Simonyival Budapesten, április 16-án.

Charles Simonyi magyar diákok kérdéseire válaszolt

Charles Simonyi magyar diákok kérdéseire válaszoltÁprilis 3-án 17 rádióklub beszélt röviden Simonyival, április 4-én mozgó eszközökről próbálták meg elérni az űrhajóst. Ma a budapesti Puskás Technikumban levő diákok kérdéseire érkeztek válaszok az űrből.

Működik a Masat-1 földi állomása

Működik a Masat-1 földi állomásaTegnap sajtótájékoztató keretében mutatták be a Műegyemeten az első magyar műhold elsődleges földi állomását.

Simonyi startja élőben

Simonyi startja élőbenA ma dél körülre tervezett indítást, és a Szojuz TMA-14 szombati dokkolását az Űrállomáshoz is követhetik élőben a Polaris TV-n.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrturizmus, Discovery-indítás

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrturizmus, Discovery-indításA Polaris Csillagvizsgálóban ma este az űrturizmusról hangzik el előadás. Az űrrepülőgép csütörtök hajnali startját is közvetíti az interneten a Polaris TV.

1% az űrkutatás népszerűsítésére

1% az űrkutatás népszerűsítésére Ha Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatást!

Szavazás a Hubble célpontjára

Szavazás a Hubble célpontjáraA NASA a csillagászat nemzetközi éve alkalmából szavazást hirdetett. A nagyközönség választhatja ki, hogy mit figyeljenek meg a Hubble-űrtávcsővel. A magyar diákoknak pedig itt egy sokban hasonló, hazai pályázat!

Gábor Dénes-díj Apáthy Istvánnak

Gábor Dénes-díj Apáthy IstvánnakA jelenleg a Nemzetközi Űrállomáson, de korábban is számos űrhajón és űrállomáson használt magyar Pille dózismérő műszert fejlesztő csoport vezetője ma vette át a kitüntetést a Parlamentben.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 701 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019