Álmuk a világűr Cikkek: 381 - 400

Vak fiatalok idén először az amerikai űrtáborban

Vak fiatalok idén először az amerikai űrtáborbanKevés embernek adatik meg, hogy élete során eljusson arra a különleges helyszínre, ahová a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) „Ugródeszka: a Hold” című pályázatának köszönhetően az idén először magyar vak és gyengénlátó fiatalok is kiutazhatnak.

A 2010-es Nemzetközi Űrtábor

A 2010-es Nemzetközi Űrtábor„Szerintem ez volt eddigi életem legnagyobb kalandja!” Hanyecz Ottó mesél a huntsville-i űrtáborról.

A Nemzetközi Űrtáborban jártak

A Nemzetközi Űrtáborban jártakEbben az évben is két középiskolás diák, valamint tanár kísérőjük képviselte hazánkat az amerikai Nemzetközi Űrtáborban.

Farkas Bertalan Expressz

Farkas Bertalan Expressz2010. augusztus 7-én élményvonat indul Budapest-Nyugati pályaudvarról Kecskemétre, a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra.

Sikeresen lezárult az Űrtábor

Sikeresen lezárult az ŰrtáborGyomaendrőd városában július 10-én, szombaton reggel véget ért a MANT 2010-es Űrtábora.

PROGRAMAJÁNLÓ: 2010 – A második űrodisszeia éve

PROGRAMAJÁNLÓ: 2010 – A második űrodisszeia éveA székesfehérvári Szabadművelődés Háza és a Galaktika Magazin közös rendezvénye a tudomány, a fantasztikum és a sci-fi kedvelőinek.

Még lehet jelentkezni az űrtáborba

Még lehet jelentkezni az űrtáborbaA középiskolások számára szervezett idei nyári űrtábor Gyomaendrődön lesz, július 4-10. között. A MANT izgalmas programokkal várja az érdeklődő 14-18 éveseket.

Repülő diplomamunka – 2012-ben is

Repülő diplomamunka – 2012-ben isAz ESA újabb parabolarepülési kampányára európai egyetemisták – köztük akár magyarok – csoportjai pályázhatnak a súlytalanságban elvégzendő kísérleteikkel.

Hold-álmok: nemzetközi versenypályázat

Hold-álmok: nemzetközi versenypályázatA MiniSpaceWorld 2010-es pályázatán a vállalkozó kedvű és kreatív pályázóknak egy Holdról szóló világ megtervezésén kell dolgozniuk.

PROGRAMAJÁNLÓ: MiniSpaceWorld fotókiállítás

PROGRAMAJÁNLÓ: MiniSpaceWorld fotókiállításA decemberben sikerrel zárult tervpályázaton díjat nyert munkákról készült fényképek péntektől május 9-ig lesznek láthatók Budapesten.

Négyezer

NégyezerÚj rovatot indítunk abból az alkalomból, hogy ez a 4000. cikk az Űrvilág oldalain.

Egy hét az űrtáborban

Egy hét az űrtáborban„Bár nagyon fáradtan jöttem el a táborból, (...) összességében hihetetlenül jól és rettentően gyorsan telt el ez az egy hét!” Simonfi Noémi beszámolója a nyári amerikai Nemzetközi Űrtáborról.

Részvétel egy űrrepülésen

Részvétel egy űrrepülésen Űrkutatást kedvelő emberek között talán nem számít tabutémának az űrrepülésen való személyes részvétel lehetősége. Ennek ellenére érzelmi töltete miatt kényes téma, mindenesetre megérdemli a körüljárást.

Úton a Nemzetközi Űrtáborba a magyar delegáció

Úton a Nemzetközi Űrtáborba a magyar delegációMa kora reggel Ferihegyről elindult az Alabama állambeli Hunstville városába a 2010-es Nemzetközi Űrtábor magyar delegációja. Idén Simonfi Noémi és Hanyecz Ottó, valamint egy sátoraljaújhelyi tanárnő, Kuczik Júlia képviseli hazánkat.

Űrhajós-találkozó Pécsett

Űrhajós-találkozó Pécsett Európa kulturális fővárosa május 31-én, az első magyar űrrepülés harmincadik évfordulója kapcsán nemzetközi űrhajós-találkozónak adott helyet.

Még nem késő: adóforintok az űrkutatás népszerűsítésére

Még nem késő: adóforintok az űrkutatás népszerűsítésére Ha Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatást! Az idei rendelkezés végső határideje május 20.

Magyarok a Marson – szombaton

Magyarok a Marson – szombatonIsmét megrendezik – ezúttal Budapesten – az alkalmazott mérnöki tudományok versenyét. Az esemény élő internetes közvetítés révén is követhető lesz.

Nevezz el egy kisbolygót!

Nevezz el egy kisbolygót!A Plútó felfedezésének 80. évfordulójára emlékezve internetes ötletversenyt hirdetnek egy majdan elnevezendő kisbolygó nevének kitalálására.

Egy nagyszerű találkozó

Egy nagyszerű találkozó2009. április 16. egy olyan nap az életemben, amit nagy valószínűség szerint egyhamar nem fogok elfelejteni.

PROGRAMAJÁNLÓ: Fizikusok muzsikálnak

PROGRAMAJÁNLÓ: Fizikusok muzsikálnakGagarintól a csillagokig – április 12-én, Jurij Éjszakáján különleges program várja az érdeklődőket a Fonó Budai Zeneházban.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 696 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019