Álmuk a világűr Cikkek: 381 - 400

PROGRAMAJÁNLÓ: Puli, pláza, világűr

PROGRAMAJÁNLÓ: Puli, pláza, világűrUgasd meg te is a Pulival a Holdat - szombaton este 6-tól, Budapesten, a Westend tetőteraszán.

MANT: megérkeztek az adófelajánlások

MANT: megérkeztek az adófelajánlásokAz önhibáján kívül nehéz helyzetbe került Magyar Asztronautikai Társaságnak különösen fontos, hogy a 2009. évi 1%-os adófelajánlásokból nemrég több mint 640 ezer forintot utalt át az adóhivatal.

PuliSpace rajzpályázat fiataloknak

PuliSpace rajzpályázat fiataloknakTudsz rajzolni? Szeretsz alkotni? Ne hagyd ki ezt a lehetőséget! A Puli Space csapata rajzpályázatot hirdet 11-19 éves fiatalok számára.

„István kapitányként, Áron hajózó mérnökként diplomázik” (2. rész)

„István kapitányként, Áron hajózó mérnökként diplomázik” (2. rész)A két magyar fiatal kísérője mesél a látássérülteknek szervezett amerikai űrtáborban átélt élményekről.

„A vakoknak mi jó van a búvárkodásban?”

„A vakoknak mi jó van a búvárkodásban?”Ócsvári Áron élménybeszámolója a látássérülteknek szervezett amerikai űrtáborról, ahol most először jártak magyar fiatalok.

Mentsük meg...

Mentsük meg...2010 szeptemberére válságos helyzetbe került a magyar űrtevékenység, ezzel egyidőben különösen reménytelenbe a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT). De nem adják fel!

Rjumin órája és űrhajós-találkozó Magyarországon

Rjumin órája és űrhajós-találkozó MagyarországonMájus végén, június elején űrhajós „csúcsforgalom” volt Magyarországon, amikor is az első magyar űrrepülés 30. évfordulója alkalmából Farkas Bertalan látta vendégül űrben járt kollégáit.

Pulit a Holdra!

Pulit a Holdra!A Puli Space Technologies Kft. csapata készen áll, hogy a Google Lunar X Prize nemzetközi versenyében részt vegyen.

Négyezer

NégyezerÚj rovatot indítunk abból az alkalomból, hogy ez a 4000. cikk az Űrvilág oldalain.

Egy hét az űrtáborban

Egy hét az űrtáborban„Bár nagyon fáradtan jöttem el a táborból, (...) összességében hihetetlenül jól és rettentően gyorsan telt el ez az egy hét!” Simonfi Noémi beszámolója a nyári amerikai Nemzetközi Űrtáborról.

Űrkutatási pályázatok diákoknak, tanároknak

Űrkutatási pályázatok diákoknak, tanároknakIrány Huntsville! A Magyar Asztronautikai Társaság ismét meghirdette pályázatait. A téma: Ember az űrben – Gagarin öröksége.

Közvélemény-kutatás a Puliról, az űrkutatásról

Közvélemény-kutatás a Puliról, az űrkutatásrólFontosnak tartják-e a magyarok, hogy a fiatalok lehetőséget kapjanak világűrrel kapcsolatos felfedezésekbe való bekapcsolódásba?

Ez reméljük tetszeni fog

Ez reméljük  tetszeni fogPortálunk fennállásának nyolcadik születésnapját (utólag) ünnepelve mostantól kezdve nem csak mi, hanem bárki elmondhatja ismerőseinek: tetszik!

„István kapitányként, Áron hajózó mérnökként diplomázik” (1. rész)

„István kapitányként, Áron hajózó mérnökként diplomázik” (1. rész)Szelinger Tamás, az „Informatika a Látássérültekért” Alapítvány önkéntese kísérte el szeptemberben Huntsville-be, a speciális amerikai űrtáborba az első magyar vak és gyengénlátó diákot.

„Egy igazi álmom teljesült”

„Egy igazi álmom teljesült”Velegi István mesél a speciálisan látássérültek számára kialakított amerikai Nemzetközi Űrtáborban nemrég eltöltött napjairól, ottani élményeiről.

PuliSpace Székesfehérváron

PuliSpace SzékesfehérváronPuli a Holdon – Google Lunar X Prize magyar módra. A PuliSpace csapat október 15-én mutatkozik be a székesfehérvári Szabadművelődés Házában.

Az Űrvilág a Világűrkongresszuson

Az Űrvilág a VilágűrkongresszusonAz idén nyolc éves hírportálunk tegnap bemutatkozott a „nemzetközi porondon”, a Prágában zajló 61. Világűrkongresszus ismeretterjesztéssel foglalkozó szimpóziumán.

Vak fiatalok idén először az amerikai űrtáborban

Vak fiatalok idén először az amerikai űrtáborbanKevés embernek adatik meg, hogy élete során eljusson arra a különleges helyszínre, ahová a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) „Ugródeszka: a Hold” című pályázatának köszönhetően az idén először magyar vak és gyengénlátó fiatalok is kiutazhatnak.

A 2010-es Nemzetközi Űrtábor

A 2010-es Nemzetközi Űrtábor„Szerintem ez volt eddigi életem legnagyobb kalandja!” Hanyecz Ottó mesél a huntsville-i űrtáborról.

A Nemzetközi Űrtáborban jártak

A Nemzetközi Űrtáborban jártakEbben az évben is két középiskolás diák, valamint tanár kísérőjük képviselte hazánkat az amerikai Nemzetközi Űrtáborban.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 711 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019