Álmuk a világűr Cikkek: 441 - 460

Charles Simonyi magyar diákok kérdéseire válaszolt

Charles Simonyi magyar diákok kérdéseire válaszoltÁprilis 3-án 17 rádióklub beszélt röviden Simonyival, április 4-én mozgó eszközökről próbálták meg elérni az űrhajóst. Ma a budapesti Puskás Technikumban levő diákok kérdéseire érkeztek válaszok az űrből.

Működik a Masat-1 földi állomása

Működik a Masat-1 földi állomásaTegnap sajtótájékoztató keretében mutatták be a Műegyemeten az első magyar műhold elsődleges földi állomását.

Simonyi startja élőben

Simonyi startja élőbenA ma dél körülre tervezett indítást, és a Szojuz TMA-14 szombati dokkolását az Űrállomáshoz is követhetik élőben a Polaris TV-n.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrturizmus, Discovery-indítás

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrturizmus, Discovery-indításA Polaris Csillagvizsgálóban ma este az űrturizmusról hangzik el előadás. Az űrrepülőgép csütörtök hajnali startját is közvetíti az interneten a Polaris TV.

1% az űrkutatás népszerűsítésére

1% az űrkutatás népszerűsítésére Ha Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatást!

Szavazás a Hubble célpontjára

Szavazás a Hubble célpontjáraA NASA a csillagászat nemzetközi éve alkalmából szavazást hirdetett. A nagyközönség választhatja ki, hogy mit figyeljenek meg a Hubble-űrtávcsővel. A magyar diákoknak pedig itt egy sokban hasonló, hazai pályázat!

Gábor Dénes-díj Apáthy Istvánnak

Gábor Dénes-díj Apáthy IstvánnakA jelenleg a Nemzetközi Űrállomáson, de korábban is számos űrhajón és űrállomáson használt magyar Pille dózismérő műszert fejlesztő csoport vezetője ma vette át a kitüntetést a Parlamentben.

DIÁKPÁLYÁZAT: Konzultáció január 5-én

DIÁKPÁLYÁZAT: Konzultáció január 5-énA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az új év első hétfőjén várja azokat az érdeklődő diákokat és felkészítőiket, akik többet szeretnének megtudni a 2009-es űrkutatási esszépályázatról.

Az Endeavour felbocsátása élőben

Az Endeavour felbocsátása élőbenA Polaris TV élő internetes adásában ismét magyar kommentálással követhető az űrrepülőgép indítása.

Köszönet az adófelajánlásokért

Köszönet az adófelajánlásokértA Magyar Asztronautikai Társaságnak az 1%-os adófelajánlásokból több mint 650 ezer forintot utalt át az adóhivatal.

Sikeres rádiókapcsolat Simonyival

Sikeres rádiókapcsolat SimonyivalAz első hírek szerint a pénteki eseményen 15-ből 13 rádióamatőr klubnak sikerült kapcsolatba lépnie a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén felettünk átrepülő Charles Simonyival.

PROGRAMAJÁNLÓ: Jurij éjszakája

PROGRAMAJÁNLÓ: Jurij éjszakájaÁprilis 9-én, közel az űrhajózás napjához, Budapesten is buli lesz...

Charles második repülése előtt

Charles második repülése előttHa minden az előzetes tervek szerint halad, akkor március 26-án másodszor is elindulhat a világűrbe Charles Simonyi, a magyar származású amerikai szoftver-milliárdos. Most röviden visszaidézzük előző útját.

Egy februári márciusi kattintás - egy könnyebb űrvilágos év

Egy röpke kattintás erejéig kérjük olvasóink segítségét. A tárhelyünket biztosító szolgáltató egy versenyt hirdetett meg, és a nyertes egy évnyi ingyenes tárhelyet nyer. Gondoltunk benevezünk – amit kérünk, csak egy szimpla kattintás...

Európa és a világűr

Európa és a világűrHa 11-18 éves diák vagy, és eszedbe jut valami a címben jelzett témáról, akkor elképzeléseidet most érdemes leírni és beküldeni egy pályázatra. Az alkotás öröme mellett akár nyerhetsz is.

Mit várok a világűrtől?

Mit várok a világűrtől?A Nemzetközi Asztronautikai Akadémia on-line felmérését már magyar nyelven is ki lehet tölteni.

FOLYÓIRAT-AJÁNLÓ: Földközelben a világűr

FOLYÓIRAT-AJÁNLÓ: Földközelben a világűrA napokban került az újságárusokhoz a Természet Világa legfrissebb különszáma, amely 48 színes oldalon az űrkutatás változatos alkalmazási területeit mutatja be.

Csillagvadászat - társasjáték

Csillagvadászat - társasjátékA karácsonyi ünnepek előtt került a játékboltokba egy új magyar csillagászati és űrkutatási társasjáték.

Két soproni diák juthat el egy különleges űrtáborba

Két soproni diák juthat el egy különleges űrtáborbaEgy soproni fiatal felajánlása révén két soproni középiskolás diák próbálhatja ki az Amerikai Űr- és Rakétaközpontban, milyen űrhajósnak lenni.

Újabb csillagászati diákvetélkedők

Újabb csillagászati diákvetélkedőkA novemberben induló országos csillagászati vetélkedőkön nem csak a középiskolások, de az általános iskolák alsó és felső tagozatosai is összemérhetik tudásukat!
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Összesen 674 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus