Álmuk a világűr Cikkek: 421 - 440

Eseménydús hónap

Az elkövetkező hetekben számos hazai űrkutatási vonatkozású program, előadás és pályázatbeadási határidő várható. Ezekre most röviden újra felhívjuk olvasóink figyelmét.

PÁLYÁZAT: A sci-fi mestermunkái

PÁLYÁZAT: A sci-fi mestermunkái „Távoli világok - A sci-fi mestermunkái” címmel pályázatot hirdet a PI Club a MiniSpaceWorld elnevezésű űrhajózási és csillagászati modell- és terepasztal-kiállítás science-fiction részlegének megtervezésére. A pályaművek beadási határideje 2009. november 1.

PROGRAMAJÁNLÓ: Beszélgetések a földönkívüliekről – földlakóknak

PROGRAMAJÁNLÓ: Beszélgetések a földönkívüliekről – földlakóknakA Szkeptikusok XV. Országos Konferenciáját november 14-én rendezik Székesfehérváron. A találkozó témáját idén a SETI 50. évfordulója ihlette.

Űrkutatási pályázatok - diákoknak és tanároknak is

Űrkutatási pályázatok - diákoknak és tanároknak isMegkezdődik a verseny a 2010-es huntsville-i nemzetközi űrtábori részvételért.

MiniSpaceWorld: Gothard-emlékérem a versenypályázat különdíjasának

MiniSpaceWorld: Gothard-emlékérem a versenypályázat különdíjasánakA PI Club által meghirdetett Távoli világok: a sci-fi mestermunkái (The MSW Design Contest 2009: Far Worlds – Best of science-fiction) nemzetközi versenypályázat különdíjat elnyerő csapatának Gothard Jenő-emlékérmet ajánlott fel a Magyar Numizmatikai Társulat.

MiniSpaceWorld: Díjkiosztó teremin zenével a Várban

MiniSpaceWorld: Díjkiosztó teremin zenével a VárbanA nemzetközi versenypályázat ünnepélyes díjkiosztójára 2009. december 5-én kerül sor Budapesten.

Amerika a lehetőségek hazája

Amerika a lehetőségek hazájaHát itt vagyunk, hazaértünk! Még mindig nehezen tudom elhinni, hogy hol is voltam, pedig már ideje lenne! A NASA Nemzetközi Űrtáborában, Huntsville-ben, Amerikában. Hihetetlen élmény volt!

PROGRAMAJÁNLÓ: Sci-fi a terepasztalon?

PROGRAMAJÁNLÓ: Sci-fi a terepasztalon?Augusztus 13-án este Pacher Tibor tart előadást Budapesten a MiniSpaceWorld versenypályázatról.

Fekete lyuk a MiniSpaceWorld pályázatban

Fekete lyuk a MiniSpaceWorld pályázatbanÜdvözöljük az első magyar csapatot!

MiniSpaceWorld: a verseny elkezdődött!

MiniSpaceWorld: a verseny elkezdődött!A PI Club által meghirdetett Távoli világok: a sci-fi mestermunkái (The MSW Design Contest 2009: Far Worlds – Best of science-fiction) nemzetközi versenypályázatra beérkeztek az első nevezések.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrklub az Erzsébetligeti Színházban

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrklub az Erzsébetligeti SzínházbanOktóber 27-én indul az Űrklub a Corvin Művelődési Ház - Erzsébetligeti Színházban. Az első és a második alkalommal is a téma a Hold.

PROGRAMAJÁNLÓ: Minden út a csillagokhoz vezet

A Közlekedési Múzeumban november 10-én rendezendő előadássorozat bemutatja, hogy a csillagászatnak (szinte) mindenhez köze van!

PROGRAMAJÁNLÓ: Csillagközi űrutazás és mini-űrvilág

PROGRAMAJÁNLÓ: Csillagközi űrutazás és mini-űrvilágOktóber 2-án Pacher Tibor tart előadást az Erzsébetligeti Színházban. A MiniSpaceWorld pályázat beadási határidejét november 1-jére módosították.

MiniSpaceWorld: Budapest Különdíj a legjobb magyar csapatnak

MiniSpaceWorld: Budapest Különdíj a legjobb magyar csapatnakBudapest Főváros Önkormányzata különdíjat ajánlott fel a legjob magyar résztvevő számára a PI Club által meghirdetett Távoli világok: a sci-fi mestermunkái (The MSW Design Contest 2009: Far Worlds – Best of science-fiction) nemzetközi versenypályázaton.

MŰSORAJÁNLÓ: Tudástár

MŰSORAJÁNLÓ: TudástárSzeptember közepétől újra indul a vidéki rádiókban hallható ismeretterjesztő műsorsorozat. Az első adásban űrkutatási témákról lesz szó.

22 ország, 55 állam, 68 diák, 1 küldetés

22 ország, 55 állam, 68 diák, 1 küldetésVarga Márton élménybeszámolója a 2009-es Nemzetközi Űrtáborról.

PROGRAMAJÁNLÓ: Galileitől az űrtávcsőig

PROGRAMAJÁNLÓ: Galileitől az űrtávcsőigFöldön innen, Földön túl – ez annak a kiállításnak a címe, amely augusztus 25-én nyílik, és három hónapon át látogatható a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban.

Amerikából jöttek...

Amerikából jöttek...Magyar fiatalok jártak a Nemzetközi Űrtáborban, az Egyesült Államokban.

Jelentkezés Huntsville-ből

Jelentkezés Huntsville-bőlHírt kaptunk a Nemzetközi Űrtáborban tartózkodó fiataloktól, akik bírják és élvezik is az űrhajóskiképzést.

Ember a Holdon – új könyv

Ember a Holdon – új könyv A holdralépés 40. évfordulója alkalmából egy különleges, a Hold felszínére emlékeztető, kerek formájú könyvet jelentetett meg a Nemzeti Tankönyvkiadó és a Murray Books.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 692 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus