Álmuk a világűr Cikkek: 441 - 460

Amerikából jöttek...

Amerikából jöttek...Magyar fiatalok jártak a Nemzetközi Űrtáborban, az Egyesült Államokban.

Jelentkezés Huntsville-ből

Jelentkezés Huntsville-bőlHírt kaptunk a Nemzetközi Űrtáborban tartózkodó fiataloktól, akik bírják és élvezik is az űrhajóskiképzést.

Ember a Holdon – új könyv

Ember a Holdon – új könyv A holdralépés 40. évfordulója alkalmából egy különleges, a Hold felszínére emlékeztető, kerek formájú könyvet jelentetett meg a Nemzeti Tankönyvkiadó és a Murray Books.

Fiatalok írják - Reszkess Univerzum, Európa rád figyel!

Fiatalok írják - Reszkess Univerzum, Európa rád figyel!A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) által 2008 őszén „Európa a világűrben” címmel meghirdetett esszépályázaton Zipperer Bernadett 2. helyezést ért el a dolgozatával. Ismerje meg az írást!

A Nemzetközi Űrtáborba utazik három fiatal

A Nemzetközi Űrtáborba utazik három fiatalA 2009-es esztendőben is meghívást kapott Magyarország az amerikai Nemzetközi Űrtáborba. Az idei évben is egy középiskolás lány és fiú, valamint egy felnőtt kísérő fogja képviselni országunkat a július 24-től augusztus 1-ig zajló eseményen az alabamai Hunstville városában.

Épül az első magyar műhold (4. rész)

A műhold a világűrben mostoha körülmények közé kerül. Ráadásul még pénzt is kell szerezni a megvalósításához...

Épül az első magyar műhold (2. rész)

Mik a feltételei, milyen utánajárást igényel, ha valaki egy műhod megépítésébe szeretne belevágni?

PÁLYÁZAT: Képregényben a műholdas helymeghatározás

Hogyan működik a műholdas helymeghatározás? Hogyan hat a mindennapi életünkre? Hogyan tudjuk használni a hétköznapokban? Hogyan változtathatja meg a jövőben az életünket? A fenti kérdésekre keressük a választ az Űrvilág képregénypályázatában.

Galilei-bélyeg a Magyar Postától

Galilei-bélyeg a Magyar PostátólMájus 8-án a Csillagászat Nemzetközi Évét köszöntő bélyegkisív jelent meg Magyarországon.

Alapítvány a magyar űrrepülés 30. évfordulójára

Április 24-én délelőtt a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban egy sajtótájékoztatón ismertették az Orion Alapítvány - a Magyar Emberes Űrrepülés 30. Évfordulójára programját.

Fekete lyuk a MiniSpaceWorld pályázatban

Fekete lyuk a MiniSpaceWorld pályázatbanÜdvözöljük az első magyar csapatot!

MiniSpaceWorld: a verseny elkezdődött!

MiniSpaceWorld: a verseny elkezdődött!A PI Club által meghirdetett Távoli világok: a sci-fi mestermunkái (The MSW Design Contest 2009: Far Worlds – Best of science-fiction) nemzetközi versenypályázatra beérkeztek az első nevezések.

Az Endeavour indítása élőben

Az Endeavour indítása élőbenGalileo Webcast - tudományos tartalomsugárzás az interneten. A bemutatkozó közvetítés vasárnapról hétfőre virradó éjszaka.

Fiatalok írják - Európa felnő

Fiatalok írják - Európa felnőA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) által 2008 őszén „Európa a világűrben” címmel meghirdetett esszépályázaton Varga Márton 1. helyezést ért el a dolgozatával. Ismerje meg az írást!

Épül az első magyar műhold (5. rész)

Kell egy csapat... Sorozatunk befejező részében megismerkedhetünk azokkal, akik a Műegyetemen a Masat-1 építésén dolgoznak.

Épül az első magyar műhold (3. rész)

Mindegy, hogy kicsi vagy nagy, de egy műholdat meg kell tervezni!

Épül az első magyar műhold (1. rész)

Ötrészes cikksorozatunkban az Impulzus című egyetemi újság cikkírói segítségével bemutatjuk a Masat-1-et, a készülő első magyar műholdat.

Amerikából jöttünk, négy betűt hoztunk: N A S A!

Amerikából jöttünk, négy betűt hoztunk: N A S A!Egy ösztöndíjnak köszönhetően idén áprilisban az amerikai űrtábor programjában vehetett részt két soproni fiatal. Beszámolójukból kiderül, nem is olyan egyszerű egy hat órás űrbeli küldetést teljesíteni - még ha csak szimulációról is van szó.

1% az űrkutatás népszerűsítésére

1% az űrkutatás népszerűsítésére Ha Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatást!

Repülő diplomamunka – 2010-ben is

Repülő diplomamunka – 2010-ben isAz ESA újabb parabolarepülési kampányára európai egyetemisták – köztük akár magyarok – csoportjai pályázhatnak a súlytalanságban elvégzendő kísérleteikkel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 696 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019