Álmuk a világűr Cikkek: 361 - 380

Ez reméljük tetszeni fog

Ez reméljük  tetszeni fogPortálunk fennállásának nyolcadik születésnapját (utólag) ünnepelve mostantól kezdve nem csak mi, hanem bárki elmondhatja ismerőseinek: tetszik!

„István kapitányként, Áron hajózó mérnökként diplomázik” (1. rész)

„István kapitányként, Áron hajózó mérnökként diplomázik” (1. rész)Szelinger Tamás, az „Informatika a Látássérültekért” Alapítvány önkéntese kísérte el szeptemberben Huntsville-be, a speciális amerikai űrtáborba az első magyar vak és gyengénlátó diákot.

„Egy igazi álmom teljesült”

„Egy igazi álmom teljesült”Velegi István mesél a speciálisan látássérültek számára kialakított amerikai Nemzetközi Űrtáborban nemrég eltöltött napjairól, ottani élményeiről.

PuliSpace Székesfehérváron

PuliSpace SzékesfehérváronPuli a Holdon – Google Lunar X Prize magyar módra. A PuliSpace csapat október 15-én mutatkozik be a székesfehérvári Szabadművelődés Házában.

Az Űrvilág a Világűrkongresszuson

Az Űrvilág a VilágűrkongresszusonAz idén nyolc éves hírportálunk tegnap bemutatkozott a „nemzetközi porondon”, a Prágában zajló 61. Világűrkongresszus ismeretterjesztéssel foglalkozó szimpóziumán.

Vak fiatalok idén először az amerikai űrtáborban

Vak fiatalok idén először az amerikai űrtáborbanKevés embernek adatik meg, hogy élete során eljusson arra a különleges helyszínre, ahová a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) „Ugródeszka: a Hold” című pályázatának köszönhetően az idén először magyar vak és gyengénlátó fiatalok is kiutazhatnak.

A 2010-es Nemzetközi Űrtábor

A 2010-es Nemzetközi Űrtábor„Szerintem ez volt eddigi életem legnagyobb kalandja!” Hanyecz Ottó mesél a huntsville-i űrtáborról.

A Nemzetközi Űrtáborban jártak

A Nemzetközi Űrtáborban jártakEbben az évben is két középiskolás diák, valamint tanár kísérőjük képviselte hazánkat az amerikai Nemzetközi Űrtáborban.

Farkas Bertalan Expressz

Farkas Bertalan Expressz2010. augusztus 7-én élményvonat indul Budapest-Nyugati pályaudvarról Kecskemétre, a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra.

Sikeresen lezárult az Űrtábor

Sikeresen lezárult az ŰrtáborGyomaendrőd városában július 10-én, szombaton reggel véget ért a MANT 2010-es Űrtábora.

„István kapitányként, Áron hajózó mérnökként diplomázik” (2. rész)

„István kapitányként, Áron hajózó mérnökként diplomázik” (2. rész)A két magyar fiatal kísérője mesél a látássérülteknek szervezett amerikai űrtáborban átélt élményekről.

„A vakoknak mi jó van a búvárkodásban?”

„A vakoknak mi jó van a búvárkodásban?”Ócsvári Áron élménybeszámolója a látássérülteknek szervezett amerikai űrtáborról, ahol most először jártak magyar fiatalok.

Mentsük meg...

Mentsük meg...2010 szeptemberére válságos helyzetbe került a magyar űrtevékenység, ezzel egyidőben különösen reménytelenbe a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT). De nem adják fel!

Rjumin órája és űrhajós-találkozó Magyarországon

Rjumin órája és űrhajós-találkozó MagyarországonMájus végén, június elején űrhajós „csúcsforgalom” volt Magyarországon, amikor is az első magyar űrrepülés 30. évfordulója alkalmából Farkas Bertalan látta vendégül űrben járt kollégáit.

Pulit a Holdra!

Pulit a Holdra!A Puli Space Technologies Kft. csapata készen áll, hogy a Google Lunar X Prize nemzetközi versenyében részt vegyen.

Négyezer

NégyezerÚj rovatot indítunk abból az alkalomból, hogy ez a 4000. cikk az Űrvilág oldalain.

Egy hét az űrtáborban

Egy hét az űrtáborban„Bár nagyon fáradtan jöttem el a táborból, (...) összességében hihetetlenül jól és rettentően gyorsan telt el ez az egy hét!” Simonfi Noémi beszámolója a nyári amerikai Nemzetközi Űrtáborról.

Részvétel egy űrrepülésen

Részvétel egy űrrepülésen Űrkutatást kedvelő emberek között talán nem számít tabutémának az űrrepülésen való személyes részvétel lehetősége. Ennek ellenére érzelmi töltete miatt kényes téma, mindenesetre megérdemli a körüljárást.

Úton a Nemzetközi Űrtáborba a magyar delegáció

Úton a Nemzetközi Űrtáborba a magyar delegációMa kora reggel Ferihegyről elindult az Alabama állambeli Hunstville városába a 2010-es Nemzetközi Űrtábor magyar delegációja. Idén Simonfi Noémi és Hanyecz Ottó, valamint egy sátoraljaújhelyi tanárnő, Kuczik Júlia képviseli hazánkat.

Űrhajós-találkozó Pécsett

Űrhajós-találkozó Pécsett Európa kulturális fővárosa május 31-én, az első magyar űrrepülés harmincadik évfordulója kapcsán nemzetközi űrhajós-találkozónak adott helyet.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 686 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus