Álmuk a világűr Cikkek: 381 - 400

Részvétel egy űrrepülésen

Részvétel egy űrrepülésen Űrkutatást kedvelő emberek között talán nem számít tabutémának az űrrepülésen való személyes részvétel lehetősége. Ennek ellenére érzelmi töltete miatt kényes téma, mindenesetre megérdemli a körüljárást.

Úton a Nemzetközi Űrtáborba a magyar delegáció

Úton a Nemzetközi Űrtáborba a magyar delegációMa kora reggel Ferihegyről elindult az Alabama állambeli Hunstville városába a 2010-es Nemzetközi Űrtábor magyar delegációja. Idén Simonfi Noémi és Hanyecz Ottó, valamint egy sátoraljaújhelyi tanárnő, Kuczik Júlia képviseli hazánkat.

Űrhajós-találkozó Pécsett

Űrhajós-találkozó Pécsett Európa kulturális fővárosa május 31-én, az első magyar űrrepülés harmincadik évfordulója kapcsán nemzetközi űrhajós-találkozónak adott helyet.

Még nem késő: adóforintok az űrkutatás népszerűsítésére

Még nem késő: adóforintok az űrkutatás népszerűsítésére Ha Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatást! Az idei rendelkezés végső határideje május 20.

Magyarok a Marson – szombaton

Magyarok a Marson – szombatonIsmét megrendezik – ezúttal Budapesten – az alkalmazott mérnöki tudományok versenyét. Az esemény élő internetes közvetítés révén is követhető lesz.

Nevezz el egy kisbolygót!

Nevezz el egy kisbolygót!A Plútó felfedezésének 80. évfordulójára emlékezve internetes ötletversenyt hirdetnek egy majdan elnevezendő kisbolygó nevének kitalálására.

Egy nagyszerű találkozó

Egy nagyszerű találkozó2009. április 16. egy olyan nap az életemben, amit nagy valószínűség szerint egyhamar nem fogok elfelejteni.

PROGRAMAJÁNLÓ: Fizikusok muzsikálnak

PROGRAMAJÁNLÓ: Fizikusok muzsikálnakGagarintól a csillagokig – április 12-én, Jurij Éjszakáján különleges program várja az érdeklődőket a Fonó Budai Zeneházban.

MANT Űrtábor 2010

MANT Űrtábor 2010A középiskolások számára szervezett idei űrtábor Gyomaendrődön lesz, július 4-10. között. Már lehet jelentkezni!

A Bolygótudományi Nap közvetítése

A Bolygótudományi Nap közvetítéseAki nem tud holnap elmenni az ELTE Bolygótudományi Nap előadásaira, a Galileo Webcast élő internetes közvetítése révén az sem marad le a programról.

Farkas Bertalan Expressz

Farkas Bertalan Expressz2010. augusztus 7-én élményvonat indul Budapest-Nyugati pályaudvarról Kecskemétre, a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra.

Sikeresen lezárult az Űrtábor

Sikeresen lezárult az ŰrtáborGyomaendrőd városában július 10-én, szombaton reggel véget ért a MANT 2010-es Űrtábora.

PROGRAMAJÁNLÓ: 2010 – A második űrodisszeia éve

PROGRAMAJÁNLÓ: 2010 – A második űrodisszeia éveA székesfehérvári Szabadművelődés Háza és a Galaktika Magazin közös rendezvénye a tudomány, a fantasztikum és a sci-fi kedvelőinek.

Még lehet jelentkezni az űrtáborba

Még lehet jelentkezni az űrtáborbaA középiskolások számára szervezett idei nyári űrtábor Gyomaendrődön lesz, július 4-10. között. A MANT izgalmas programokkal várja az érdeklődő 14-18 éveseket.

Repülő diplomamunka – 2012-ben is

Repülő diplomamunka – 2012-ben isAz ESA újabb parabolarepülési kampányára európai egyetemisták – köztük akár magyarok – csoportjai pályázhatnak a súlytalanságban elvégzendő kísérleteikkel.

Hold-álmok: nemzetközi versenypályázat

Hold-álmok: nemzetközi versenypályázatA MiniSpaceWorld 2010-es pályázatán a vállalkozó kedvű és kreatív pályázóknak egy Holdról szóló világ megtervezésén kell dolgozniuk.

PROGRAMAJÁNLÓ: MiniSpaceWorld fotókiállítás

PROGRAMAJÁNLÓ: MiniSpaceWorld fotókiállításA decemberben sikerrel zárult tervpályázaton díjat nyert munkákról készült fényképek péntektől május 9-ig lesznek láthatók Budapesten.

PROGRAMAJÁNLÓ: 2010: MúzeumOdisszeia

PROGRAMAJÁNLÓ: 2010: MúzeumOdisszeiaA Múzeumi Szombatok rendezvénysorozat keretében, április 10-én a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Tanulmánytára várja a űrutazás, a sci-fi kedvelőit.

Nagy siker volt a Bolygótudományi Nap

Nagy siker volt a Bolygótudományi NapAz ELTE Planetológiai Műhely és a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) március 19-én rendezte Budapesten a Bolygótudományi Napot.

PROGRAMAJÁNLÓ: Bolygótudományi Nap

PROGRAMAJÁNLÓ: Bolygótudományi NapAz ELTE Planetológiai Műhely és a Magyar Asztronautikai Társaság március 19-én rendezi meg Budapesten a Bolygótudományi Napot.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 692 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus